ING Basketbol Süper Ligi Ergin Ataman'dan Itoudis'e laptop göndermesi

Ergin Ataman'dan Itoudis'e laptop göndermesi

08.06.2023 - 10:16 | Son Güncellenme:

Basketbol Süper Ligi yarı final serisinin üçüncü maçında Anadolu Efes, sahasında Fenerbahçe Beko’yu mağlup ederek seride durumu 2-1'e getirdi. Maç sonrasında Fenerbahçe cephesinde hakem tartışmaları yaşanırken Anadolu Efes başantrenörü Ergin Ataman'dan Itoudis'e gönderme geldi.

Ergin Atamandan Itoudise laptop göndermesi

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-Off Yarı Final serisi üçüncü maçında Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu 97-91’lik skorla mağlup ederek seride 2-1 öne geçti. Fenerbahçe cephesinde hakeme büyük tepki gelirken mavili-beyazlı ekibin başantrenörü Ergin Ataman'dan Itoudis'e gönderme geldi.

Haberin Devamı

SON ANLARDA ORTALIK KARIŞTI
Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko arasındaki maçın son çeyreği nefes kesti. 89-89'luk eşitlikle girilen son 1 dakika 23 saniyede Pleiss'ın ikili oyunu sonrası Vasilije Micic takımını 91-89'luk üstünlüğe taşıdı.

Fenerbahçe Beko cephesi ardından hakem kararlarına sert tepki göstermeye başladı. Son 6 saniye kala Nick Calathes'in hakemin elindeki topa dokunması nedeniyle Anadolu Efes teknik faul kazandı. Fenerbahçe Beko'da Dimitris Itoudis oyuncu değişikliği hakkını kullanmak istedi ancak hakemler izin vermedi.

ITOUDIS POZİSYONLARI LEPTOPTAN GÖSTERDİ
Yayıncı kuruluş canlı yayınına katılarak hakem kararlarını eleştiren Fenerbahçe Beko başantrenörü Itoudis, "Değişiklik için kenarda oyuncum bulunuyordu, oyuncu değişikliğine izin vermediler. Hakemlerden konuşmak istememiştim ama bugün apaçık çok pozisyon vardı. Efes'i tebrik ediyorum, harika bir takımlar, harika bir koçları var fakat biz de basketbol oynuyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Itoudis, "2. maça dönmek istiyorum. Efes'ten bir oyuncu iki kez tribüne jest yaptı, cezalandırılmadı. TOFAŞ maçında ise Guduric jestinden dolayı teknik faul almıştı. Bir önceki maçta Clyburn'ün üçlüğünden sonra 0.3 saniye kalmıştı, bize o 0.3 saniyeyi oynatmadılar." sözleriyle tepki gösterdi.

Ergin Atamandan Itoudise laptop göndermesi

ATAMAN'DAN LAPTOP GÖNDERMESİ
Ergin Ataman, hakem hatalarını laptop üzerinden gösteren Fenerbahçe Beko antrenörü Dimitris İtoudis’e göndermede bulundu: “Kusura bakmayın benim laptopum yok. Hazırlıksız geldim. Sert bir maç oldu. Sadece 2-1 öndeyiz. Tabii ki ortam gergin, normal. Bizim Fenerbahçe'nin salonunda yaşadıklarımızın yarısı kadar diyeceğim. Efes taraftarı fair-play davranışıyla Avrupa'da ün salmış bir kulüp. Hakemlerin her iki tarafa da maç içinde yaptığı hatalar var. Ben bir pozisyonda itiraz ettim. Teknik faul aldım.

'RAKİP HER POZİYONDA HAKEMLERİN ÜZERİNDE'
Ama rakip takım her pozisyonda hakemlerin üzerinde. Yapılacak olan tek şey Euroleague kurallarının uygulanması. Biz Avrupa'da ne oyuncular, ne antrenörler bu kadar müdahil olamıyoruz. Pierre sahadan çıkmıştı maçın son bölümünde. Oyundan çıkan oyuncu tekrar sahaya giremez. Eğer Pierre benchte ise oyuna girmemesi masa hakemlerinin hatası burada Fenerbahçe haklı olur."

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'DEN SERT AÇIKLAMA
Fenerbahçe Beko, resmi sitesinden hakem kararlarıyla ilgili yaşananlara dair açıklama yayımladı.

Kulübün yapmış olduğu açıklama şu şekilde: “Maçın hakemleri Aytuğ Ekti, Zafer Yılmaz ve Serdar Ünal’ın ortaya koyduğu yönetimle 97-91 ev sahibi ekip lehine sonuçlandırıldı. Bu maçın sonucu ne teknik adamların taktikleri sonucunda ne de takımların sahada ortaya koyduğu mücadele ile belirlenmiştir. Bu maç, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından atanan bu 3 hakem tarafından rakibimiz Efes’e armağan edilmiştir.


Anadolu Efes’in maç boyunca 32 serbest atış kullanmasına izin verilirken, bu sayı Takımımız için yalnızca 12 olarak kalmış; üstelik maçın karar anlarında Takımımız aleyhine çalınan ve çalınmayan çok kritik fauller maçın kazananını belirlemiştir.

Bu maçta, ilgili hakemlerin ortaya koyduğu tavrın sebebini, motivasyonlarının kaynağını ve yaşanan rezilliğin açıklamasını Türkiye Basketbol Federasyonu’ndan ivedilikle bekliyoruz.

Bugün yaşanan son örnek olan basketbol maçından hareketle Türk sporunda branş fark etmeksizin görevi ve sorumluluğu olan herkes şunu bilmelidir ki;

Türk sporunda hemen her branşta yaptığı maddi manevi yatırımlar, eşsiz fedakarlık, tarifsiz emekle; marka değerini, rekabeti ve reytingi ayakta tutan kulüplerin başında gelen Fenerbahçe’nin sahalarda ve salonlarda göz göre göre, açık açık haksızlığa uğratılmasına dur demenin zamanı gelmiştir.

Oynanacak maçları, ortaya konan mücadeleyi, verilen emekleri hakkıyla yönetmeyecek, sonuçları hakemlerinizle belirleyecekseniz Fenerbahçe Spor Kulübü olarak tavrımız ve cevabımız en sert şekilde olacaktır.”

Haberin Devamı

Ergin Atamandan Itoudise laptop göndermesi