Diğer Elvan ilk 5’te

Elvan ilk 5’te

17.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli atlet Elvan Abeylegesse, İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen 22. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar maratonda ilk 5’e adını yazdırdı.

Elvan ilk 5’te

Milli atlet Elvan Abeylegesse, İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen 22. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda kadınlar maratonda ilk 5’e adını yazdırdı.

Haberin Devamı

Şampiyonanın 5. günü sabah seansında Zürih sokaklarında 53 sporcunun katılımıyla gerçekleşen kadınlar maraton mücadelesinde milli sporcular Elvan Abeylegesse, Nilay Esen ve Bahar Doğan yarıştı. Kadınlar 5 bin ve 10 bin metrelerde olimpiyat ikinciliği ve Avrupa şampiyonlukları bulunan Abeylegesse, ilk kez milli takım düzeyinde yarıştığı maratonda 2:29:46’lık derecesiyle mücadeleyi 5. sırada tamamladı. Diğer Türk maratoncular Nilay Esen ve Bahar Doğan ise yarışı 31. ve 45. sıralarda tamamladı.

Altın madalyanın sahibi ise 2:25:14’lük zamanıyla şampiyona rekoru kıran 40 yaşındaki Fransız Christelle Daunay oldu. Maratonda dünya ikincisi İtalyan Valeria Straneo 2:25:27’lik derecesiyle gümüş, Portekizli Jessica Augusto da 2:25:41’lik zamanıyla bronz madalyayı elde etti.

Haberin Devamı

Türkiye finale kalamadı

İsviçre’de düzenlenen 22. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye, Kadınlar 4x400 metre bayrak yarışı seçmelerini geçemedi. Zürih kentindeki Letzigrund Stadı’ndaki şampiyonanın 5. gününde, kadınlar 4x400 metre bayrak yarışı iki seri halinde koşuldu. Serilerini ilk 3 sırada tamamlayanlar ile en iyi 2 dereceyi elde eden takımların finale çıktığı mücadelede, 4x400 metre kadınlar bayrak yarışında Birsen Engin, Emel Şanlı, Meliz Redif ve Meryem Kasap’tan oluşan bayrak takımı, finale çıkma başarısı gösteremedi. Erkeklerde de 4x100 metre bayrak yarışı iki seri halinde koşuldu.

Serilerini ilk 3 sırada tamamlayanlar ile en iyi 2 dereceyi elde eden takımların finale çıktığı mücadelede, İzzet Safer, Umutcan Emektaş, Aykut Ay ve Ramil Guliyev’den oluşan bayrak takımı elendi.

Yazarlar