Basketbol Eski Galatasaraylı Patric Young'ın zorlu mücadelesi! Umut veren gelişme

Eski Galatasaraylı Patric Young'ın zorlu mücadelesi! Umut veren gelişme

17.10.2022 - 09:19 | Son Güncellenme:

Ülkemizde bir dönem Galatasaray forması da giyen eski basketbolcu Patric Young, geçtiğimiz aylarda geçirdiği trafik kazası sonrası felç kalmıştı. Tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Young, yeniden ayağa kalkmak için mücadelesine devam ediyor.

Eski Galatasaraylı Patric Youngın zorlu mücadelesi Umut veren gelişme

Geçtiğimiz Temmuz ayında Nebraska'da aracıyla takla atarak ağır bir şekilde yaralanan ve geçirdiği bu kaza sonucunda tekerlekli sandalyeye mahkum kalan Galatasaray'ın eski yıldızı Patric Young, yeniden ayağa kalkmak için mücadelesine devam ediyor.

Haberin Devamı

ZORLU SÜRECİ ANLATTI

Eski okulu Providence’da bir söyleşiye katılan Patric Young, talihsiz kaza sonrası yaşadığı zorlu süreç hakkında samimi açıklamalarda bulundu. Basketbolcu, haberi aldığında zorlandığını ancak sonradan durumu kabullendiğini söyledi.

HALA ŞANS VAR

Bir insan için felç kaldığını öğrenmenin zorluğuna dikkat çeken Young, yeniden yürüyebilmek adına küçük de olsa bir şansının olduğunu şu sözlerle dile getirdi: "Açıkçası, felç kaldığınız ve tekrar yürüme şansınızın düşük olduğu haberini almak zor. Ancak hala bir şans var."

'DURUMU KABULLENDİM'

Her ne kadar yaşadığı şeyler zor olsa da durumu kabullendiğini ve hayatını devam ettirdiğini dile getiren Young, "Durumu kabullendim ve fark ettim ki, beni ben yapan zihinsel ve duygusal faktörler hala burada. Fiziksel olarak biraz engelli olsam da hiçbir şey beni iyi bir eş, baba ve insan olmaktan alıkoyamaz. Beni bu noktaya getiren, fiziksel yeteneklerimle ilgisi olmayan şeylerden alıkoyamaz." dedi.

Haberin Devamı

'NEŞEYİ TERCİH EDİYORUM'

Yaşadığı olay karşısında neşeli olmayı tercih ettiğini de söyleyen Young, "Ben sadece neşeyi tercih ediyorum. Hala bir hayatım var, evden dışarı çıkabiliyorum. Yapamadığım birçok şey var fakat yapabileceğim bir sürü şey de mevcut. Terapistimin veya insanların yanındayken, onlara neşe katacağım. İçinde bulunduğunuz durum karanlık ve can sıkıcı olabilir. Fakat tutumunuzu, çabanızı ve eylemlerinizi kontrol edebilirsiniz. Bunun mesajını vermek istiyorum." şeklinde konuştu.

Patric Young, kolej döneminin ardından 2014’te Galatasaray forması giymişti. O dönem 22 yaşında olan oyuncu, ülkemizde gösterdiği performansların ardından Olympiacos’un yolunu tutmuştu.