Fenerbahçe Ercan Güven'den İsmail Kartal ve Fenerbahçe eleştirisi: Amatörde olmaz bu gevşeklik

Ercan Güven'den İsmail Kartal ve Fenerbahçe eleştirisi: Amatörde olmaz bu gevşeklik

28.02.2024 - 07:19 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Türkiye Kupası çeyrek finalinde Ankaragücü'ne 3-0 yenilerek kupaya veda etti. Milliyet yazarı Ercan Güven, teknik direktör İsmail Kartal'ı ve oyuncuları sert bir dille eleştirdi.

Ercan Güvenden İsmail Kartal ve Fenerbahçe eleştirisi: Amatörde olmaz bu gevşeklik

Türkiye Kupası çeyrek finalinde Ankaragücü ile Fenerbahçe, Eryaman Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Sarı-lacivertli iki ekibin mücadelesinden galip ayrılan taraf Ankaragücü oldu. Başkent'in sarı-lacivertlileri, Fenerbahçe'yi Morutan, Tasos ve Garry Rodrigues'in golleriyle 3-0 mağlup ederek kupada yarı finale yükseldi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de alınan 3-0'lık mağlubiyet moralleri bozdu. Milliyet'in usta kalemlerinden Ercan Güven, Fenerbahçe'nin Ankaragücü deplasmanında aldığı mağlubiyetin ardından teknik direktör İsmail Kartal ve oyuncuları sert bir dille eleştirdi.

Ercan Güvenden İsmail Kartal ve Fenerbahçe eleştirisi: Amatörde olmaz bu gevşeklik

Ercan Güven'in 'Şerefiyle elendi' başlıklı yazısı şu şekilde:

"FENERBAHÇE, ANKARA'DA ACİZDİ"

Kimse rol yapmasın!.. Cayır cayır yanıyor futbol. Ateş sokağa sıçramak üzere. Dili zehirli, adaleti şaibeli, “rakip” ile “düşman” kavramlarının birbirine karıştığı yangın yerinin “müebbet mağdurlarıyız” hepimiz.

Olan bitenden habersiz masumca yuvarlanan topla ilişkili her şey gıyabında yozlaşıp, bozulurken “birinciliğin zeminlere verildiği sezonda” Ankaragücü sahası onarılmış, yeşillenmiş! “Ne mutlu” ha!

Haberin Devamı

Bırakın kardeşim, Polyanna mıyız biz? Geçmişin çimensiz ama ahlaklı sezonlarına çoktan fitiz. Neyse ki… Ankara’daki futbol eyleminin statüsü de kulvarı da edebi de farklıydı. Adil olma olasılığı kuvvetliydi. Öyle de oldu; darısı başka takımların maçlarına! Evet… Sahaya çıkan Fenerbahçe bile bambaşkaydı Ankara’da! Acizdi… Ankaragücü ise ligdeki kritik yerine karşın tam kadro çıktı kupa maçına. Kazanmak isteyen belliydi.

Ercan Güvenden İsmail Kartal ve Fenerbahçe eleştirisi: Amatörde olmaz bu gevşeklik

"AMATÖRDE OLMAZ BU GEVŞEKLİK"

Reçeteli “antifener” taktiği ile önde basarak başladı ev sahibi. Yazı-tura atmaktan farksız Cengiz ile başlamak, Zajc’lı Krunic’li orta sahadan hiç destek alamamak, soğuk Osayi, donuk Bonucci, ters taraftaki Mert ile önde çoğalamayan, top yapamayan mahkum bir Fenerbahçe vardı sahada. Zaten tuhaf bir özelliği var Fenerbahçe’nin. “Şahane” oynayamazsa, rakibi “şahane” oynatıyor! Futbol seyretmek isteyen Ankaragücü’nü izledi. En başta da İsmail Kartal!

İlk golü rakibin sırtına çarparak şanssızlıktan yese de ikinci gol, şampiyon adayındaki tüm hataların bileşkesiydi. Hücum eden takım hayali bir penaltı umuduyla önde kaldı, üç Ankaragüçlü bomboş sahayı geçip ikinci golü attı. Amatörde olmaz bu gevşeklik. İkinci yarı tadilat-tamirata girişti yine İsmail Kartal. Osayi, Krunic, Zajc dışarı, Ferdi, Serdar, İsmail sahaya. Asıl aksayan ve aksatan Cengiz’di; o 75’e kadar kaldı. Çünkü, İrfan sakatsa eli mecburdu Kartal’ın. Daha zeki bir öngörü, daha radikal bir düzenleme yoktu not defterinde!

Haberin Devamı

Ercan Güvenden İsmail Kartal ve Fenerbahçe eleştirisi: Amatörde olmaz bu gevşeklik

Sanki VAR bile tövbekardı Kupa çeyrek finalinde. 87’deki üçüncü Ankaragücü golü ofsayta kurban gitmedi ve şerefiyle(!) yenilip Ankaragücü’ne elendi Fenerbahçe. Darısı diğer takımların başına! En kolay kupalı bir kulvara veda etmenin muhasebesini ise Fenerbahçe yapsın artık.

Yazarlar