Basketbol Ergin Ataman sonrası Anadolu Efes'te adaylar belli oldu! Eski Fenerbahçeli de listede

Ergin Ataman sonrası Anadolu Efes'te adaylar belli oldu! Eski Fenerbahçeli de listede

01.05.2023 - 15:42 | Son Güncellenme:

Anadolu Efes'te Ergin Ataman döneminin yakın zamanda son bulması bekleniyor. Tecrübeli başantrenörün Panathinaikos ile prensip anlaşmasına vardığı belirtilirken lacivert-beyazlılarda yeni başantrenörün kim olacağı merak ediliyor. Ataman sonrası adaylar belli olurken eski Fenerbahçeli isim de listede yer alıyor.

Ergin Ataman sonrası Anadolu Efeste adaylar belli oldu Eski Fenerbahçeli de listede

Ergin Ataman'ın Anadolu Efes ile kısa süre içinde yollarını ayırması ve Panathinaikos'a imza atması bekleniyor. Lacivert-beyazlılarda Ataman'ın yerine gelecek isim merak ediliyor. Anadolu Efes, Ataman sonrası listeyi hazırladı. Eski Fenerbahçeli de muhtemel başantrenörler listesinde yer alıyor. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

ATAMAN, ANADOLU EFES'TE TARİH YAZDI

Anadolu Efes'e imza attığı günden bugüne tarihi başarıların altına imzasını atan Ergin Ataman, lacivert-beyazlılarla üst üste iki sezon EuroLeague şampiyonu olarak adını tarihe yazdırdı. Ataman,

Ergin Ataman, 1958'den bu yana farklı isimler altında oynanan Avrupa basketbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda üst üste 2 kez şampiyonluk yaşayan 8 başantrenör arasında yer aldı. Ataman, lacivert-beyazlı takımın başında Avrupa Ligi'ni üst üste kazanarak bu başarıyı 17 yıl sonra elde eden ilk isim oldu.

Ergin Ataman yönetimindeki Anadolu Efes, 2019'da EuroLeague'de final-four oynama başarısı göstermişti.

Anadolu Efes, 2018-219 ve 2020-2021 sezonlarında Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde Ergin Ataman yönetiminde şampiyonluk sevinci yaşamıştı.

Haberin Devamı

Ataman yönetimindeki Anadolu Efes, 2018 ve 2022'de Türkiye Kupası; 2018,2019 ve 2022'de ise Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmıştı.

Ergin Ataman sonrası Anadolu Efeste adaylar belli oldu Eski Fenerbahçeli de listede

PANATHINAIKOS İLE PRENSİP ANLAŞMASINA VARDI

Sezon sonunda değişime ihtiyaç duyduğunu belirten Ergin Ataman, Yunanistan'ın önemli basketbol ekollerinden Panathinaikos ile prensip anlaşmasına vardı. Henüz resmi imzalar atılmasa da kısa süre içinde tecrübeli başantrenörün Atina'ya gidip resmi sözleşmeyi imzalaması bekleniyor.

Ergin Ataman'ın menajeri Misko Raznatovic, basketnews'a yaptığı açıklamada, "Hiçbir şey imzalanmadı. Bir anlaşma var ama o kadar. Tamam, birileri Instagram'da bir şeyler paylaşıyor ama bu pek bir şey ifade etmiyor. Bu hikayenin uzatılmayı hak ettiğini düşünmüyorum." ifadelerini kullanmıştı.

Ergin Ataman sonrası Anadolu Efeste adaylar belli oldu Eski Fenerbahçeli de listede

YUNAN BASININDAN TRANSFER İDDİALARI

Panathinaikos ile prensip anlaşmasına varan Ergin Ataman, Yeşiller'de yeni bir yapılanmaya gitmeyi planlıyor. EuroLeague'de başarı hedefleyen Panathinaikos'ta Ergin Ataman'ın yönlendirmesiyle bazı isimlerle görüşmeler başladı.

Haberlere göre Panathinaikos, Facundo Campazzo ve Moraitis gibi isimleri gelecek sezon kadrosuna katmayı planlıyor. Ayrıca NBA'de yıllardır oynayan Kemba Walker için de girişimlerde bulunabileceği ifade edilmişti.

Haberin Devamı

PABLO LASO İLE ANLAŞMA SAĞLANAMAMIŞTI

Anadolu Efes, Panathinaikos ile prensip anlaşmasına varan Ergin Ataman'ın yerini doldurmak için girişimlere başladı. 

İspanyol basını, Ergin Ataman'ın ayrılığını göz önünde bulunduran Anadolu Efes'in Pablo Laso ile temasa geçtiğini öne sürmüştü.

Son olarak Real Madrid'de başantrenörlük yapan İspanyol çalıştırıcı kalp krizi geçirmesinin ardından bu sezon takım çalıştırmayacağını belirtmişti.

Eurohoops'un haberine göre, Anadolu Efes için Pablo Laso ihtimalinin kalmadığı, deneyimli koçun gelecek sezon için Alman temsilcisi Bayern Münih ile anlaşmaya varacağı öne sürüldü.

Ergin Ataman sonrası Anadolu Efeste adaylar belli oldu Eski Fenerbahçeli de listede

ADAYLAR BELİRLENDİ

Anadolu Efes'in başantrenör adayları belirlendi. Pablo Laso ile anlaşma sağlayamayan lacivert-beyazlılar, Zenit'ten Xavi Pascual, Yunan başantrenör Yannis Sferopulos, Bayern Münih'ten ayrılması beklenen Andrea Trinchieri ve Barcelona'dan Sarunas Jasikevicius ile ilgileniyor.

Barcelona başantrenörü Sarunas Jasikevicius, bir dönem Fenerbahçe Beko'da forma giymişti.

Haberin Devamı

Ergin Ataman sonrası Anadolu Efeste adaylar belli oldu Eski Fenerbahçeli de listede