1.Lig Erten açıkladı! 'Aday olmayacağım'

Erten açıkladı! 'Aday olmayacağım'

16.12.2015 - 14:33 | Son Güncellenme:

Kulübe maddi destek sağlayan iş adamı Erdal Acar’la yaşadığı sorunlar büyüyen Karşıyaka Kulüp Başkanı Ali Erten, “Aday olmayı düşünmüyorum. Biz gereken hesabı divan kuruluna ve denetleme kuruluna verdik” dedi. Aghayev, Amisulashvili ve Ibricic ile yollarını ayırdıklarını anlatan Erten, Pınar Karşıyaka için yapılması planlanan 10 bin kişilik salonunun projesini de Gençlik ve Spor Bakanlığı’na gönderdiklerini söyledi.

Erten açıkladı Aday olmayacağım

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, 29 Aralık’ta yapılacak olan Olağanüstü Genel Kurul’da aday olmayı düşünmediğini söyledi. Kulüp binasında düzenlenen basın toplantısında, “Başlattığımız projelere sahip çıkacak olan birisi çıkarsa bizim gönlümüz ondan yana olur” diyen Erten, geçtiğimiz günlerde kendisi hakkında açıklama yapan Erdal Acar’ın basın danışmanı Emrah Öztürk ile ilgili de sert konuştu. Muhatabının Emrah Öztürk olmadığını söyleyen Başkan Erten, “Onun açıklamalarına cevap vermek istemiyorum. Bizim nereye hesap vereceğimiz bellidir. Biz hesapları divan kurulumuza ve denetim kurulumuza teslim ettik. En büyük hesap verme yeri olan genel kurulumuzda da bu hesabı veririz” dedi.

Haberin Devamı

“KUSURA BAKMASIN…”

Kendilerine sezon öncesinde ciddi kaynak sağlayan iş adamı Erdal Acar’a teşekkür eden Erten, “Bugüne kadar Sayın Erdal Acar’la ilgili bir tek saygısızlık etmedim. Bu kulübe en ufak katkı sağlayan herkese sevgi ve saygı gösteririz. Ancak bunun da karşılıklı olması gerekir” diye konuştu.

Pınar Karşıyaka’nın lig şampiyonu olduğu süreçte elde edilen 3 milyon TL’lik gelirin hesabını verilemediğini iddia eden Emrah Öztürk’e, “Kusura bakmasın ben hesabı divan kuruluna, denetim kuruluna verdim. Nereden bilmiş bu hesabın verilemediğini. Ben günler öncesinden tüm hesapları gereken her yere teslim ettim. Yüzümüzün akıyla da kongrede yine vereceğiz. Bu ithamlarla ilgili avukatıma talimat verdim, gereken yapılacak ve dava açılacak” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

“ACAR, 13 MİLYON TL’LİK KAYNAK SAĞLADI”

Erten, Erdal Acar’ın bugüne kadar kulübe 9 milyon 128 bin TL nakit, 4 milyon 296 bin TL de bireysel ödeme taahhüdü ile birlikte toplam 13 milyon 424 bin TL’lik kaynak sağladığını söyledi.

180 GÜNLÜK SÜRE

Göreve geldikleri 180 günlük süreyi de değerlendiren Başkan Erten’e yönetim kurulu üyeleri Cengiz Bakır, Mehmet Yıldırım ve Lütfü Kılıç da eşlik etti. PTT 1. Lig’de mücadele eden futbol takımının istedikleri ve hak ettikleri yerde olmadığını savunan Erten, “Çeşitli sebeplerle 2 kez hoca değiştirmek zorunda kaldık. Aghayev ve Amisulashvili ile anlaşarak Ibricic ile de tek taraflı fesih yaparak yollarımızı ayırdık. Ibricic ile sorunlar yaşıyoruz ama mutabakat sağlayacağız. Bunun için de kendisinin fedakarlık göstermesi lazım” dedi.

“U21’DEN TAKVİYELER YAPTIK”

Çok sayıda sakat oyuncuları olduğunu ve U21 takımlarından yaptıkları takviyelerle yola devam ettiklerini aktaran Erten, “Kemal Özdeş hocamızın 600 bin liralık sözleşmesi vardı. Kendisine 100 bin lira ödeyerek gönderdik, alacaklarından feragat etti. Hüseyin Hamamcı ile hiçbir ön şart olmadan anlaştık. 2 gündür takımın başında. Bu zor dönemde bizim yanımızda oldu” diye konuştu.

“SALON PROJESİ BAKANLIK’TA”

Pınar Karşıyaka’nın THY Avrupa Ligi’nde mücadele ederek kendilerine büyük bir heyecan yaşattığını anlatan Ali Erten, Sasalı’da yapılması planlanan 10 bin kişilik salon ve kamp tesisi projesini de 10 gün önce Gençlik ve Spor Bakanlığı’na teslim ettiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Sasalı’daki arazinin Milli Emlak’a ait olduğu için mülkiyetle ilgili bir sorunun yaşanmadığını dile getiren Erten, “Prosedür işliyor. Bununla ilgili açıklama, zamanı gelince Bakanlık tarafından yapılacak” dedi.

“DEVLET KULÜBE 140 MİLYON TL YATIRIM YAPIYOR”

Yalı’da yapımı süren stat inşaatı için 24 saat çalışma izni aldıklarını hatırlatan Erten, “Bin 600 kazık ve jet grout uygulaması yapıldı. Bu tür tesislerin altyapıları çok önemli. İzmir, zemin yapısı itibariyle bu tür iyileştirmelere ihtiyaç duyuyor. Üst yapı olarak bir şey görmedik belki ama zemin anlamında büyük işler yapıldı. Üst yapı zemine göre daha hızlı ilerleyecek. İnşaat ruhsatı dosyası da 10 gün önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderildi. Ruhsat oradan çıkacak” diye konuştu.

Devletin kulübe 140 milyon TL’lik bir yatırım yaptığını anlatan Ali Erten, “Bu bizim 100 yıllık tarihimizde bir ilk” dedi.