Futbol Eski futbolcular ve Ünlüler, lösemiler için sahada

Eski futbolcular ve Ünlüler, lösemiler için sahada

08.10.2016 - 18:42 | Son Güncellenme:

Tiyatro ve dizi oyuncusu Alper Türedi tarafından kurulan ve lösemili çocukların dileklerini yerine getirmeyi görev edinen "Bir Dileğim Var" grubunun organize ettiği ünlüler-efsaneler futbol maçı Maltepe Stadı'nda oynandı.

Eski futbolcular ve Ünlüler, lösemiler için sahada

Tiyatro ve dizi oyuncusu Alper Türedi tarafından kurulan ve lösemili çocukların dileklerini yerine getirmeyi görev edinen "Bir Dileğim Var" grubunun organize ettiği ünlüler-efsaneler futbol maçı Maltepe Stadı'nda oynandı.

Haberin Devamı

2002 yılında kendi kızını lösemiden kaybeden Alper Türedi'nin dizi ve sinema sanatçılarından oluşan takımı, eski futbolcuların kadrosunda yer aldığı 'Efsaneler' ekibiyle karşı karşıya getirdi. Maçın hakemliğini ise Süper Lig'de düdük çalan Mete Kalkavan ve yardımcıları yaptı. Birçok ünlü sinema ve dizi oyuncusunun oluşturduğu ünlüler takımının teknik direktörlüğünü Yılmaz Vural yaparken, eski futbolculardan oluşan ekibin teknik sorumlusu Güvenç Kurtar oldu.

Karşılaşma öncesi ısınmaya çıkan ünlüler, çok alışık olmadıkları yeşil sahaya alışmaya çalıştı. Ses sanatçısı Burak Kut, gösteri maçı öncesi duygularını şöyle açıkladı:

"Heyecanlıyız. Bebeto yıllar sonra sahaya indi diyebiliriz. İş, hayır işi olduğu zaman ben hiçbir zaman reddetmiyorum. Bir Dileğim Var, desteklediğimiz bir dernek. Hayır işlerini düzgün bir şekilde yapıyorlar. Bugün de farkındalık yaratmak için buradayız. Güzel bir kadromuz var. Böylelikle yardıma ihtiyacı olan insanlara destek olacağız."

Haberin Devamı

Sunucu ve oyuncu İlker Ayrık ise, "Alper Türedi'nin yaptığı bu organizasyona biz de mütevazı bir katkı vermeye geldik. Bize bu fırsatı veren Alper'e çok teşekkür ediyoruz. İyi bir maç olur, inşallah 5-0 kazanırız. Eğer top bize gelir, görebilirsek tabii" şeklinde konuştu.

Sinema ve tiyatro sanatçısı Kerem Alışık, hayırlı bir iş için Maltepe'ye geldiklerini belirterek, "Bizim de katkımız olacak bu projeye. Düşünenleri kutlarım. Çocuklar için yapılan, dikkat çekmek için organize edilen hizmetler. Bu zihniyet, çok önemsediğimiz bir düşünce. Biz de buna ufak çapta bir katkı verebiliyorsak ne mutlu bize. Bugün topu ayağımıza alabilirsek oynayabileceğiz. Karşımızda geçmişin önemli isimleri olacak. Umutsuzuz" dedi.

Efsaneler takımından, Beşiktaş'ın unutulmaz isimlerinden Recep Çetin ise anlamlı gün için şunları söyledi:

"Bu projenin bir parçası olmaktan, biz eski futbolcular ve sanatçılar olarak gurur duyuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Umarım amacına ulaşır. Tabii kazanmak için oynayacağız. Sanatçılar biraz sıkıntılı bir takım. Karşı takım umutsuz vaka, olsun dostluk kazansın."

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın bir diğer efsane isimlerinden Oktay Derelioğlu, güzel ve anlamlı bir organizasyon içinde olduklarını belirtirken, "Arkadaşlarımızı, dostlarımızı görüyoruz. Televizyonda seyrettiğimiz ünlü sanatçılar burada. Onları yakından görmek de güzel. Onlar için de bizi görmeleri güzel belki. Sonuçta sosyal sorumluluk projesi. İnşallah bir yararımız, bir faydamız dokunur. Minik çocuklara güzel şeyler yaşatabiliyorsak ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.

Karşılaşma öncesi Yılmaz Vural, sanatçılardan oluşan takıma son direktifleri verirken ortaya hayli komik sahneler çıktı. Karşılaşmanın sembolik başlama vuruşunu lösemi hastası ve zihinsel engelli iki çocuk yaptı.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ise, "Umarım bu çalışma Türkiye geneline yayılır. Gerçekten ihtiyaç var. Bütün sorumluluğu yetkililerimize bırakmak yetmiyor. Bazen bizim de elimizi taşın altına sokmamız gerekiyor. Bu çalışma da öyle bir çalışma. Bir dileğim var çalışmasının bütün Türkiye geneline yayılmasını temenni ediyorum. Emeği geçen isimlere de teşekkür ediyorum" dedi.

Haberin Devamı

Maçtaki eski futbolcular ve ünlüler

Aras Bulut İynemli, Barış Arduç, Behzat Uygur, Burak Kut, Bülent Şakrak, Cansel Elçin, Caner Cindoruk, Cemal Toktaş, Çağdaş Suseven, Emre Kızılırmak, Fırat Parlak, Furkan Palalı, Gökhan Özoğuz, Hakan Özoğuz, İlker Ayrık, Kerem Alışık, Mete Horozoğlu, Murat Ünalmış, Numan Çakır, Sarp Akkaya, Serkan Çayoğlu, Serkan Keskin, Timur Acar, Tolga Güleç, Yusuf Çim, Zafer Algöz’ün yer aldığı “Bir Dileğim Var Takımı ile Teknik Direktörlüğü’nü Güvenç Kurtar'ın yaptığı ve Ali Cansun, Ali Eren, Ali Gültiken, Ahmet Dursun, Bayram Bektaş, Erkan Engin, Evren Turhan, Faruk Yiğit, Feyyaz Uçar, Hami Mandıralı, Hakan Tecimer, Hasan Özdemir, Hasan Vezir, Kerem İnan, Metin Uzun, Mehmet Özdilek, Oktay Derelioğlu, Recep Çetin, Şenol Ustaömer, Tayfur Havutçu, Taygun Erdem, Ümit Davala, Ümit Karan, Yasin Sülün, Yusuf Şimşek, Zafer Tüzün’ün yer aldığı Efsaneler Takımı karşılaştı. Karşılaşmayı efsaneler takımı 6-2 kazandı. Maçın hemen sonrasında Ali Kılıç, katılanlara madalyalarını takdim etti.