Fenerbahçe Ersun Yanal'dan İsmail Kartal'a eleştiri: Oyuna girmesi çok büyük fantezi! Kabul edilebilir değil

Ersun Yanal'dan İsmail Kartal'a eleştiri: Oyuna girmesi çok büyük fantezi! Kabul edilebilir değil

22.01.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Süper Lig'in 21'inci haftasında Samsunspor ile puanları paylaştı. Sarı-lacivertlilerin zirve yolundaki kaybı sonrası Ersun Yanal değerlendirmelerde bulundu.

Ersun Yanaldan İsmail Kartala eleştiri: Oyuna girmesi çok büyük fantezi Kabul edilebilir değil

Süper Lig'in 21'inci haftasında Fenerbahçe ile Samsunspor karşı karşıya geldi. Kadıköy'deki zorlu müsabaka 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Fenerbahçe'nin puan kaybı sonrası Ersun Yanal dikkat çeken ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Futbolun ufak sürprizlere gebe bir oyun olduğunu belirten Ersun Yanal, "Maçtan sonra konuşmak, maçın üstüne ifadeler çakmak, asmak çok kolay. Futbol bir süreç oyunu. Bir sürü sürprizlere gebe. Ufacık bir hata, bir kıvılcım koskoca güzel ekibi yıkar, atar. Keskin bir bıçağın üstündesiniz. Ne tarafa düşerseniz, o taraf sizi bitirir. Fenerbahçe iyi yolda bence" dedi.

Haberin Devamı

İsmail Kartal'ın hamlelerini eleştiren Ersun Yanal, "60 gole en çok katkı yapan 5 oyuncunun çıkması, arkasına Fred'in sakatlanması... Fenerbahçe'de dengeleri bozar. Bu iş o kadar kolay değil. Kötü oynayabilirsin, pozisyon alamayabilirsin. Fenerbahçe savunma geçişinde rakibini yıprattı, çok da fazla rakibini getirmedi. Fenerbahçe'de bir anda öndeki üç oyuncunun çıkması kabul edilebilir değil" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sow, Kuyt ve Webo örneği veren Ersun Yanal şu şekilde devam etti:

"Kuyt, Sow, Webo'nun benim dönemimde 60 gole katkısı oldu. Bu adamlar üretkenlik sağlıyordu. Fenerbahçe bunu yıllar sonra yakaladı. Fenerbahçe şampiyonluğun en büyük adayı ama Dzeko, Tadic, Szymanski, İrfan Can bir anda çıkınca sıkıntı olabilir. Dakika 70'te bu oyuncular çıkıyor. Fenerbahçe'yi yarı yarıya soymuş oluyorsunuz. Bu kabul edilebilecek bir şey değil. Tecrübeli adamlara en sıkıştığın anlarda ihtiyaç duyarsın."

Emre Mor tercihini yanlış bulan Ersun Yanal, "Geçen hafta işler yolunda gitmezken, iki forvet oynamadı mı Fenerbahçe? Şu son bölümde Dzeko, Tadic, Szymanski ve Batshuayi ile baskı yapsan, gol bulabilirsin. Çok büyük bir fantezi oldu. Referans oyuncular gerekiyor. Batshuayi, King referans oyuncudur ama Emre Mor değil! Henüz bu konuda bir performans sergilememiş. Şunu yapabilirsin, Ferdi'yi öne alabilirsin. Bu maçta fantezi olabilir ama Emre Mor çok büyük fantezi" diye konuştu.