Galatasaray Erden Timur'un son transferi Süper Lig'den! Galatasaray girişimlere başladı

Erden Timur'un son transferi Süper Lig'den! Galatasaray girişimlere başladı

11.09.2023 - 15:49 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde başarı hedefleyen Galatasaray yaz transfer döneminde kadrosunu önemli isimlerle güçlendirdi. Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılılarım gündemini Skorer TV'de değerlendirdi.

Yaz transfer döneminde kadrosunu Hakim Ziyech, Wilfried Zaha, Tete, Ndombele, Davinson Sanchez ve Angelino gibi önemli yıldızlarla güçlendiren Galatasaray, geçtiğimiz sezon kiralık olarak forma giyen Mauro Icardi ve Kaan Ayhan'ın bonservislerini de alarak geçen sezonki kadrosunu büyük ölçüde korudu.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig'de ve Avrupa'da mutlak başarı hedefleyen sarı-kırmızılılarda sıcak gelişmeler yaşanıyor. Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, sarı-kırmızılıların gündemini Skorer TV'de değerlendirdi.

Nevzat Dindar'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

"JAPONYA MAÇINI KAYBEDERSEK SENARYOLARDAN BİRİ AVCI"

"Maçın değerlendirmesini yapmaya gerek yok. Bir takım yorumlar görüyorum Fatih Terim üzerinden. Terim futbolumuzun yaşayan en önemli ismi. Eğer Türk futbolu krizdeyse gidilecek ilk adrestir. Fatih Terim ülke futbolu krize girdiyse, bu jenerasyon çok değerliyse bu jenerasyonun Terim'e emanet edilmesini isterim. Aykut Kocaman'a da hayır demem. Aykut Kocaman hiç denenmediği için Aykut Kocaman derim. Aykut Kocaman'ı merak ediyorum. Rıza Çalımbay da konuşuluyor. Yılların emekçisi. Terim'in isminin gündeme gelmesi sürpriz değil. Yarın Türkiye-Japonya maçı var. Japonya, Hansi Flick'in görevine son verdi. Şimdi bizim başımızda bir Alman var. Biz çareyi Alman ümit milli takımının hocasında bulduk. Bir yerde başarılı olacak diye bekliyoruz. Ama olmayacaksa da olmayacak. Çok fazla beklenti içine girmenin gereği yok. Vakit kaybetmemek lazım. Bizim duygularımız, coşkularımız farklı. Bir Alman daha farklı çalışıp konsantre olur. Biz Almanlara göre disiplin anlamında daha büyük sıkıntı yaşayabiliriz. Biz daha duygusalız. Bizim yeteneklerimiz, coşkularımız vardır. Bazen bir kaos bizi bir yere götürür. Alman hoca ile disipline olamayacağımı düşünüyorum. Japonya maçını umarım Türkiye kazanır ama olası bir kötü sonucun milli takım hocasını çok fazla tartışılır hale getirir. Japonya maçını kaybedersek olası senaryolardan biri Abdullah Avcı... Hakem semineri dendi ama Avcı ile anlaşma sağlandı."

Haberin Devamı

Erden Timurun son transferi Süper Ligden Galatasaray girişimlere başladı

"KOPENHAG MAÇI KRİTİK"

"Genel olarak İrfan Kurtulmuş ağabeyi tebrik ederek başlamak istiyorum. Kopenhag'ın tesislerine giderek güzel röportajlar yaptı. İrfan ağabeyle konuştum, Kopenhag teknik direktörüyle alakalı bana "Bu kadar çalışkan bir teknik direktör görmedim" dedi.  Jacob Neestrup için bana "Sürekli oyunu yaşıyor. Çok heyecanlı ve daha önce bu kadar çalışkan bir teknik direktör görmedim." ifadelerini kullandı. Jacob Neestrup'un Kopenhag'daki birinci yılı Galatasaray maçıyla dolacak. Galatasaray'ın Kopenhag maçı çok kritik."

Haberin Devamı

Erden Timurun son transferi Süper Ligden Galatasaray girişimlere başladı

"ICARDI, ZAHA VE ZIYECH ANTRENMANLARA BAŞLIYOR"

"Mauro Icardi yarın takımla antrenmanlara başlıyor. Icardi, Gaziantep FK maçında ciddi bir darbe aldı. O tekme kameraların dışında gördüğümüz bir sertlikte olmuş. Icardi bir korumaya alındı. Hakim Ziyech, biliyorsunuz şu ana kadar takımla antrenmanlara çıkmadı. Ziyech için birçok şey söylendi. Ziyech, Galatasaray'a en az  puan getirir. Ziyech'e şimdiden 8 gol 15 asist yazabilirsiniz. Ziyech yarın ya da Çarşamba günü takımla antrenmanlara başlayacak. Wilfrired Zaha'da biraz daha kontrollü gidiliyor. Zaha sezonun flaş transferlerinden biri. Riske etmemek lazım. Zaha, Perşembe veya Cuma günü takımla antrenmanlara başlayabilir. Keren Aktürkoğlu milli takımdan döndü ama ciddi bir durumu yok. Abdülkerim'in milli takımda oynamaması yanlıştı. Genel olarak Galatasaray milli arayı fena geçirmedi. Hazırlık maçı öngörülmedi. Samsunspor maçıyla başlanacak."

