Fenerbahçe Ercan Güven'den Fenerbahçe eleştirisi: Galibiyetin en kötü versiyonu!

Ercan Güven'den Fenerbahçe eleştirisi: Galibiyetin en kötü versiyonu!

25.02.2024 - 08:09 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı son dakika penaltısı ile yıktı. Spor yazarları Fenerbahçe'nin karşılaşmadaki performansını mercek altına aldı.

Ercan Güvenden Fenerbahçe eleştirisi: Galibiyetin en kötü versiyonu

Süper Lig'in 27. haftasında İsmail Kartal'ın ekibi Fenerbahçe ile Sami Uğurlu'nun yönetimindeki Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Fenerbahçe 2-1 kazanırken goller; 64. dakikada Mert Hakan Yandaş ve 90+6'da Michy Batshuayi kaydetti. Kasımpaşa'nın tek golü ise 58. dakikada Jackson Porozo'dan geldi.

Haberin Devamı

Spor yazarları mücadeleyi köşelerinde değerlendirdi.

ERCAN GÜVEN: GALİBİYETİN EN KÖTÜ VERSİYONU / MİLLİYET
Gözü üçüncülükte, seri yakalamış, organize bir takım olan Kasımpaşa, maça önde basıp rakibe oyun kurdurtmayan bir futbol aklıyla başlayınca, Fenerbahçe yakaladığı üç pozisyon dışında ilk yarıyı kendi sahasında geçirdi adeta.
İsmail Kartal düşüşteki Szymanski yerine hiç de kötü oynamayan Mert Hakan’ı koymuş, sistemi 4-3-3 gibi kurmuştu… Bir bildiği olmalıydı! Kimsenin akıl etmediği futbol dehasının sahada vücut bulması beklenirken, Krunic yine formayı gereksiz işgal edince, Çağlar sadece takım boyunu uzatınca, “çantadan çıkacak tavşandan” vazgeçtik, Fenerbahçe formsuz da olsa Szymanski’yi arar hale geldi.

Haberin Devamı

Geçtik “kontra taktikleri”!.. Amansız Kasımpaşa baskısını Dzeko gibi yeteneğe uzun top atarak kırmayı bile akıl edemedi bir devre boyunca Fenerbahçe! Aslında “kariyeri” değil “performansı” ekstra olacak bir futbolcu ile “analiz ile çözümü” aynı hızla sahaya uyarlayacak teknik akıl lazımdı Fenerbahçe’ye.
İkisi de yoktu.

Çaresiz kalınca en edilgen olanını denedi Fenerbahçe… Kasımpaşa’nın yorulup, oyun disiplininden uzaklaşarak baskıyı azaltmasını bekledi. Hem de bir tek hamle yapmadan!.. Sadece İsmail Kartal memnun kalmış olmalı Kadıköy’deki ilk yarıdan!Ve kaderini rakibinin ellerine teslim eden her gafil gibi 58’de kornerden golü yedi Fenerbahçe.
Golü yedikten sonra Krunic ile Cengiz’i çıkarıp Szymanski ve Serdar Dursun’u sahaya sürdü İsmail Kartal. Bu değişiklik bile Mert Hakan’ın ayağından şahane bir serbest vuruşla beraberliği getirdi.
Maçın son dakikalarında Kasımpaşa’nın en güçlü silahı Fall da oyundan çıkınca, ailecek rakip kaleye yüklenen Fenerbahçe’ye sağlamı es geçilmiş “gri” bir penaltı ile omuz verdi birileri. Skor zor da olsa 2-1 oldu ama uzatmada Mert Hakan’ın yerine neden Zajc’ın girdiğini kimse anlayamadı!
Kadıköy’deki fırsat maçını “Kadıköy’ün incinmiş onurunu” değil de şampiyonluk yarışındaki rakibin “bozulmuş moralini” onaracak hale getirenlere bravo doğrusu.

