Galatasaray Erden Timur: Söylenmeyince gücüme gidiyor

Erden Timur: Söylenmeyince gücüme gidiyor

15.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur, sadece futbolla ilgilenmediğini ifade etti, “Bunu ben söylemek zorunda kaldığım için de özür diliyorum. Sadece bilerek söylenmediği için gücüme gidiyor” dedi.

Erden Timur: Söylenmeyince gücüme gidiyor

Mali sunumu gerçekleştiren Timur, “Toplam yükümlülüklerimiz 9 milyar 500 milyon TL diyoruz ya, aslında burada gerçek yükümlüğümüz 6 milyar 693 milyon TL. Bu yükümlülüklerimizde sözleşmelerimizin kimisi 5 seneyi, vadelerimizin kimisi 6 seneye varıyor. Onların tamamını içeriyor” dedi. Sarı-kırmızılı yönetici, bunların bazılarının hizmet yükümlülüğü olduğuna da vurgu yaptı. Erden Timur sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

“Giderlerden hep sorumlu tutuluyorum. Bunu ifade edilmediği için özür dileyerek kendim ifade etmek zorundayım. Ben sadece Galatasaray’ın futboluyla ilgili şey yapmıyorum. Sadece gider üreten şey yapmıyorum. Neler yapıyorum? Son 3 aydır sponsorluk kısmıyla ilgileniyorum. Kombine ve bilet kısmıyla ilgilendim. Florya projesinin tüm proje süreciyle ilgileniyorum. Kemerburgaz projesinin tüm inşaat işlerini yapıyorum. Galatasaray Adası’nın tüm inşaat işlerini yapıyorum. Mecidiyeköy projesinin başından sonuna ilgilendim. Sportif AŞ’nin banka ilişkileri, nakit akışı ilişiklerini Dursun başkanımızla birlikte çalışıyorum.”

Bunları kendisinin söylemek zorunda kaldığı için özür dileyen Sportif AŞ Başkanvekili, ”Sadece bilerek söylenmediği için gücüme gidiyor. Maalesef bugün bunu net olarak anladım. Bir şey yapmaya çalışıyorum, layıkıyla veya değil” diye konuştu. Üst düzey şeffaflık için aylık bilgilendirme toplantılarının tüzükte yer almasını talep eden Timur, “Şeffaflık olunca manipülasyon da azalır. Bir de iştirak şirketleri dahil tüm yönetim kurulu üyelerinin, her bilanço döneminde performans hedeflerinin belirlenmesi, üç ayda bir yönetici performans raporunun yayınlanması lazım. Her yöneticinin bir hedefi olması lazım” diye yorumda bulundu.

Haberin Devamı

Yazarlar