Galatasaray Erden Timur transfer için tarih verdi! Kerem ve Marcao için net konuştu

Erden Timur transfer için tarih verdi! Kerem ve Marcao için net konuştu

23.06.2022 - 11:05 | Son Güncellenme:

Galatasaray Sportif A.Ş. Başkan Vekili Erden Timur, "Hedeflerimizi seçim sürecinde de belirttik. Bunun için gece gündüz ne yapılması gerekiyorsa, fazlasıyla yapılacak" dedi. Ayrıca Timur, yeni transferler, Marcao ve Kerem Aktürkoğlu hakkında konuştu

Erden Timur transfer için tarih verdi Kerem ve Marcao için net konuştu

Galatasaray Başkanvekili Erden Timur gündeme dair açıklamalarda bulundu. Timur, transfer sürecinden Okan Buruk'a; Domenec Torrent'le yapılan fesih görüşmelerinden Marco ve Kerem'e kadar birçok konuda önemli ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Erden Timur'un açıklamalarından satırbaşları şu şekilde;

"TAKIMDAN AYRILACAK İSİMLER OLACAK"

"Hedefimize ulaşmak için gece gündüz ne yapılıyorsa yapacağız. Mevcut durumda 13 tane yabancı oyuncumuz var ayrıca 13 yerli oyuncumuz var. 23 tane alt yapı oyuncumuz var. Toplam rakam olarak 46 oyuncumuz var. 21 tane kiradan dönen oyuncumuz var. Geçtiğimiz sezon net maaş bütçesi 27 milyon Euro. Geçtiğimiz sene yaklaşık olarak 30.7 milyon euro bonservis harcaması yapıldı. Gençleştirme projesi olarak bu para harcandı. Galatasarayımız için önemli bir hamleydi. Gidecekler olacak. Yabancı veya yerli oyuncularımız arasında 1 yıldan daha az sözleşmesi olanlar var. Bunların kiralık olarak gönderilmesi çok mümkün olmuyor. Yabancı kontenjanının açılması gerekiyor. Hocamızla anlaşma yeni yapıldı."

Haberin Devamı

Erden Timur transfer için tarih verdi Kerem ve Marcao için net konuştu

TRANSFER İÇİN TARİH VERDİ

"Toplam kadro bütçemiz 67 milyon 880 bin euro. Bunun dışında imza bedelleri var. Bakıldığında 71 milyon euroluk bir bedel var. Geçmiş günlerde bazı şeyleri yapmak daha kolay. Türkiye'deki bütçe git gide azalıyor. Biz mevcut durumda nasıl yapılanacağız en önemli konu bu. Sportif direktörlük konusunda değişikliğe gittik ve hocamızla anlaştık. Hocamızın raporuna göre takviye edeceğimiz bölgeler var. Bu konuyla ilgili görüşmelere başlanmıştı ve devam ediyor. Seçim öncesi de çalışmalar başlamıştı. Mart ayında olurdu kongreler o dönemde oyuncularla anlaşmak daha kolay. Gerekli noktalar tespit edildi. İhtiyaç duyulacak ve Galatasaray'ın parasının doğru kullanılacağı bir süreç olacak. Para verilmesi gerekiyorsa verilecek. Hepimizin ortak amacı şampiyon olmak ama bugünü kazanıp geleceği kaybedecek şekilde olmayacak. İlk 11'de 3 yerli oynatılacağı için farkı yaratacak detay bu. Aksiyon anlamında 2-3 ay gecikmeliyiz. Bu farkı kapatmak için çok yoğun uğraş veriliyor. Her konuda çok detaylı çalışılıp kamuoyunu geçici olarak mutlu olmak değil kalıcı olarak çözüm üretrmek için her aksiyon yapılıyor. Buı doğrultuda önümüzdeki haftadan itibaren aksiyonların sonucu alınacak. Galatasaray'ın çıkarlarına yönelik takviyelerimiz olacak. Ana kadroyu herkesi tatmin edecek şekilde takviye edeceğiz. Sezonu pazartesi günü açıyoruz, hazırlık maçları belirlendi, hocamız da onayladı.”

