Galatasaray Erden Timur kimdir, kaç yaşında? Galatasaray'ın yeni sponsoru NEF'in sahibi Erden Timur'un serveti ne kadar?

Erden Timur kimdir, kaç yaşında? Galatasaray'ın yeni sponsoru NEF'in sahibi Erden Timur'un serveti ne kadar?

12.10.2021 - 10:02 | Son Güncellenme:

Erden Timur kimdir sorusu Galatasaray'lı taraftarlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Galatasaray'a her fırsatta destek olan NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur son olarak Emre Akbaba transferinde Galatasaray'a destek olmuştu. Sarı Kırmızılı takımın yeni stadyum sponsoru olan Erden Timur kimdir sorusu gündeme geldi. İşte merak edilenler...

Erden Timur kimdir, kaç yaşında Galatasarayın yeni sponsoru NEFin sahibi Erden Timurun serveti ne kadar

Erden Timur kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Galatasaray'a her fırsatta destek sağlayan NEF Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur son olarak Emre Akbaba transferinde maddi destek sağlamıştı. Galatasaray camiasında sevilen isimlerden olan Erden Timur stadyum sponsoru olarak kulübe yeniden büyük bir destek sağlamış oldu. Peki Erden Timur kimdir, aslen nereli?

Haberin Devamı

ERDEN TİMUR KİMDİR?

16 Kasım 1981 tarihinde Mersin’de doğdu. 2000 yılında Tarsus Amerikan Koleji’nden mezun oldu. 2005 yılında Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak avukatlık diplomasını aldı. Ardından London School of Economics’te ekonomi yüksek lisansına başladı ancak babasının rahatsızlanması nedeniyle eğitimini yarım bırakarak üçüncü ayda Türkiye’ye döndü. Döndükten sonra aile şirketlerine ait bir arsada yarım kalan bir projeyi tamamlamak için inşaat sektörüne girdi.

2010 yılında Timur Gayrimenkul Geliştirme Yapı ve Yatırım A.Ş. çatısı altında Nef markasını kurdu ve başta İstanbul olmak üzere Bodrum, Londra gibi şehirlerde markalı konut projeleri geliştirmeye başladı. Projelerinde patenti kendisine ait olan foldhome konseptini uyguladı. Forbes 2020 verilerine göre $400 milyon servetiyle Türkiye’nin en zengin 100. insanıdır.

Haberin Devamı

Üniversiteden sınıf arkadaşı Emine Timur ile evli olan Erden Timur, Ala Bade adında bir kız ve Yusuf Kenan adında bir erkek çocuk babasıdır. Aynı zamanda Galatasaray taraftarı olan Timur, Emre Akbaba transferinde kulübe maddi destek sağlamıştır.