Futbol En değerli Türk futbolcular belli oldu! Çağlar Söyüncü damgası

En değerli Türk futbolcular belli oldu! Çağlar Söyüncü damgası

25.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Son dönemde Avrupa liglerinde başarılı olan Türk futbolcular değerlerine değer katıyor. KPMG Football Benchmark’ın yaptığı çalışmada, 2022 yılına girerken değerlerini artıran Türk yıldızlar sıralandı.

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Avrupa liglerinde yakaladıkları başarılarla dikkat çeken Türk futbolcular değerlerini artırmaya devam ediyor. KPMG Football Benchmark’ın hazırladığı raporda en değerli 10 Türk futbolcu sıralandı.

Geçen sezon Milan’da bu sezon da Inter’de performansıyla beğeni toplayan Hakan Çalhanoğlu değerini 39.6 milyon euro seviyesine çıkardı.

Leicester City ile özdeşleşen Çağlar Söyüncü de 37.8 milyon euro seviyesine geldi. Atalanta’da kiralık oynayan Merih Demiral 3 milyon euroluk bir değer kaybı yaşasa da 25.2 milyon euro ile 3. sırada yer aldı. İngiltere’de Norwich forması giyen Ozan Kabak 22.3 milyon euro, Marsilya’da Cengiz Ünder 21.5 milyon euro, Lille’le şampiyon olan Zeki Çelik 21.3 milyon euro ve Yusuf Yazıcı 20.7 milyon euro, Trabzonspor’un başarılı kalecisi Uğurcan Çakır 19.2 milyon euro, Getafe’den Enes Ünal 18.7 milyon euro ve Fenerbahçe’nin bir numarası Altay Bayındır 17.3 milyon euro değere çıktı. 10 kişilik listede Süper Lig’den sadece kaleciler Uğurcan ve Altay’ın olması dikkatlerden kaçmadı.

Haberin Devamı

En yaşlısı Çalhanoğlu

KPMG Benchmark tarafından hazırlanan listede en yaşlı futbolcunun 28 yaşındaki Hakan Çalhanoğlu olması gözlerden kaçmadı. Türk futbolunun geleceği açısından önemli bir veri olan listede 30 yaş üstünde kimse yer almadı.

Burak Yılmaz en iyilerle

İngiltere’nin saygın yayın kuruluşlarından Guardian’ın her yıl yaptığı en iyi 100 futbolcu listesinde Burak Yılmaz da yer aldı. Lille’de 2020-21 sezonunda şampiyon olan 36 yaşındaki forvet, 85. sıraya yazıldı. Guardian’da Adam White imzalı analizde, Burak’ın Lille’in tarihi şampiyonluğunda büyük bir liderlik gösterdiği vurgulandı. Tecrübeli futbolcunun halen daha Lille’in en iyilerinden olduğu kaydedildi.