Haberin Devamı

Erden Timurun son transferi Süper Ligden Galatasaray girişimlere başladı

"DİVAN KURULU KEMERBURGAZ'DA"

"Cumartesi günü Galatasaray, Kemerburgaz'da Divan Kurulu toplantısını yapacak. Florya, Kemerburgaz'a taşınacak. Komple bir merkez haline gelmesi önümüzdeki seneyi bulacak. Florya, Galatasaray'a anormal bir para getirecek proje. Cumartesi Divan Kurulu toplantısının Kemerburgaz'da yapılması bir mesaj içeriyor."

"TARİHİN EN PAHALI KADROSU KURULDU"

"Galatasaray bu sezon transferlere 29.2 milyon euro harcadı. Süper Lig tarihinin en değerli kadrosu kuruldu ama ben sahada o değerin karşılığını görmek istiyorum. Galatasaray bunu başarabilirse o zaman hakkını teslim etmiş oluruz. Galatasaray'ın transferlerini beğenmeyenler oldu ama kendi ölçeğinde çok iyi transferler yaptıç Son gün Ndombele ve Davinson Sanchez'i kadrosuna kattı. Son dakikaya böyle iki değerli oyuncuyu yetiştirmek çok önemliydi. Erden Timur bu transfer çalışmalarında çok yoruldu ve hastalandı. Galatasaray, Erden Timur önderliğinde iyi bir transfer dönemi geçirdi. En değerli kadroyu kurması önemliydi ama sahada görmek gerekiyor."

Haberin Devamı

Erden Timurun son transferi Süper Ligden Galatasaray girişimlere başladı

"ICARDI OLMASAYDI GALATASARAY, ZAPATA'YI TRANSFER EDECEKTİ"

"Galatasaray eğer Icardi'de bir problem yaşasaydı Duvan Zapata'yı transfer edecekti. Amrabat, Galatasaray'ın teklifini kabul etmişti. Manchester United işi zayıf bir ihtimal olarak görülüyordu. Amrabat ile Galatasaray arasında bir ilişki kuruldu. Oyuncu United'ta mutsuz olursa Galatasaray iyi bir alternatif olacaktır."

Erden Timurun son transferi Süper Ligden Galatasaray girişimlere başladı

"BÜNYAMİN BALCI İÇİN NABIZ YOKLANDI"

"Galatasaray'ın Dubois ile henüz yolları ayrılmadı. Dubois biraz uğraştırıyor. Bu problem çözülmeye çalışılıyor ama bu iş kolay değil. Dubois ile yollar ayrılırsa yerine bir takviye gerekiyor. Dubois dışında hiçbir yabancı oyuncuyla yollar ayrılamaz. Yabancı transferi imkansız. Yerli transferi için Dubois sonrası yerli bir takviye olabilir. Galatasaray, Antalyaspor'dan Bünyamin için nabız yokladı. Antalyaspor, Bünyamin için 3 milyon euro istiyor. Okay Yokuşlu konuşuluyor ama elinizde Kaan Ayhan varken Kaan'ı kullanırım. Galatasaray, Okay'ı alırsa Berkan'ın yerine düşünülebilir. Okay fena işler yapmadı. Salih Özcan'ı Dortmund bırakmıyor. Gökdeniz Gürpüz ve Eyüp Aydın transferleri ise belli prosedürleri bekliyor. Transferlerde herhangi bir problem yok. Gökdeniz'in ailesi İstanbul'a yerleşti. FIFA'dan bazı belgeler bekleniyor. Bu iki takviye ile yerli rotasyonunu biraz daha güçlendirmiş olacak. Tarihin en iyi kadrosu kuruldu. 15 Eylül'e kadar sürprizler olabilir. Bu sürprizleri de Skorer ekranlarından duyuracağız."

Erden Timurun son transferi Süper Ligden Galatasaray girişimlere başladı

"GALATASARAY'DAKİ YERLİLER AVANTAJLI"

"Üçüncü yerli konusunda hafta hafta değişebilir. Bazen Kazımcan oynayacak bazen Kerem Demirbay oynayacak.Yerliler için değişken opsiyonlar kullanılmalı. Her bölgenin banko yerlisi olmamalı. Galatasaray'da yerli bir oyuncunun dezavantajlı olduğunu düşünmüyorum. Avantajlı duruma sahipler. Kendilerini gösterdikleri anda ilk 11'de şans bulabilirler."