Basaksehir Ellerim bomboş!

Ellerim bomboş!

17.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Medipol Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Sevilla'ya yenilerek şansını zora soktu: 1-2

Ellerim bomboş

ERKAN AYRAÇ - MAÇIN ÖYKÜSÜ

Haberin Devamı

Turuncu-lacivertliler evinde ağırladığı güçlü İspanyol ekibi karşısında maça tutuk başladı, Escudero’nun golüyle sarsıldı. Temsilcimiz ikinci yarıda toparlandı, art arda yakaladığı pozisyonlar sonrası Elia ile beraberliği sağladı. Ancak 84. dakikada sahne alan Ben Yedder geceyi kararttı.

Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında Medipol Başakşehir sahasında Sevilla’ya 2-1 mağlup oldu.

Teknik Direktör Abdullah Avcı’nın, ‘tecrübeli isimleri iyi kullanacağız’ sözü ilk dakikada hissedildi. 2. dakikada Elia rakibini geçip vuruşunu yaptı. Kaleciden dönen top Mossoro’nun önünde kaldı. Tecrübeli futbolcu zor olanı yaptı, meşin yuvarlağı dışarı attı.

Ancak bu pozisyondan sonra işler tersine döndü. Sevilla’nın topa sahip olan takım kimliğine bürünmesi Başakşehir’in düzenini bozdu. Hakemin de sertliğe izin vermesiyle turuncu-lacivertliler geriye düştü. Visca’nın Caiçara’ya yeteri kadar yardıma gitmemesi de pahalıya patladı ve 16’da Escudero düzgün bir vuruşla Volkan’ı avladı: 0-1.

Haberin Devamı

19’da beraberlik için bastıran Başakşehir bir pozisyon daha yakalasa da Visca’nın şutu az farkla dışarı gitti. Bu dakikadan sonra Inter macerasının ardından Sevilla’ya geri dönen Banega adeta sazı eline aldı, attığı şutlarla Volkan Babacan’a zor anlar yaşattı.

İlk yarıda bir türlü topa sahip olmayı başaramayan Başakşehir ikinci yarıda kendine geldi. Futbolcuların takım oyununu sahaya yansıtması ve takım halinde baskı yapıp, takım halinde hücuma çıkması turuncu-lacivertlilerin başka bir kimliği bürünmesini sağladı.

Önce Emre serbest vuruşta kaleyi yokladı. 62’de ise Mahmut’un ceza alanına dolduğu topta Adebayor’un şutu Rico’dan döndü. Topu önünde bulan Elia meşin yuvarlağı kaleye gönderemedi. Ancak tecrübeli futbolcu 64’te hatasını telafi etti ve Mahmut’un şık pasını bu kez ağlara yolladı: 1-1.

Eşitliği yakalayan ve rakip kaleye daha fazla yüklenen Başakşehir’e, pozisyonları değerlendirememesi pahalıya patladı. 84’te Navas’ın asistini iyi değerlendirne Yedder maçın sonucunu belirleyen golü ağlara yolladı: 1-2.

Haberin Devamı

Ellerim bomboş

Yazarlar