Erdem Koç

Erdem Koç

kocherdem@yahoo.com

Tüm Yazıları

4.HAFTA

369 gün önce Hannover Dortmund’u 2-1 yenerken kimse son 30 yılın en önemli serilerinden birinin başlamakta olduğunu tahmin edemezdi. Borussia Dortmund bu tarihten sonra mağlubiyet yüzü görmeyip iki şampiyonluk alınca, daha geçen sezonun sonunda herkes “Acaba Hamburg’un 36 maçlık rekorunu kırabilecekler mi?” diye düşünmeye başlamıştı bile. Ancak, bu hafta sonu Hamburg’un Koreli forveti Heung Min Son’un attığı goller, Dortmund’un rekor umutlarının da sonu oldu.

Bu galibiyetin arkasında Son’dan daha büyük katkıya sahip bir isim daha vardı: Yıllar sonra, yuvaya geri dönen Rafael van der Vaart… Hollandalı sadece yaptığı iki asistle değil; takımda yarattığı genel havayla da tartışmasız maçın en önemli adamıydı. Dahası bu maç Van der Vaart’ın Dortmund’a karşı çıktığı 4 maçta aldığı 4. galibiyet olarak tarihe geçti ve onun açısından bakıldığında ortada çok başka bir seri var artık.

Haberin Devamı

***

Hafta başına kadar Hamburg’la beraber 0 puanda ligin dibinde olan diğer takım Hoffenheim da, Hannover’in gollerinin neredeyse tamamında katkısı bulunan Huzsti’nin cezalı olduğu maçta 7 maçlık mağlubiyet serisine 3 puanla son verdi. Hannover Huzsti’nin yokluğundan o kadar etkilendi ki, 2003 yılından beri ilk defa ilk yarı kaleye şut dahi çekemedikleri bir maç oynadılar. Hoffenheim’in bu maçtaki üstünlüğünü anlatabilmek için en güzel örnek, 3-1 biten maçta Hannover’in tek golünü bile Hoffenheim’in atmış olması.

***

Dipteki takımlar 3 puanla tanışırken, zirvedeki iki takım yoluna iki rekorla devam etti. Bayern, Schalke deplasmanında Müller ve Kroos’un damga vurdukları maçta 3 puanı 2 golle aldı ve tarihindeki en iyi lig başlangıcını yaptı. Zirvedeki davetsiz misafir Eintracht Frankfurt ise Nürnberg’den de 3 puanla dönerek lige yeni çıkan hiçbir takımın daha önce gerçekleştiremediği bir başarıya imza attı. Frankfurt’un bu serisi daha ne kadar sürer bilinmez, ancak sezonun asansör takımı olmaya hiç niyetleri yok gibi.

HAFTANIN KARMASI
(4-4-2)
Rene Adler (Hamburg)


---


Fabian Johnson (Hoffenheim)
Heiko Westermann (Hamburg)
Dante (Bayern Münih)
Philipp Lahm (Bayern Münih)
---
Takashi Inui (E. Frankfurt)
Toni Kroos (Bayern Münih)
Rafael van der Vaart (Hamburg)
Thomas Müller (Bayern Münih)
---
Heung min Son (Hamburg)
Erwin Hoffer (E. Frankfurt)

Haberin Devamı

HAFTANIN TAKIMI


HSV Hamburg
1982, 83 sezonunda 36 maç yenilgi yüzü görmeyip Bundesliga’da bir rekora imza atan Hamburg, 31 maçla bu rekora en çok yaklaşan Dortmund’u, hem de tarihlerinin en kötü sezon başlangıcını yapmış kadrosuyla yenmeyi başardı ve bu alandaki rekorunu korudu.

HAFTANIN YILDIZI


Takashi Inui
Asyalıların damga vurduğu bu haftada, Nürnberg’deki samuray savaşını kazanan Takashi Inui oldu. Geçen haftanın golünün sahibi Hiroshi Kiyotake duran toplarda yine çok etkili olsa da, vatandaşının sol kanatta 3 kişiyi çalıma dizerek attığı muhteşem gole engel olamadı. Inui, attığı bu gol ve gösterdiği performansla lige yeni çıkan hiçbir takımın daha önce başaramadığı, ilk 4 maçta 12 puan toplama başarısını Frankfurt’un rekorlar listesine ekleyen adam oldu.

Haberin Devamı

HAFTANIN GOLÜ


Fabian Johnson
Asyalılar attıkları gollerle bu hafta da zirveyi çok zorladılar. Ancak Amerikalı sol bekin Hannover’e attığı golü Maicon veya Dani Alves ayarında bir bek atmış olsa bu hafta herkes bu golü konuşuyor ve sosyal medyada paylaşıyor olurdu. Yaptığı bindirme sonucu kendisine atılan uzun topu sağ ayağının topuğuyla David Beckham’ı andıran bir hareketle önüne alırken, aynı anda rakibini de ekarte etti ve pozisyonun devamında dar açıya rağmen bir forvet soğuk kanlılığıyla işi bitirdi.

HAFTANIN ŞİFRESİ

36
Dortmund’un 31 maçlık yenilmeme serisinin 369 gün sonra son bulmasıyla beraber, bu alandaki rekor halen 36 maçla Hamburg takımına ait. Bunun 82-83 sezonundan beri kırılamayan bir rekor olduğunu da hatırlarsak, daha uzun zaman böyle kalacak diyebiliriz.

HAFTANIN ANLAŞMAZLIĞI


Emanuel Pogatetz & Diego Benaglio (Wolfsburg)
Biri İsviçreli, diğeri Avusturyalı… normal şartlarda anlaşmakta hiç zorluk çekmemesi gereken iki futbolcu öyle bir tutulma yaşadı ki, sonucunda yedikleri golden sonra teknik direktörleri Magath 1 yıl daha yaşlandı muhtemelen.

Fürth kalecisi Grün’ün degajında top sekerek ceza sahasına kadar geldi. O sırada geriye koşan Pogatetz, kalesinden açılan Benaglio’ya topu bıraktı. Benaglio da topu ayni kibarlıkla, takım arkadaşına bırakmaya kalkınca ortalık bir anda karıştı ve top Pogatetz’in omzuna çarpıp yavaş yavaş Wolfsburg ağlarıyla buluştu.