Haberin Devamı

Erden Timur transfer için tarih verdi Kerem ve Marcao için net konuştu

"BASKETBOLDAKİ TRANSFERLERİ AÇIKLAYACAĞIZ"

"Basketbolda devam ediyoruz. Geçen sezonun başında takımın durumu bir önceki sezonun performansıyla transfer dönemi kötü geçmişti. Basketbolda tüm transferlerimizi neredeyse tamamladık diyebiliriz. Yarından itibaren tek tek açıklayacağız. Basketbolda hedef geride kalan sezona gçre daha da büyüdü. 5 yıllık bir plan hazırlamıştık bunun içerisindeyiz. Geçen seneki atmosferi yeniden yaşamak için kombinelerin satışına başlanacak."

"AMACIMIZ FUTBOLDA 5 YILLIK YAPILANMA"

"Futboldaki hiyerarşide ben Sportif A.Ş'de futboldan sorumluyum. Cenk bey futbol direktörü olacak. Teknik heyet ve kadro şuan kuruluyor. Amacımızı futbolda da 5 yıllık bir plan yapmak. Orta vadede bir plan yapmamız gerekiyor."

Haberin Devamı

Erden Timur transfer için tarih verdi Kerem ve Marcao için net konuştu

Haberin Devamı

"YAZILI DEĞİL AMA SÖZLÜ TEKLİF ALDIK"

"Görüşmeler yapılıyor. Yazılı olarak bir teklif almadık ve söylem olarak var. Öncelikle sporcularla görüşeceğiz. Gitmek isteyen varsa bu değerlendirilebilir. Galatasaray'da oynamak bir oyuncunun hayalini süslemesi lazım. Soru işaretiyle kalmaması lazım. Oyuncularımızın hepsinin sahada karakterini koyacak oyuncular olması lazım. Eğer gitmek isteyen olursa ve Galatasaray'ın çıkarlarına yönelik rakamlar olursa olabilir. Ama bunun dışında kimse gitmek istemiyorsa gönderilmeyecek. Kadroda düşündüğümüz yabancı oyuncular için geçerli."

ARDA TURAN CEVABI

"Sözleşmesi biten oyuncularla devam etme durumu hocanın raporuna göre şekillenecek ama birçoğu ile vedalaştık. Arda Turan ile hep görüşürüm. Yapılanmayla ilgili esas önceliğimiz kadro tarafı. Mevcut durumda da çok değerli scout ekibimiz var. Bugünkü konsantrasyonumuz tamamen kadro yapılanması. Seçimin bu tarihlerde yapılması çok olumsuz etkiliyor. Geciktiğiniz bilindiği için bütçeler ona göre zorlanıyor. Oyuncu havuzu dar ve bütçeniz de olmuyor. Kadrodan sonra planlanacak."

Erden Timur transfer için tarih verdi Kerem ve Marcao için net konuştu

"TORRENT YÜZDE 5 İNDİRİM YAPTI"

"Torrent ile fesih görüşmelerine Salı günü dahil oldum. Galatasaray'ın geleceğina dair önemli projelerle ilgileniyorum. Torrent ile fesih süreci iki günümüzü aldı. Eski yöneticilerimiz de görüşmeye dahil oldu. Sonrasında İspanya'ya gitti. İlk görüşme talebimize 'Menajerimle görüşün' cevabı geldi ama sonrasında kendisiyle görüştük. Bir indirim bekledik. Sensibile bu anlamda bir indirim yaptı. Karşılıklı anlaşarak yolları ayırdık. Torrent ise sadece yüzde 5 indirim yaptı."

"ALTYAPIDAN BİRÇOK OYUNCU KADRODA OLACAK"

"Galatasaray'ın en önemli gerçeği altyapıdır. En çok uğraşacağımız konu altyapı olacak. Galatasaray'a ve ülke sporuna hizmet anlamında Okan hocamızın da gelmesi bu anlamda çok önemli bir konu. Bizim en önemli meselemiz altyapı. Altyapıyla iligli birçok model üzerinde çalıştım. 10 yıllık bir plan yapılması lazım. Bu sene Yunus, Okan ve Emre de iyi performanslar sergilediler. Hocamız bu isimleri kadroda görmek istiyor. Bizimle birlikte olacaklar. Kampta birçok altyapı oyuncusuna şans verilecek. Son yıllarda alt yapıdaki algı biraz değişti. Altyapıdan birçok oyuncuyu kadromuza alacağız. Yurt dışındaki pilot takımlardan, feeding takımlarına kadar birçok anlaşmamız olacak."

