1.Lig Engin Korukır: 'Asla düşme korkusu yaşamayacağız'

Engin Korukır: 'Asla düşme korkusu yaşamayacağız'

04.09.2016 - 14:48 | Son Güncellenme:

TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un teknik direktörü Engin Korukır, "Birkaç hafta sonra bu takımın tamamen oturacağına ve iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Asla düşme korkusu yaşamayacağız." dedi.

Engin Korukır: Asla düşme  korkusu yaşamayacağız

Korukır, sportif direktör Coşkun Zeren ile Nuri Asan Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Samsunspor'un son durumu hakkında bilgi veren Korukır, transfer yasağı, bazı oyuncuların takımı bırakıp gitmesi gibi olumsuzluklar yaşadıklarını anlattı. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen kendisinin korkup kaçmadığını vurgulayan Kokukır, "Takımımızın çoğunu genç oyuncular oluşturmasına rağmen ben oyuncularıma güveniyorum. Özellikle taraftarlarımızında onlara güvenmesini istiyorum. Genç oyuncularımızın güvene çok ihtiyacı var. Birkaç hafta sonra bu takımın tamamen oturacağına ve iyi sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Asla düşme korkusu yaşamayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

En büyük sıkıntılarının forvet olduğuna dikkati çeken Korukır, "Özellikle geçen sezon elimizde bulunan forvet oyuncularımızı tutabilsek bugün daha farklı şeyler düşünebilirdik ama olumsuzluklar onların ayrılmasına neden oldu. Biz asla mücadeleyi bırakmayacağız. Geçmişte yönettiğim bazı takımlarda da aynısını yaşadım ama asla bırakıp gitmedim." diye konuştu.

Haberin Devamı

"Öncelikle hedefimiz ligde kalmak"

Zeren ise takımın bu yıl önemli oranda eski futbolcularına borçlarını ödediğini ifade etti.

Yeni stadın açılması, eski futbolculara borçların bitmesiyle gelecek sezon rahatlayacaklarının altını çizen Zeren, şunları kaydetti:

"Bu sezon öncelikle hedefimiz ligde kalmak ama genç oyuncularımızın alacağı iyi sonuçlar hedef belirleme noktasında fikir değiştirmemizi de sağlayabilir. Çünkü son iki haftada sadece gol pozisyonlarında son vuruşlarda sıkıntı yaşandı. Bu sorunu takım içinde çözdüğümüzde daha iyi sonuçlar alabiliriz. Bunun için biraz daha takıma zaman lazım."