Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig’de Fenerbahçe, küme düşmesi daha önce kesinleşen İstanbulspor’u 6-0 mağlup etti. Sarı-lacivertliler bu galibiyetle sezonu 99 puanla tamamlasa da şampiyonluğa yetmedi.
Macedeleye 8 eksikle çıkan Fenerbahçe’de Teknik Direktör İsmail Kartal sistemini değiştirdi. Bu sezon 4-2-3-1 sistemi ile sahaya çıkan sarı-lacivertliler bu kez Serdar-Dzeko ikilisinin şans bulmasıyla 4-4-2’ye döndü. Aslında ligin son maçında diziliş, teknik, taktik konuşmaya çok gerek yoktu. İstanbulspor haftalar öncesinde küme düşerken, Fenerbahçe’nin ise kazanmaktan başka çaresi yoktu.
Maça hızlı başlayan ev sahibi, 6. dakikada penaltı kazandı. Serdar’ın şutu, Baran Alp’e çarparak dışarı gitti. VAR’ın uyarısıyla pozisyonu tekrar izleyen hakem Volkan Bayarslan penaltı noktasını gösterdi. 8’de atışı kullanan Dzeko topu ağlara gönderdi: 1-0. 15’te Fenerbahçe’nin suskun yıldızı Szymanski sahneye çıktı. Dzeko’nun yerden ortasında topu önünde bulan Szymanski fileleri havalandırdı: 2-0. 37’de fark 3’e çıktı. Serdar’ın ıska geçtiği topu önünde bulan Tadic golünü attı: 3-0.
İkinci yarının başında Fenerbahçe Dzeko-Zajc değişikliğiyle tek forvete dönse de rüzgârı dinmedi. 48’de Serdar direği geçemedi. Skor ile oyun yavaşlasa da goller devam etti. 66’da Tadic’in asistinde Osayi ağları havalandırdı: 4-0. 76’da Okan ile Mucahit’in anlaşmazlığından gol çıktı. Topu önünde bulan Serdar ağları havalandırdı: 5-0. 78’de King skoru 6-0 yaptı.