Futbol Erden Timur transfer edilemeyen ismi açıkladı! 'Büyük ölçüde anlaşmıştık'

Erden Timur transfer edilemeyen ismi açıkladı! 'Büyük ölçüde anlaşmıştık'

07.09.2023 - 19:03 | Son Güncellenme:

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur; Tete, Zaniolo transferleri hakkında bilgi verdi. Timur ayrıca yabancı transferiyle ilgili son noktayı koydu.

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkanvekili Erden Timur sarı-kırmızılı gündem hakkında açıklamalarda bulundu. Zaniolo'nun rakamlarını aktaran Timur, aldıkları oyuncularla ilgili iddialı konuştu.

Haberin Devamı

TETE CEVABI
Hukuk departmanımıza sordum, bir gelişme yok. Ama bir başvuru olacaktır. Biz transferden önce konuyu incelettik ondan sonra karar verdik. Ufak bir risk. O yüzden oyuncuyla yaptığımız sözleşmeye göre, alınabilecek tazminat da oyuncudan olacak. Tete transferinde Galatasaray ile ilgili ortada bir risk bulunmuyor.

ZOR BİR TRANSFER DÖNEMİ OLDU
"Bu sene daha farklıyız. Tecrübem geçen sene ve bu sene. Avrupa'daki büyük kulüp sahipleri, sportif direktörlerle Suudi Arabistan'ı konuştuk. Zor bir transfer dönemi oldu. Scout ekibimiz ile sene başından beri iyi hazırlandık. Özel hazırlanmıştık. Binlerin üzerinde oyuncu incelendi."

ZANIOLO REKOR BİR KİRA İLE GİTTİ
"Nicolo Zaniolo, Premier Lig söz konusu olunca gitmek istedi. Rekor bir kira bedeliyle gitti. Şarta bağlı yüksek bir bonservis var. 40 Milyon euro bonuslarla olacak rakamlar. Tek tek bonuslar aklımda değil. 15 Milyon euroya aldık. Daha fazla kâr için bu satışı yaptık."

Haberin Devamı

"Nicolo Zaniolo'nun geriye dönüp, gelecek sene bizde oynamasını da isteyebiliriz. Bu yollar hep açık."

TÜRK FUTBOLUNDA BÖYLE BİR ŞEY YOK
Bütçeleri, ödemeleri divan kurulunda açıklayacağız. Aldığımız oyuncuların 149 Milyon euroluk transfer değeri var. Türk futbolunda böyle bir şey yok. Yarısı bile yok! İmza bedelleri dahil 30 Milyon euroya aldık. Geçen sene 43 Milyon € transfere harcadık. Bu sene daha da altında. Bu sorguluyor olmalarını teknik olarak anlamıyorum."

EMİN BAYRAM'A SIRA GELMEYECEKTİ
"Emin Bayram bizim için çok önemli bir değer. O bölgede 4 oyuncumuz vardı ve kendisine sıra gelmeyecekti. Oyuncularımızı kiralık olarak göndererek değerlerine değer katmasını sağladık."

Görüştüğüm oyuncuların yüzde 90'ının önem verdiği şey para değil. Zaten çok para kazanmış oyuncular. Aradaki 3-5 milyonluk farkı önemsemiyorlar. Samimi ortamı bulamıyor. Bulunca da sizi tercih ediyor. Böyle olunca da daha düşük bonservisle alabiliyorsunuz.

"YABANCI TRANSFERİ KAPATTIK"

"Çok güzel bir yerli futbolcu bulursak, fırsat transferi olursa alacağız. Yabancı transferi kapattık"

Haberin Devamı

AMRABAT İLE BÜYÜK ÖLÇÜDE ANLAŞTIK
Sofyan Amrabat ile büyük ölçüde anlaştık. Fiorentina ile de bir noktaya gelebilecek düzeydeydik. Çarşamba akşamı Manchester United geldi ve oyuncu da eskiden söylemişti, eski hocası da oradaydı. Çok büyük takımları reddederek bizi bekledi ama olmadı.

"Transfer limitimiz düşük çünkü eski sponsorluklardan elde ettiğimiz paralar belli. Victor Nelsson, Sacha Boey, Lucas Torreira'yı satmak istemedik. Nicolo Zaniolo'yu 5 milyon karla satmak istemedik. 30 Milyon euro ve üzerini hedefledik. Bunları ben transferden önce mi anlatayım? Nasıl pazarlık yaparız sonra! Taraftarların bu baskısı, yönetimi popülizme iter. İstifa ederim ama popülizm yapmam."

"Okan Hoca 6-8 istedi. Tanguy Ndombele daha 8 bir oyuncu. Matías Vecino ile konuştuk ve kulübüyle anlaştık. 23:30 gibi Maurizio Sarri transfere onay vermedi. Hatta tepki gösterdi. Tottenham'ın olması avantajdı, onlar hep yüksek tuttar rakamı ama sonra düşürür. Davinson Sanchez konusunda da cumartesi günü aramızda büyük fark vardı. Transferin yapılamayacağını düşünüyorduk. Hatta Okan Hoca'ya da olmayacağını söyledik. Davinson'un da son senesiydi. 3. stoper olarak oynatacaklarını düşündük. Son blöf mü, gerçek mi ortaya çıkıyor. Biz de 1,5 milyon € rakamı yükselttik. İki aydır görüşüyoruz. 25'ten başladı. Baya bir süre 16'da durdular."

Haberin Devamı

RAMOS TRANSFERİ

"Sergio Ramos, Galatasaray'a gelmeye ikna oldu. Suudi Arabistan'daki rakamları veremiyorduk. Rakam bize doğru düşüyordu. En son 8 milyon euroya düştü. Bizim istediğimiz noktada farklılıklar vardı. Sevilla teklifi gelince, oraya gitmek istedi. %70 oranında da kulüpten Davinson Sanchez tercih ediliyordu. Sanchez ve Ndombele'ye birkaç sene önce 104 milyon euro ödendi. Davinson çok daha iyi oldu."

Yazarlar