Urfa'daki 'milat'tan tarihe notlar

Haberin Devamı

Tarihi bir Süper Kupa’ydı insanlık tarihini aydınlatan Urfa şehrindeki!.. Milattı. Sadece maç yoktu, her şey vardı. Sahaya çıktığında küfür yiyen U19 gençleri başta olmak üzere herkesin yıprandığı, sadece çimenlerin sağlam çıktığı finalde, Fenerbahçe sahaya karakter koydu… “Oyunun” hakkını verdi, “icabını” yaptı, Kupa’yı kaybetti. Galatasaray ise yöneticisinden topçusuna “üstün” performansıyla çoktan hak etmişti zaten o “kolay” kupayı.*
Lakin kupadan önemlisi, “eylemin” saati gelip çatmadan “getirisinin” ortaya çıkmasıydı!.. TFF seçim kararı aldı!.. 18 Temmuz geçtir. Başta Fenerbahçe, futboldan şikayeti olanlar yakaladıkları ipin ucunu bırakmamalı tarihi öne çekmelidir. Sayın Büyükekşi de bir an önce kurtulsun bu eziyetten, Fenerbahçe de Fenerbahçe’den nefret edenler de!
Peki Fenerbahçe’nin eylemi dört dörtlük müydü?.. Hayır! Utangaç protestoydu bir kere… Çekingendi. Düşük yoğunlukluydu. Üstelik, uğradığı “sportif gaspla” baş etmek için desteği “abi-amca-dayıdan” değil “küçük kardeşten” talep etmek gibi bir garabet içindeydi. Asıl önemlisi, üç gün önceden Urfa’ya “mitil atıp” algı mühendisliğine soyunan “sevgi pıtırcıkları” karşısında meydanı boş bırakmıştı… Lakin, özne Fenerbahçe ise bu kadarı bile yetti futbol karanlığı içinde çoban ateşi yakmaya.
Şimdi yeni bir aşamadayız… TFF’yi uğurlama görevi en başta “memleket ve futbol sevdaları yüzünden” Fenerbahçe’yi eyleminden caydırmaya uğraşanlara düşmektedir. Çünkü, ifadelerine göre en yüce futbol aşkı onlarda!.. O zaman, bıraksınlar manifestosunu yazıp geri dönmemek üzere yola çıkmış Fenerbahçe’yi, dönsünler Fenerbahçe’nin karşısındakilere ve “adil olun yoksa gidiş kötü” desinler.
Sorsunlar; hani nerede 3 Temmuz’un maddi manevi tazminatı? Niye suikast girişiminin faili bile bulunamadı bunca yıldır? Niye Riyad faturasını Fenerbahçe’ye çıkardı TFF? Linç girişiminden sonra geçmiş olsun demek o kadar zor muydu? Niye Süper Kupa’yı ertelemedi? Neden maça çıkmayana kadar bekledi de seçim kararı aldı Federasyon? Önemli olan futbolun “bekası” değil mi kartvizitinde “futbol sevdalısı” yazanlar için? Biraz da onlara sorsunlar hesabını!