"DAVA SONUCU DEĞİŞMEYECEK"

"Torrent ile devam edecek dava sürecinde sonunda gelinebilecek nokta bugünkü hak ediş olacak. Bu süreç o anlamda değişikliğe neden olmayacak."

Erden Timur transfer için tarih verdi Kerem ve Marcao için net konuştu

"RAKAMLAR BELLİ AMA..."

"Maaş ve bonservis harcamalarımızı belirledik. normalde daha az olması gerkeiyordu fakat geç kaldığımız için daha yüksek aralıklarda belirledik. Bu rakamı açıklayamam çünkü stratejimiz ortaya çıkar ama belli."

"ŞAMPİYONLUĞA İNANCIMIZ VAR"

"Gece gündüz her şeyi yapacağımızı ve bunun için maddi manevi her şeyi yapacağımızın sözünü verebilirim. Galatasaray'ın geleceğini de düşünerek bugünü feda etmemek gerekiyor. Bazı tecrübeli oyuncular olacak ama genç oyuncular daha alacağız. Bazı bölgeler için satın alma opsiyonlu transferler yapacağız. Hiç kimsenin fark etmediği ve birçok kez izlenen genç oyuncular da olacak. Bizden daha hazır rakiplerimiz var. Şampiyonluğa inancım her zaman tam. Şampiyonluk için gereken her şeyi yapacağımızın sözünü verebilirim."

"OKAN BURUK, GALATASARAY'IN GELECEĞİ"

"Okan hoca bizim için çok büyük bir değer. Hepimizin bildiği gibi çok çalışkan bir süreç yürütüyor. Sözleşmemiz 1+1 oldu. Kendisi rakamsal hiçbir şey konuşmadı. Kendisini bu konuda zorladım ama rakam konuşmadı. Birlikte mücadele vereceğiz. Bugün olması gereken şekilde bir ekibi olacak hocamızın. Kendisi bir çalışma yapıyor. Galatasaray için uzun vadede önemli bir yeri olacak."

Erden Timur transfer için tarih verdi Kerem ve Marcao için net konuştu

"HOCANIN EKİBİNDE YABANCI İSİMLER DE OLACAK"

"Okan hocanın ekibi belli olmadı. Önümüzdeki birkaç gün içinde bunun çalışması içnide olacak. Sadece yerli değil yabancı isimler de olacak. Geniş bir çalışma yapılıyor. Hocanın takdiri. İrfan Saraloğlu 9 yıldır hocayla çalışıyor. Hoca değerlendirmesini yaptıktan sonra belli olacaktır."

"MUSTAFA MUHAMMED İÇİN ÖDEME YAPILACAK"

"Mustafa Muhammed'in opsiyonu kullanıldı 1 Temmuz'da ödemesi var ve yapılacak. Mustafa Muhammed genç ve gelecek vadeden bir oyuncumuz. Diagne'nin sözleşmesi devam ediyor. Bazı konularda sporcularımızla görüşüp onları ikna etmemiz lazım. Yabancı kontenjanı var."

Erden Timur transfer için tarih verdi Kerem ve Marcao için net konuştu

"TEKLİF GELİRSE BEKLENTİLERİMİZ BÜYÜK OLUR"

"Kerem ve Marcao en değerli oyuncularımızdan. Onların kalmakla ilgili bir sorunu yoksa satışla iligili bir şey düşünmüyoruz. Bir tereddütleri varsa burası Galatasaray. Oyuncuların da kendi hayalleri var. Bunlar da Galatasarayımıza değer katan şeyler. Hiçbir şey konuşulmadığı için biz oyuncularımızla devam etmek istiyoruz diyoruz. Eğer teklif gelirse beklentilerimiz çok yüksek olur. Kadromuzu korumak istiyoruz. Kaç transfer yapacağımız da stratejimize dahil."

Erden Timur transfer için tarih verdi Kerem ve Marcao için net konuştu

Yazarlar