Skorer Ertuğrul Sağlam: Biz bu kenti şampiyon yapmaya geldik

Ertuğrul Sağlam: Biz bu kenti şampiyon yapmaya geldik

25.03.2009 - 19:03 | Son Güncellenme:

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, kentte başarıyı getirecek tüm unsurların bir arada bulunduğunu, ama bugüne kadar bütünlük sağlanamadığı için başarının gelmediğini ifade ederek, "Biz bu kenti şampiyon yapmaya geldik" dedi

Ertuğrul Sağlam: Biz bu kenti şampiyon yapmaya geldik

         Ertuğrul Sağlam ve futbolcu Mustafa Sarp, Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜRFAD) ve Anadolu Spor Gazetecileri Derneği (ASGD) ile Osmangazi Belediyespor tarafından Ali Osman Sönmez Endüstri Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen panele katıldı.
         Sağlam, Bursaspor’a gönül verenlerin daha büyük başarıları hak ettiğini belirterek, şöyle konuştu:
         "Bursaspor taraftarı, büyük takımların taraftarından çok daha coşkulu. Aslında şehirde başarıyı getirecek tüm unsurlar bir arada bulunuyor ama bugüne kadar bütünlük sağlanamadığı için başarı gelmemiş. Bunu iyi tahlil etmeli ve bundan sonrası için herkes taşın altına elini koymalı. Bu sağlanırsa başarılar elde edilecektir. Şehrin ileri gelenleri, taraftar ve halkı birliktelikle bu olaylara sahip çıkmalı. Çıkmalı ki, 45 yıldan bu yana bir şey olmamış, çıkmazsa 45 yıl daha olmaz, mutlak kenetlenme sağlanmalı. Ben gelecek adına umutluyum. Hep beraber bu mutlulukları, başarıları yakalayacağımıza inanıyorum."
         Şampiyonluk için planlamanın önemine işaret eden Sağlam, şöyle devam etti:
         "Şampiyonluktan söz edeceksek, bu cümlenin içini çok iyi doldurmalıyız. Şampiyonluk hedefini 3 yıllık dönemde yakalamalıyız. Biz bu kenti şampiyon yapmaya geldik. Zirveye ulaşmak için geçmek zorunda olduğumuz büyük rakipler var. Tüm şehir hareketlenerek, ekonomik anlamda katkıda bulunmalı. Her şehirde işler iyi gidince muhalefet olabilir. Bursa’da oluşacak bütünlük, bunu yok edecek güçte."
         Sağlam, "Bursaspor’un UEFA şansını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, "Önümüzde 9 zorlu maç ve 27 puan var. Bunu almak için mücadele edeceğiz. Formasına sahip çıkan futbolcuyla, güzel şeyler yapacağımıza inanıyorum. Baskı altına girmek de olmaz. Bu hayalcilik olur" cevabını verdi.
        
MUSTAFA SARP
         Orta saha oyuncusu Mustafa Sarp da Bursaspor’da değişim yaşandığını belirterek, taraftarın da desteğiyle başarıya ulaşacaklarını söyledi.
         Öğrencilere eğitimlerini aksatmamaları tavsiyesinde bulunan Sarp, "Futbolcu olmak herkese nasip olmuyor. Ben de okurken futbolcu olmayı hayal ediyordum. Ben okulu değil futbolu bıraktım. Babam bir yıl sonra kramponla geldi ve yeniden başladım, başarıyı yakaladım. Derslerimde de başarılı oldum" diye konuştu.
         Mustafa Sarp, "Sizi getiren Bülent Korkmaz. Çağırsa gider misiniz?" sorusuna ise "Transfer dönemi, futbolcu için en sıkıntılı dönem. Benim dışımda yazılmış şeyler var. Transfer için bir çok seçenek var. Bu seyirci önünde oynamak mutluluk ve gurur verici" cevabını verdi.
 

Yazarlar