Haberin Devamı

UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika’da Fenerbahçe rüzgârı esti. Sarı-lacivertliler, Union Saint-Gilloise’yi 3-0 mağlup ederek, 15 Mart’ta oynanacak rövanş için çok avantajlı bir skor elde etti.
Avrupa maçlarında genellikle rotasyon yapan Teknik Direktör İsmail Kartal’ın ilk 11’de iki hamlesi vardı. Ferdi’nin yerine Oosterwolde, Dzeko’nun yerine de Konferans Ligi’nin en skorer ismi Batshuayi şans buldu. Rakip Union Saint-Gilloise’nin hızlı hücumları nedeniyle defans güvenliğini bırakmayan sarı-lacivertliler ilk isabetli şutunda öne geçti.
20. dakikada Cengiz’in içeriye ortasında Çağlar topu Batshuayi’nin önüne indirdi. Belçikalı forvet ağları havalandırdı: 0-1. Çağlar’ın sakatlığının ardından geri dörtlü Osayi, Djiku, Oosterwolde ve Ferdi’ye döndü. 44’te ise topu önünde bulan Fred şutunu attı, meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti.
Sarı-lacivertliler ikinci yarıya da pozisyonla başladı. 51’de Batshuayi’nin pasında Tadic sert vurdu, top yan ağlarda kaldı. Rakip baskıyı artırınca 68’de İsmail Kartal’dan önce Kent-Krunic, ardından da Dzeko-Mert Hakan hamleleri geldi. Maça sol bek başlayan, ardından da stopere geçen Oosterwolde 84’te öyle bir depar attı ki kimse yakalayamadı. Sarı-lacivertli futbolcu son vuruşu da iyi yapınca fark ikiye yükseldi: 0-2.
Uzatmalarda Mert Hakan’ın ortası Burgess’in eline çarptı. VAR’ın uyarısıyla pozisyonu tekrar izleyen hakem Joao Pinheiro penaltı noktasını gösterdi. 90+4’te atışı kullanan Tadic geceyi noktaladı: 0-3.