İspanya La Liga Enes Ünal, Villarreal'de

Enes Ünal, Villarreal'de

01.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Milli futbolcu Enes Ünal, 14 milyon euro bonservis bedeliyle artık La Liga'da...

Enes Ünal, Villarrealde

Hollanda’nın Twente takımında kiralık oynayan Manchester City’nin Türk yıldızı Enes Ünal, 14 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Villarreal’e transfer oldu. Milli futbolcu, İspanyol ekibiyle 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

Manchester City, geçen sezon Hollanda Ligi takımlarından Twente’ye kiraladığı Enes Ünal’ı, 14 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Villarreal’e sattı.

Hollanda’da attığı gollerle adından söz ettiren milli futbolcu, dün İspanya’ya giderek sağlık kontrolünden geçti, ardından beş yıllık sözleşmeye imza attı. Enes Ünal A Milli Takımı kampı için yeniden İstanbul’a gelecek.

20 yaşındaki oyuncu, Bursaspor’dan Manchester City’ye 3 milyon euro bonservis ücretiyle transfer olmuştu. İngiliz kulübü bu transferden 11 milyon euro kâr etti. İngilizler ayrıca Enes’in ilerleyen yıllarda daha da parlama ihtimaline karşılık 20 milyon euroluk geri alma opsiyonu koydurdu. Fran Escriba’nın çalıştırdığı Villarreal’de takımın yıldızı olarak Bursaspor’un eski yıldızı Cedric Bakambu da bulunuyor. Enes Ünal bu sene forma giydiği Twente’de 33 maçta 19 gol atarken, ayrıca kulübünde yılın futbolcusu ödülünü almıştı.

Haberin Devamı

Milli futbolcunun bu transferinden Bursaspor hem yetiştirme hem de dayanışma bedeli alacak. Enes, 23 yaş sonuna kadar yaptığı her transferden yeşil-beyazlılara katkı sağlayacak.

Yazarlar