Fenerbahçe Emre Belözoğlu'ndan imalı kura yorumu

Emre Belözoğlu'ndan imalı kura yorumu

09.08.2013 - 13:25 | Son Güncellenme:

Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi Play-Off turundaki rakibi Arsenal'i değerlendirirken, ilginç de bir imada bulundu.

Emre Belözoğlundan imalı kura yorumu

Fenerbahçe futbol takımı kaptanı futbolcu Emre Belözoğlu, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda eşleştikleri Arsenal'i eleyerek, gruplara kalmak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Takım halinde beraber izledikleri kura çekiminin ardından FB TV'ye açıklamalarda bulunan Emre Belözoğlu, İngiliz ekibinin muhtemel rakipleri arasındaki en zorlu takım olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Elediğimiz Red Bull Salzburg, çekebileceğimiz en zor takımdı. Arsenal da muhtemel rakipler arasında en zoruydu. Şampiyonlar Ligi'ne kesinlikle katılmak istiyoruz. Bu anlamda gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz. Özellikle fiziki anlamda Arsenal maçına kadar eksiklerimizi tamamlayacağız. Kolay bir kura olmadı. Dünyanın en önemli takımlarından bir tanesi. Oturmuş bir sistemleri var. Yaklaşık 17-18 senedir aynı antrenörleri başında. Çok zor bir kura oldu. Bu süreç itibarıyla Şampiyonlar Ligi'ne katılabilecek güçte olduğumuzu düşünüyorum. İyi mücadele edersek, her anlamda şansımızın olduğunu düşünüyorum."

Haberin Devamı

"Şanslarımızın eşit olduğunu düşünüyorum"

Deneyimli oyuncu, iki takımın da şanslarının eşit olduğunu aktararak, "İngiliz futbolu her zaman bize ters gelmiş bir yapıya sahip. Arsenal, total futbolun gerekliliklerini yerine getirmeye çalışıyor. Çok genç oyuncularından kurulmuş bir takım. Zorlu bir eşleşme olacak ama şanslarımızın eşit olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.

İlk maçı kendi sahalarında oynayacaklarını belirten Emre Belözoğlu, "Kendi sahamızda seyircimizin desteğiyle ilk maçta avantajlı sonuç elde etmek istiyoruz. Her ne olursa olsun iki ayaklı maçlar. Burada gol yemeden alacağımız her türlü sonucun avantaj olacağını düşünüyorum. UEFA tarafından beklenmeyeni başararak, Şampiyonlar Ligi'ne kalmak istiyoruz. Bu taraftar ve camia her şeyi hak ediyor" ifadelerini kullandı.

"Süper Kupa'yı alıp lige o özgüvenle başlamak istiyoruz"

Emre, 11 Ağustos Pazar günü Galatasaray ile oynayacakları TFF Süper Kupa maçı ilgili ise şunları söyledi:

"Yıllardır süren bir rekabet var. Fair-play çerçevesinde, dostça bir mücadele olmasını temenni ediyorum. Süper Kupa'yı geçen sene rakibimize kaptırmıştık ama bu sene kazanmak istiyoruz. Lige o özgüvenle başlamak istiyoruz. Geçen sene kupayı kaybettikten sonra psikolojik baskı olmuştu. Bunu telafi etmek adına Süper Kupa ile lige başlayıp sezonu da iyi bir şekilde devam ettireceğimizi umuyorum."

Yazarlar