Fenerbahçe Ercan Güven, Fenerbahçe maçı sonrası Cengiz Ünder'e hayran kaldı: Futbolun kırbacı, resmen gol adam

Ercan Güven, Fenerbahçe maçı sonrası Cengiz Ünder'e hayran kaldı: Futbolun kırbacı, resmen gol adam

08.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 19'uncu haftasında Fenerbahçe, İstanbulspor deplasmanından 5-1 galip ayrıldı. Sarı-lacivertlilerin farklı zaferini spor yazarları kaleme aldı.

Ercan Güven, Fenerbahçe maçı sonrası Cengiz Ündere hayran kaldı: Futbolun kırbacı, resmen gol adam

Fenerbahçe, Cengiz Ünder'in 4 gol attığı maçta İstanbulspor engelini 5-1'lik skorla geçmeyi başardı. Sarı-lacivertlilerin farklı zaferini spor yazarları değerlendirdi. Fenerbahçe'de Cengiz Ünder'in gösterdiği performans dikkat çekti.

Haberin Devamı

Milli yıldızın performansı sonrası Milliyet'in usta kalemlerinden Ercan Güven çarpıcı ifadeler kullandı. Ercan Güven, Cengiz Ünder için 'Gol adam' benzetmesinde bulundu.

İşte Fenerbahçe'nin farklı zaferi sonrası yapılan değerlendirmeler...

GOL ADAM!.. / ERCAN GÜVEN

Hakiki-öz-en Süper Lig’e, kısacık bile olsa verilen araya “fotofinişle” girmiş iki ezeli rakipten Fenerbahçe sahaya inecek; gündem “Krunic, Savic gelir mi, Batshuayi gider mi”!
Ev “bulgur” dolu değil sanki.
İşte Cengiz… Tesadüf; İrfan Can cezalıydı, formayı aldı. Aldı ve futbolun kırbacı oldu bir anda. Fenerbahçe 5-1 kazanırken “İstanbulspor’unki de dahil” her golde Cengiz vardı! Resmen “gol adamdı”!

Haberin Devamı

Evet… İstanbulspor’un tek golünde bile Cengiz’in katkısı büyük! Ama helal olsun böyle katkıya. Çünkü “niyet” dört dörtlük…
Haksızlığa tahammül edemeyen, oyunu asla çirkinleştirmeyen ve Fenerbahçe karşısında “emek” değil “sermaye” yüzünden kaybeden İstanbulspor’un ilk yarıda kontrolü ele geçirdiği, Cengiz’in maç başında attığı golü eşitlemeye çalıştığı bir süreç vardı. 25-35 arası bu zaman diliminde Livakoviç iki gol kurtarıp aldığı parayı hak ederken Cengiz en önden en arkaya gelmiş, savunmasına yardım etmeye çalışıyordu. Kaydı, topu kaptırdı, o top İstanbulspor’un tek golü oldu.

Haberin Devamı

Ercan Güven, Fenerbahçe maçı sonrası Cengiz Ündere hayran kaldı: Futbolun kırbacı, resmen gol adam

Morali bozulmalı değil mi Cengiz’in?.. Hayır. O, 2024’ü Fenerbahçe için Cengiz Ünder Yılı yapmaya fizik ve mental açıdan hazırdı artık.
Hemen iki dakika sonra attığı golle İstanbulspor’a fren yaptıran da Cengiz’di.
Bir de ikinci yarı başında iyi gününde olmayan Dzeko’nun golünü hazırlayanlar arasındaydı Cengiz… Geri kalan 4 golün patenti tamamen kendisinindi.

Haberin Devamı

Sonra Mert var… Osayi Afrika Kupası’na gidince ikinci kez yer aldığı on birde Osayi’yi aratmadı dense yanlış olmaz. Dzeko’ya asisti yapan Mert’ti.
Penaltı kaçırdığı için söylemiyorum; ilk penaltılarından beri “avına fırsat veren adil avcı” centilmenliğinde penaltı kullandığını ve çok kaçıracağını yazdım Tadic’in. Asıl dün oyuna ısınamaması vahim. Ya sürerse? Neyse ki Szymanski performansı vardı İstanbulspor’un direndiği dakikalarda.

Ercan Güven, Fenerbahçe maçı sonrası Cengiz Ündere hayran kaldı: Futbolun kırbacı, resmen gol adam

Skor şahane… Peki, Fenerbahçe ne öğrendi bu maçtan?
Rotayı atadan kalma metotla yıldızlara bakarak çizdiği için Avrupa mücadelesi ve taraftar memnuniyeti odaklı birkaç yıldız daha toplayabilir Fenerbahçe…
Lakin, İsmail Kartal kolay maçlarda yeni forma dağılımları denemeli.