Diğer En büyük Halkbank

En büyük Halkbank

25.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'yi set vermeden deviren başkent ekibi Halkbank, bir yıl aradan sonra tekrar şampiyon oldu: 3-0

En büyük Halkbank

MAÇIN ÖYKÜSÜ - RAGIP TEKİN

Haberin Devamı

Voleybolda sezonun flaş ekibi Halkbank, mutlu sona ulaşmayı da bildi. Final etabında, kazanması durumunda ipi göğüsleyeceği maçta, sarı-lacivertli rakibinin karşısına çıkan mavi-beyazlılar farklı galip gelerek tarihindeki yedinci şampiyonluğu elde etti.

Türkiye Erkekler Voleybol 1. Ligi’nin şampiyonu Halkbank oldu. Final etabının son derbi maçında mavi-beyazlılar, Fenerbahçe’yi net bir skorla 3-0 mağlup ederek mutlu sona ulaştı. Stresi yüksek maçta çok etkili servisler atarak rakibi oyundan düşüren mavi-beyazlılar, oynadığı 6 maçta 5. galibiyeti alıp 15 puanla kupaya uzandı, yedinci şampiyonluğunu elde etti.

Karşılaşmanın birinci seti çok çekişmeli ve hızlı bir oyuna sahne oldu. Karşılıklı üretilen sayılar sonunda ilk molaya Fenerbahçe 8-7 önde girmesine rağmen Halkbank 9-9’luk skorda eşitliği yakaladı. Sokolov’un ikiden yaptığı ataklar sayı olunca ikinci molayı başkent ekibi, 16-13 önde geçti. Sarı-lacivertliler buna karşın oyunu bırakmayarak skoru 24-24’te eşitlese de, Kubiak’ın plase atışları ve Sokolov’un smaç servisi ile seti 27-25 kazanan Halkbank durumu 1-0 yaptı.

Haberin Devamı

İkinci set Halkbank çok etkili smaç servisler atarak rakibin oyun sistemini çökertti. Le Roux ve Samed’in ortadan atakları sayı farkını açarken, mavi-beyazlı takım teknik molalara 8-4 ve 16-8 açık ara önde girdi. Üstünlüğünü sürdüren Halkbank seti 25-15 kazandı ve 2-0 öne geçti.

Maestro Ulaş

Üçüncü sette Fenerbahçe molaları önde geçmesine rağmen Halkbank etkili servisler atarak skoru 16-16’da eşitledi. Pasör Ulaş’ın takımını çok iyi yönlendirdiği bu bölümde, Sokolov’un ikiden smaçları ile Kubiak’ın ikiden plaseleri ile üstünlük sağlayan mavi-beyazlı ekip seti 25-19 ve maçı da 3-0 kazandı.

MVP Kubiak

En değerli ve en iyi smaçör oyuncu Halkbank’tan Michal Kubiak, en iyi orta oyuncu İstanbul Büyükşehir Belediyespor’dan Marko Matic seçildi. En çok gelişme gösteren Türk oyuncu ise Arkas Spor’dan Yiğit Gülmezoğlu oldu.

Devler Ligi yolcuları

Halkbank bu zaferle Türkiye 1. liginde yedinci şampiyonluğunu yakaladı. 1992, 1993, 1994, 1995, 1996 ve 2014’te mutlu sona ulaşan başkent ekibi 2016’da bir kez daha zirveye çıktı. 1. Halkbank ve 2. İstanbul Belediyesi Türkiye’yi Şampiyonlar Ligi’nde direkt temsil ederken, 3. Arkas ise Şampiyonlar Ligi elemelerine katılacak.

Yazarlar