Beşiktaş Eski Beşiktaşlı Roberto Hilbert unutamadığı derbiyi açıkladı! 'Sorun var gibi görünüyor'

Eski Beşiktaşlı Roberto Hilbert unutamadığı derbiyi açıkladı! 'Sorun var gibi görünüyor'

02.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın eski futbolcularından Roberto Hilbert, Galatasaray derbisi öncesi dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Eski Beşiktaşlı Roberto Hilbert unutamadığı derbiyi açıkladı Sorun var gibi görünüyor

Süper Lig'in 28'inci haftasında Galatasaray'ı konuk edecek Beşiktaş'ta eski futbolculardan Roberto Hilbert konuştu. Siyah-beyazlıların eski yıldızı, Türkiye'de forma giydiği dönemde unutamadığı derbileri sıraladı.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın Galatasaray derbisinde rakibini yenmesini isteyen Roberto Hilbert, TRT Spor'a verdiği röportajda çarpıcı ifadeler kullandı.

Beşiktaş'ın genel performansını yorumlayan Roberto Hilbert, "Beşiktaş'ı hala takip ediyorum. Performansın iyi olduğunu düşünüyorum ancak daha fazlası gerekli. Bence daha iyisini yapabilirler. Süper Lig'de nasıl performans gösterdiklerini, en büyük rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe'yle karşılaştığınızda daha iyi yapabileceklerini ve belki de daha iyi bir pozisyona gelebileceklerini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlılarda takımın sakinleşmesi gerektiğini vurgulayan Roberto Hilbert, "Bence kulüpte genel olarak biraz sorun var gibi görünüyor. Bu okuduklarıma, gördüklerime ve takımı nasıl takip ettiğime dayanıyor. Daha fazla tutkuya ve daha fazla olumlu yapıya ihtiyaçları var. Herkes biraz sakinleşmeli ve hedeflerine odaklanmalı" dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın her zaman şampiyonluk hedeflemesi gerektiğini belirten eski futbolcu, "Hedefleri her zaman şampiyonluk olmalı. Umarım gelecek yıl onlar için daha iyi olacak" açıklamasını yaptı.

Süper Lig'de hafta sonu oynanacak Beşiktaş - Galatasaray derbisi hakkında konuşan Roberto Hilbert şu ifadeleri kullandı:

"Beşiktaş'ın büyük bir hayranıyım, bu yüzden umarım bu derbiyi kazanırlar. Bu derbiyi kazanmak bence sezonun en büyük olayı olabilir. Türkiye'de birçok derbi var ve her derbinin kendi tarihi var. Aynı zamanda bu derbi umarım Beşiktaş lehine sonuçlanır. Bu derbiyi kazanabilmek motivasyonu daha da artırabilir ve zannediyorum önümüzdeki önemli maçlar için özgüveni artırabilir."

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarına katılmasının önemine dikkat çeken Roberto Hilbert, "Bu sezon belki şampiyonluk şansları yok. Ancak Şampiyonlar Ligi'ne veya Avrupa Ligi'ne katılmak da önemli. Bunlar sadece futbol açısından değil kulüp için ekonomi anlamından önemli olan müsabakalar olacak. Bu yüzden Beşiktaş umarım derbiyi kazanır ve önümüzdeki sezon için güven depolar" dedi.

"Maçın adamı kim olur" sorusuna Roberto Hilbert, "Benim için maçın adamının kim olacağı önemli değil. Maçın adamı tüm takım olmalı diye düşünüyorum. Takım olarak mücadele etmeliler ve birlikte oynamalılar. O zaman gerçekten güçlü olacaklar ve oyunu kazanabilecekler" cevabını verdi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın derbide iyi savunma yapması gerektiğine vurguda bulunan Roberto Hilbert, "Beşiktaş'ın maçta iyi savunma yapması gerekiyor. Savunma her zaman hücum oyuncularıyla başlar. Hücum oyuncularının savunma için gerçekten sıkı çalışması gerekiyor. Tabi savunma hattı güçlü olmalı ve savunma yapmayı odaklanmalı. Bence bu maç için savunma anahtar unsur olacak" diye konuştu.

Unutamadığı derbilerden bahseden Roberto Hilbert, "Beşiktaş için en özel derbi Fenerbahçe'ye karşı oynadığımız son derbiydi. Eski İnönü Stadyumu'nda 3-2 kazandığımız mücadeleydi. Aynı zamanda Galatasaray'a karşı oynadığım ilk derbi eski Ali Sami Yen Stadyumu'nda 2-1 kazandığımız maçtı. Bu iki derbi benim için çok özel" ifadelerini kullandı.