Beşiktaş Ersan Gülüm'de işlem tamam

Ersan Gülüm'de işlem tamam

26.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ara transferde Ryan Babel ve Matej Mitrovic’le kadrosunu güçlendiren Beşiktaş, Ersan Gülüm’ü de renklerine bağladı.

Ersan Gülümde işlem tamam

Ara transferde Ryan Babel ve Matej Mitrovic’le kadrosunu güçlendiren Beşiktaş, Ersan Gülüm’ü de renklerine bağladı. Sobol transferinde problem yaşayan siyah-beyazlı kulüp bir süredir görüşme halinde olduğu, Çin’in Hebei China Fortune ekibinde top koşturan eski futbolcusunu resmen kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret AŞ’den dün Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamada, “Ersan Adem Gülüm’ün geçici transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır” ifadeleri kullanıldı. Siyah-beyazlı kulüp geçen sezon devre arasında 7 milyon euro karşılığında Hebei China Fortune’a sattığı 29 yaşındaki oyuncuyu sezon sonuna kadar kiraladı. Çin Süper Ligi’nde 24 maçta forma giyen Ersan Gülüm için kulübüne kiralama bedeli ödenmeyeceği öğrenildi.

126: Beşiktaş’ta 5,5 sezon forma giyen Ersan Gülüm; 94’ü Süper Lig, 13’ü Türkiye Kupası, 19’u Avrupa kupalarında olmak üzere toplam 126 resmi maçta oynadı.

Adriano gidiyor mu?

Türkiye’den ayrılma planları yaptığı ileri sürülen Adriano’nun talipleri artıyor. Juventus’un ardından köklü Fransız kulübü Marsilya da, Brezilyalı sol bek için Beşiktaş’a teklifte bulundu.

Haberin Devamı

Bir süre önce Marsilya’da Sportif Direktör olarak göreve başlayan Barcelona’nın efsane kalecilerinden Andoni Zubizarreta’nın, Adriano’yu Fransız ekibinin kadrosuna dahil etmek istediği belirlendi. Barcelona’dan tanıdığı 32 yaşındaki oyuncu konusunda ısrarlı olan Zubizarreta’nın ara transfer dönemi kapanmadan Adriano’ya mavi-beyazlı formayı giydirmek istediği iddia edildi.

Ersan Gülüm’ü kadrosuna katan Beşiktaş’ın, Dusko Tosic’in esas bölgesinin sol bek olması nedeniyle Adriano’yu satmaya sıcak baktığı aktarıldı. Demba Ba’yı transfer etmesi halinde bir yabancı ile yollarını ayırması gerekecek olan siyah-beyazlıların bu sebeple de Brezilyalı yıldızı göndermek zorunda kalabileceği de vurgulandı.

‘Sobol istemedi’

Kartal’ın takibindeki Eduard Sobol için Shakhtar Donetsk’ten açıklama geldi. Kiralık olarak bir diğer Ukrayna ekibi Zorya’da top koşturan 21 yaşındaki sol bek için Shakhtar Genel Direktörü Sergei Palkin şu ifadeleri kullandı: “Bu transfere olan ilgi üzerine oyuncuyla görüştük. İlk olarak oyuncunun bu konudaki düşüncesini dikkate aldık. Kendisi Beşiktaş’a gitmek istemedi. Zaten bence Sobol’un şu aşamada takımında kalması doğru bir tercih.”

‘Babel’i çok ararlar’

Haberin Devamı

Ryan Babel’in Süper Lig’deki performansı İspanya’da yankı buldu. Aytemiz Alanyaspor maçında önce rakip kaleci ardından da savunmayı yere yatırarak şık bir gole imza atan yıldız futbolcu için Marca gazetesindeki haberde, “Hollandalı kanat oyuncusu, güzel bir gole imza attı. Babel’in Türkiye’deki ilk harikası. Deportivo seni çok arayacak” ifadelerini kullanıldı. As gazetesi ise “Deportivo’nun eski forveti bu golle tüm yeteneklerini gözler önüne serdi. Gerçekten güzel bir gol attı” yorumuyla Babel’in performansını okuyucularına aktardı.

Yazarlar