Haberin Devamı

CEM DİZDAR: ‘GERİLİM FİLMİ' VAR / FANATİK
Denir ki, ’Fenerbahçe kendi sahasında taraftar baskısı nedeniyle oynayamıyor’! Bu saçma sapan tezin savunanı da hatırı sayılır bir kalabalığa tekabül eder ülkede. Örneğin tüm maç sahada kalmış Edin Dzeko ne yapamamıştır? Evet, gol atamamıştır ama yeni moda deyimle ‘Derine gelip pas istasyonu’ da olamamış mıdır? Ya da milyonlarca Euroya ülkeye kazandırılmış Cengiz Ünder ile Rade Krunic’in oyuna katkısı nedir? Fenerbahçe için epeydir ’Alarm zili’ çalıyor ve ligin başındaki baskılı, akışkan oyunun yerinde yeller esiyor. O zaman soru şu? Antrenmanlarda neler oluyor ve olan biten nasıl ölçülüyor? Örneğin, dün bir bugün iki antrenman yapmış Serdar Dursun sahaya önce gönderiliyor ama takımla yüzlerce antrenman yapmış Michy Batshuay’nin ‘Karambol oyunu’ için sahaya son bölümde atılıyor! Yetmiyor son an penaltısı Batshuayi’ye attırılıyor. O yedek kulübesinde kalsa elbette penaltıyı atacak biri olacak ama Fenerbahçe takımında durum bu mu olmalı?

Varlık gösteremeyince...

Haberin Devamı

Ya da onca maç kenarda tutulan Mert Hakan Yandaş bir anda ‘Kurtarıcı oyuncu’ya dönüşüyor! Haliyle Fenerbahçe’nin sorunu epeydir ‘Kenar yönetim anlayışı’ gibi duruyor. Ancak kazandıkça, daha doğrusu ligin diğer takımları kazanacak varlık gösteremeyince, işlerin nerede aksadığı tespit edilemedi ve sonuçta perdeye bu tür ‘Gerilim film’lerinin yansıması da kaçınılmaz oldu. Ve son olarak... ‘Penaltıydı, değildi’ benim tartışma konum değil ancak böyle bir son dakika durumu diyelim Galatasaray için gerçekleşse ve onlar kazanmış olsa Fenerbahçe cephesinde neler yaşanırdı?

ERMAN ÖZGÜR: MAÇ KAZANILDI AMA! / FANATİK
Fenerbahçe akordu yapılmamış bir saz gibiydi maçın ilk yarısında. Kruniç ve İsmail yan yana oynarken verimsiz, Mert Hakan Szymanski’nin yerinde etkisiz, Tadiç ve Cengiz takımdan bağımsız, Djeko ise bir devre boyunca takımı rakip sahaya yerleşemeyince çaresiz kaldı. Kasımpaşa önde basıp Fenerbahçe’nin pas trafiğini bozmayı başardı ama çok oyuncu ile hücum etme çabası başarılı olmadı. Yine de ilk yarının sonunda istediğini alan taraf hem oyun hem de skor olarak Kasımpaşa oldu. İkinci yarıya da kötü başladı Fenerbahçe ama kötü oyunun en önemli sebebi; orta saha 3’lüsünün vasat kalışına İsmail Kartal’ın da kayıtsız kalmasıydı. Kasımpaşa’da savunmada kritik hamleler yapan Porozo, 58’de kornerden golü bulunca birden İsmail Kartal’ın aklına değişiklik yapmak geldi. Serdar Dursun ve Syzmanski ile müdahale etti.

Haberin Devamı

İmdada el yetişti...

Fenerbahçe için akan oyunda üretkenlik sorunu bir türlü çözülememesine rağmen Mert Hakan attığı güzel frikik golüyle takımının telaşa düşmesine de izin vermemiş oldu. Kenardan gelen Batshuayi boş kaleye topu dışarı atınca son bölüme rahat girme şansını, maçı kazanma şansını hatta şampiyonluk şansını bile zora sokabilecek bir gol kaçırmış oldu. Tüm umutlar tükendiği anda ise imdada Yunus Emre’nin eli yetişti. Uzatmalarda Batshuayi ile gelen penaltı golü kötü futbolun, İsmail Kartal’ın yanlış hamlelerinin kısacası her şeyin üstünü örttü. Maç kazanıldı mı evet ama maçı izleyen insanlar Fenerbahçe’nin şampiyonluğuna inanıyor mu? Cevap ve yorumu size bırakıyorum.