Fenerbahçe Emenike: Bu bir hakaret!

Emenike: Bu bir hakaret!

08.05.2016 - 14:19 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Joseph Yobo'nun jübilesiyle aynı güne maç koyan Nijeryalı yetkililere Emenike ateş püskürdü, federasyon sert yanıt verdi.

Emenike: Bu bir hakaret

Onur Dinçer/Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Nijerya Futbol Federasyonu ile Fenerbahçeli Emmanuel Emenike arasında savaş çıktı! Sarı-lacivertlilerin eski futbolcusu Joseph Yobo, 27 Mayıs tarihinde ülkesinde düzenlenecek bir jübile maçıyla futbolu bırakacağını duyurmuştu.

Ancak Nijerya Futbol Federasyonu sürpriz bir harekette bulunarak, Yobo'nun maçının olduğu tarihe başka bir maç koydu. Buna göre Nijerya'nın Fransa'da oynanacak hazırlık karşılaşmasında, 27 Mayıs'ta Mali ile karşı karşıya geleceği duyuruldu.

Emenike: 'Bu bir hakaret'

Jübile maçında forma giyecek isimler arasında yer alan Emenike, federasyonun aldığı bu karara büyük tepki gösterdi ve bu adımı 'hakaret' olarak nitelendirerek, "Yobo onurlandırılmayı hak ediyor ve herkesin kendisini kutlaması gerekiyor. Ancak Nijerya Futbol Federasyonu, bu özel maça engel koyuyor gibi görünüyor" dedi.

Haberin Devamı

Federasyon: Yaygara koparıyor

Bunun üzerine ülke federasyonundan Fenerbahçeli futbolcununu açıklamalarına yanıt geldi. Federasyon Asbaşkanı Seyi Akinwumi, "Sanırım Emenike gerçeklerin farkında değil. Ortaya çıkıp yaygara koparmadan önce bir şeyleri konuşmadan önce bilmesi gereken şeyler var. Burada bizim değil, Yobo'nun maçının tarihini değiştirmesi gerekir.