Galatasaray Erdoğan'dan tebrik telgrafı

Erdoğan'dan tebrik telgrafı

26.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray’a tebrik telgrafı gönderdi.

Erdoğandan tebrik telgrafı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray’a tebrik telgrafı gönderdi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi’nden yapılan açıklamada, Erdoğan’ın Galatasaray Futbol Takımının, Spor Toto Süper Lig 2014-2015 Sezonu Şampiyonu olması dolayısıyla, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek’e bir tebrik telgrafı gönderdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, twitter hesabından yazdığı mesajında şunları ifade etti: “Spor Toto Süper Lig’in 2014-2015 sezonunda şampiyonluğunu ilan ederek 4. yıldıza ulaşan Galatasaray Kulübü’nü ve camiasını tebrik ediyorum.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, Galatasaray’ın dördüncü yıldızı alan ilk takım olmasının gurur vesilesi olduğunu belirtti.

TFF’ye TT Arena başvurusu

Galatasaray, 34. haftada Çaykur Rizespor ile deplasmanda oynayacağı karşılaşmanın Türk Telekom Arena’dan yapılması için Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuracak. Başkan Yardımcısı Abdurrahim Albayrak, maçın TT Arena’ya alınması durumunda hasılatı Rizespor ile paylaşacaklarını söyledi, karşılaşmanın pazar gündüz oynanmasını istediklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Galatasaray 3. torbada

Türkiye Ligi Şampiyonu olarak Şampiyonlar Ligi’ne gitmeyi garantileyen Galatasaray, grup kuralarında 3. torbada yer alacak.

50.020 puanı bulunan sarı-kırmızılılar, 4. torbanın en yüksek puanlı takımı İtalya ikincisi Roma’nın 43.602 puanda kalmasıyla üçüncü torbadan girecek.

Yeni statüye göre ilk torbada Avrupa sıralamasına göre ilk 8 ülkenin takımı yer alacak. Buna göre Barcelona, Chelsea, B.Münih, Juventus, Benfica, PSG, Zenit ve PSV, seribaşı gibi ilk torbada yer alacak. 2. torbada ise Real Madrid, A.Madrid, Porto, Arsenal, Manchester City ve ön elemeyi geçerlerse M.United, Valencia ile Bayer Leverkusen bulunacak.

Yazarlar