Milli Takım Emin adımlarla

Emin adımlarla

26.03.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

2018 Dünya Kupası biletini kaçıran Türkiye, yeni hedefler için geleceğe umutla bakıyor.

Emin adımlarla

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

2018 Dünya Kupası vizesini alamayan A Milli Futbol Takımımız, EURO 2020’ye emin adımlarla ilerlemek istiyor. Mircea Lucescu yönetiminde 2020’deki Avrupa futbol şampiyonasına hazırlanan A Milliler, kadro olarak da yeni bir yapılanmanın içine giriyor. Son dönemde yurt dışında oynayan milli yıldızların sayısındaki artış kadroyu ve seçimleri doğrudan etkiliyor.
Lucescu’nun da çok önem verdiği lejyonerler, yavaş yavaş milli takımın kemik kadrosunu oluşturmaya başladı. Genç, daha çok Avrupa’da oynayan ve gelecek vaad eden yıldızları tercih eden tecrübeli teknik direktör, EURO 2020 yolunda da ideal bir düzen oluşturmaya çaba gösterecek.
Değerleri artacak
Luce’nin kafasındaki bazı isimlerin başında Avrupa’da şu an büyük liglerde forma giyen Cenk Tosun (Everton), Hakan Çalhanoğlu (Milan), Cengiz Ünder (Roma), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Enes Ünal (Villarreal) gibi oyuncular dikkat çekiyor. Bu isimlerin bonservis değerlerinin yükseliği de göze çarpıyor. 22 milyon euroya Everton’a giden Cenk ve sezon başında Roma’ya 13.4 milyon euroya transfer olan Cengiz Ünder’in değerleri öne çıkıyor. Aynı şekilde 14 milyon euroya Villarreal’e transfer olmuş Enes Ünal da sivriliyor.
Bilhassa bazı isimlerin 2020 yılında büyük potansiyel olmaları ön görülüyor. Bu sezon Roma’da ciddi anlamda parlayan Cengiz’in 2 sene sonra daha üst seviyeye çıkmasına kesin gözüyle bakılıyor. Ayrıca Lucescu’nun Trabzonspor’da da çok beğendiği Yusuf Yazıcı, Abdülkadir Ömür ve Okay Yokuşlu gibi isimler de ön plana çıkıyor. Bu 3 oyuncunun da Avrupa’ya açılmalarını isteyen ay-yıldızlı teknik adam, hem genç hem de iyi bir jenerasyon kuruyor.
Milli takımın geçmişte EURO 2000, 2002 Dünya Kupası ve EURO 2008 başarılarında da hep ideal bir 11 ve kemikleşen bir oyuncu grubuyla güçlü olması göze çarpıyor.
Vazgeçilmez kaptanlar
A Milli Takım’ın yenilenen kadrosu İrlanda Cumhuriyeti karşısında mücadeleci futboluyla beğeni toplamış ve seçilen isimlerin doğru olduğu noktasında birleşilmişti. Teknik direktör Mircea Lucescu’nun kamuoyunun merak ettiği isimlerden ise vazgeçmediği öğrenildi. Luce’nin sakatlık ve formsuzluk gibi nedenlerle kadroya çağırmadığı Arda Turan, Burak Yılmaz ve Caner Erkin’den vazgeçmediği kaydedildi. Bu üç futbolcunun da ilerleyen süreçte tekrar Milli Takım’da olacakları belirtildi.
Lucescu’nun böylece takımda genç ve tecrübeli oyunculardan bir karma yapacağı bildirildi.