Milli Takım En güçlü boğalar!

En güçlü boğalar!

09.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

12 Dev Adam'ın çeyrek finale yükselme mücadelesinde karşılaşacağı İspanya şampiyonluğun bir numaralı favorisi.

En güçlü boğalar

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Eurobasket2017’ye Llull, Ibaka, Mirotic, Reyes ve Fernandez’den yoksun gelmesine rağmen kadrosunda 6 NBA oyuncusu bulunduran İspanyollar, ilk turu 5’te 5 yaparak lider bitirdi. Boğalar, Pau Gasol’ün liderliğinde sergilediği müthiş basketbolla rakiplerine gözdağı verdi.

Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda D Grubu’nu 4. sırada bitiren A Milli Basketbol Takımımız, çapraz eşleşmede C Grubu’nun lideri İspanya ile eşleşti. Yarın oynanacak ve kazanan takımın adını çeyrek finale yazdıracağı maçın favorisi gözüken İspanyollar, aslında şampiyonluğun da en büyük adayı konumunda.
Bu eksik halleri
Eurobasket2017’ye eksik bir kadroyla geldi İspanya. Hazırlıklar sırasında sakatlanan Sergio Llull’ün yanı sıra, Ibaka ve Mirotic gibi NBA yıldızlarıyla Reyes ve Fernandez gibi çok tecrübeli isimleri, bu yıl takımda yer almayacaklarını açıkladı. Ancak öyle geniş bir oyuncu havuzuna sahipler ki, mevcut kadrolarındaki 6 NBA yıldızıyla bu alanda liderliği kimseye kaptırmadı.
Özellikle Pau Gasol’ün takımda yer alması onlar için çok büyük artı oldu. San Antonio Spurs forması giyen 37 yaşındaki süper yıldız, kazandığı sayısız başarılara rağmen yine takımda yer alacağı açıkladı ve şampiyonluk için hâlâ ne kadar aç olduğunu da ilk turdaki performansıyla ispatladı.
Asistler ispatlıyor
Onunla birlikte Memphis Grizzlies’ten kardeşi Marc Gasol, Utah Jazz’dan Ricky Rubio, New York Knicks’ten Willy Hernangomez, Oklahoma City Thunder’dan Alex Abrines ve Denver Nuggets’tan Juan Hernangomez İspanyollar’ın sahaya gerçekten çok çok güçlü çıkmasını sağladı.
Zaten bu oyunlarına da yansıdı. Maç başına 89.8 sayı atıp, 47 ribaunt topladılar. Ortalama 25 asistle skora giderek, düzenlerinin ne kadar iyi olduğunu ispatladılar.
En güçlü boğalar
Nasıl yeneriz?
İspanya’yı yenmek için Letonya maçının ardından oyuncularımızın da ifade ettiği gibi 40 dakikanın tamamını hatasız oynamamız gerekiyor. Fizik üstünlüğü çok bariz hissedilecektir Boğalar’ın, bu nedenle Letonya maçında kısmen denediğimiz iki uzunlu sistemi daha çok kullanabiliriz. Savunmada bir oyuncuyu risk ederek, yardım götüren bir ekibimiz ama Letonya maçındaki gibi bu yardımlar sonucunda fazlasıyla cezalandırılabiliriz.
Bu nedenle bire bir savunmayı daha iyi yapıp, rakibin karşısında kalmak bizim için artı olacaktır. Çok fazla ribaunt alıp, çok çabuk rakip sahaya geçen bir rakip İspanya. Yani şut seçimlerine her zamankinden fazla dikkat etmeliyiz. Hücumda Cedi, Melih, Semih istikrarlı isimlerimiz. Ancak onlara mutlaka katkı gelmesi gerekiyor. Burada da öncelikle, Sinan, Kenan, Furkan gibi potaya gidebilen isimlere büyük iş düşüyor.
Maçın favorisinin İspanya olarak gözükmesi, oyuncularımızın, kaybettikleri zaman bile, sahaya koydukları enerji nedeniyle alkışlandıklarını görmesi ve bunun rahatlığıyla maça çıkacak olmaları, üzerimizdeki baskıyı biraz azaltacaktır. İspanya’yı yenmek gerçekten çok zor ama basketbolda birçok kez yaşadığımız sürprizlerden bir tanesini gerçekleştirmek için taraftar desteğiyle birlikte, son ana kadar çaba harcanacaktır.
Pau Gasol rekor kırdı
İspanya Milli Takımı’nın kaptanı Pau Gasol, ilk turda forma giydiği 4 maç sonunda ürettiği 67 sayıyla, Avrupa Şampiyonaları tarihinin en skorer oyuncusu oldu. Rekor daha önce 1104 sayı ile geçtiğimiz yıl milli takım kariyerini sonlandırdığını açıklayan Fransız yıldız Tony Parker’a aitti.
Sıra geldi Sinan Erdem’e
Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda bugün ve yarın son 16 turunun heyecanı yaşanacak. Sinan Erdem Spor Salonu’nda iki gün sürecek son 16 turu karşılaşmalarında takımlar, çeyrek finale çıkmak için mücadele edecek. Bugünkü dört maçın programı şöyle:
12.30: Slovenya-Ukrayna,
15.15: Almanya-Fransa,
18.45: Finlandiya-İtalya,
21.30: Litvanya-Yunanistan.

Yazarlar