Futbol Emmanuel Eboue öldü mü, intihar mı etti? Sosyal medyada Emmanuel Eboue'nin intihar iddiaları...

Emmanuel Eboue öldü mü, intihar mı etti? Sosyal medyada Emmanuel Eboue'nin intihar iddiaları...

19.03.2021 - 12:40 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da bir dönem forma giyen Fildişi Sahil'li futbolcu Emmanuel Eboue , sosyal medyada intihar iddiaları ile gündemde. Sarı Kırmızılı takımda 2011-2105 yılları arasında forma giyen başarılı sağ bek oyuncusu kariyerini 2016 yılı sonunda sonlandırmıştı. Eşi ile boşandıktan sonra bir röportajında intihar etmeyi düşündüğü açıklamalarında bulunan Eboue'nin intihar edip etmediği araştırılıyor. Peki Emmanuel Eboue öldü mü?

Emmanuel Eboue öldü mü, intihar mı etti Sosyal medyada Emmanuel Ebouenin intihar iddiaları...

Emmanuel Eboue öldü mü sorusu sosyal medya ve arama motoru üzerinden sıkça araştırma konusu olan cümleler arasında yer alıyor. Galatasaray'da da forma giyen Fildişi Sahil'li başarılı sağ bek 2016 yılında Sunderland kulübünde kariyerini sonlandırmasının ardından özel hayatı ile ilgili problemler yaşamış hatta eşi ile boşanmıştı. Eşi ile boşandıktan sonra bir röportajında inithar edebileceğine dair açıklamaları bulunan Emmanuel Eboue'nin sosyal medya üzerinden intihar ettiği iddiaları henüz resmi bir açıklama olmaması nedeniyle iddia olarak yerini koruyor. Peki Emmanuel Eboue öldü mü son durumu nedir?

Haberin Devamı

EMMANUEL EBOUE ÖLDÜ MÜ, İNTİHAR MI ETTİ?

Emmanuel Eboue'nin sosyal medyada yapılan paylaşımlar ile intihar ettiği iddia edilmişti. Ancak bu iddiaların asılsız olduğu sosyal medyada yayılan bir haber olduğu öne sürüldü. Haber kaynak belirtilmeden servis edilirken gerçekliği olmadığı ifade edildi.

EMMANUEL EBOUE KİMDİR?

Emmanuel Eboué (d. 4 Haziran 1983, Abidjan), Fildişi Sahilli eski millî futbolcudur. Belçika vatandaşlığına da sahiptir.

Aynı zamanda Belçika pasaportu da bulunmaktadır. Aktif futbolculuğu sırasında defansta sağ bek ve orta sahada sağ açık pozisyonlarında oynayan oyuncu, yeri geldiğinde defansif orta saha, stoper ve sol bek mevkilerinde de görev yapabilmiştir.

2002'de Belçika'nın Beveren takımında oynamak üzere Avrupa'ya gitti. Kariyerinin çoğunu 2005'ten 2011'e kadar Premier Lig takımı Arsenal ile geçirdi ve 2006 UEFA Şampiyonluğu da dahil olmak üzere 214 maça çıktı. Düzenli olarak oynadığı ve Türkiye'de beş kupa kazandığı Galatasaray'a transfer oldu. 2015 yılında serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Eboué, 2004'te Fildişi Sahili Milli Takımı formasıyla uluslararası ilk maçına çıktı ve 2013'e kadar 79 kez forma giydi. Beş kez Afrika Uluslar Kupası turnuvasında ve iki kez Dünya Kupası'nda milli takımın bir parçasıydı.

ÖZEL HAYATI

Eboue bir Hristiyandır. Eboue, Arsenal'e transfer olmadan önce Belçikalı kız arkadaşı Aurélie ile evlenip üç çocuğu olmuştur. Aralık 2017’de, Eboué, Sunday Mirror’a boşandığı eski karısının kontrolü altındaki kötü yatırımları nedeniyle evsiz olduğunu söyledi.

Emmanuel Eboué 4 Mart 2019 tarihinde, ülkesi Fildişi Sahili'nin başkenti Abidjan'da bir otelde düzenlenen nikâh töreniyle çocukluk aşkı ile dünya evine girip ikinci evliliğini yapmıştır. Eboue'nin düğününe Galatasaray'ın eski futbolcusu Abdul Kader Keita'da katılmıştır.

2019 Haziranında Eboué, hâlen ruh sağlığı ve depresiyonla mücadele ettiğini belirtmiştir.

Emmanuel Eboue FC

Emmanuel Eboué, Aralık 2019 tarihi itibarıyla ülkesinde kendi ismini taşıyan Emmanuel Eboue FC (E.E. FC) adlı futbol kulübünü kurmuştur. Kulübün 10-13, 14 ve 17-19 yaş arasında eğitim merkezi olacağını belirtmiştir.

Yazarlar