Futbol Eskişehirspor Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta, hangi kanalda?

Eskişehirspor Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta, hangi kanalda?

01.04.2016 - 14:53 | Son Güncellenme:

Eşkişehirspor Galatasaray maçı için nefesler tutuldu. Süper Lig'de düşmeme mücadelesi veren Eskişehirspor Galatasaray'ı konuk ediyor. Peki Eskişehirspor Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda oynanacak? İşte Eskişehirspor Galatasaray maçı ile ilgili tüm detaylı bilgiler...

Eskişehirspor Galatasaray maçı ne zaman saat kaçta, hangi kanalda

Eskişehirspor kendi sahasında Galatasaray'ı konuk ediyor. Eşkişehirspor Galatasaray maçı nefes kesecek! Süper Lig'de düşmeme mücadelesi veren Eskişehirspor Galatasaray ile kozlarını paylaşacak. Peki Eskişehirspor Galatasaray maçı saat kaçta hangi kanalda? Eskişehirspor Galatasaray maçı hakkında tüm bilgileri haberimizde bulabilirsiniz...

Haberin Devamı

ESKİŞEHİRSPOR GALATASARAY MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

Galatasaray Eskişehirspor maçı 2 Nisan Cumartesi saat 19:00'da başlayacak. Cüneyt Çakır'ın yöneteceği mücadele Lig TV kanalından canlı olarak yayınlanacak.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında yarın deplasmanda oynayacağı Eskişehirspor ile 60. karşı karşıya gelecek. Geride kalan 59 mücadeleden sarı-kırmızılılar 25 kez sahadan galip ayrılırken, kırmızı-siyahlılar 9 kez rakibini mağlup etti. Taraflar 25 karşılaşmada ise birbirine üstünlük sağlayamadı.

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Galatasaray, yarın saat 19.00'da deplasmanda Eskişehirspor ile karşılaşacak. Ligde geride kalan 26 haftada sarı-kırmızılılar, ertelenen Fenerbahçe karşılaşması dolayısıyla bir maçı eksik 10 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 9 beraberlik sonucunda topladığı 39 puanla 5. sırada bulunuyor. Süper Lig'de zor günler geçiren kırmızı-siyahlılar ise 5 galibiyet, 4 beraberlik, 17 mağlubiyet aldı ve 19 puanla son sırada bulunuyor.

Haberin Devamı

GALATASARAY KAFİLESİ ESKİŞEHİR'DE

Eskişehirspor ile karşılaşacak olan Galatasaray kafilesi özel uçakla Eskişehir'e geldi.
Sarı-kırmızılı futbolcu ve teknik heyeti taşıyan özel uçak, akşam saatlerinde Anadolu Üniversitesi Hasan Polatkan Havaalanı'na indi. Teknik Direktör Jan Olde Riekerink ile futbolcuları havaalanı önünde bekleyen bir grup taraftar, sevgi gösterileriyle karşıladı. Galatasaraylı futbolcular ile teknik kadro, otobüse binerek polis eskortu eşliğinde geceyi geçirecekleri Rixos Oteli'ne götürüldü.
Otel girişinde bekleyen taraftarlar da futbolculara ilgi göstererek bol bol selfie çekti. Galatasaraylı bir taraftar, Ankara'daki bombalı terör saldırısında babasını kaybeden Umut Bulut'a "Başın sağolsun Umut abi" dedi. Galatasaray, ile ligin son sırasında bulunan Eskişehirspor, bu akşam saat 19.00'da Atatürk Stadyumu'nda karşılaşacak.

60. RANDEVU

Süper Lig tarihinde iki takım bugüne kadar 59 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Galatasaray, 25 kez sahadan galip ayrılırken, Eskişehirspor 9 kez rakibini mağlup etti. 25 karşılaşmada ise rakipler birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Sarı-kırmızılıların 83 golüne, kırmızı-siyahlılar 51 golle karşılık verdi.

Haberin Devamı

PODOLSKI TAKIMI SIRTLIYOR

Galatasaray, ligde oynadığı 25 karşılaşmada 50 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 36 gole engel olamadı. Eskişehirspor ise 26 mücadelede 28 gol atıp, 52 gol yedi. Sarı-kırmızılıların Alman golcüsü Lukas Podolski attığı 10 gol, 4 asistle takımını sırtlarken, kırmızı-siyahlılarda ise Emre Güral 9 golle takımına katkıda bulundu.

GALATASARAY 4 MAÇTIR ESKİŞEHİR'DE KAZANAMIYOR

Eskişehirspor, Galatasaray ile Atatürk Stadyumu'nda oynadığı son 4 karşılaşmada rakibine mağlup olmadı. Kırmızı-beyazlılar, rakibiyle 2011-2012, 2012-2013 ve 2013-2014 sezonlarında 0-0 berabere kalırken, 2014-2015 sezonunda ise sarı-kırmızılıları 2-1 mağlup etmişti.

RIEKERINK İLK MAÇINA ÇIKIYOR

Galatasaray, Teknik Direktör Mustafa Denizli ile yolların ayrılmasından sonra takımın başına altyapı hocalarından Orhan Atik'i getirmişti. Sarı-kırmızılılar Atik ile ligde Medipol Başakşehir ile TT Arena'da 3-3, Gençlerbirliği ile de deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Pro lisansı bulunmayan Orhan Atik'in yerine teknik direktörlük koltuğuna bu sezon ortasında Galatasaray altyapısının başına getirilen Hollandalı Jan Olde Riekerink getirildi. Riekerink sarı-kırmızılı takımla ilk maçına Eskişehir deplasmanında çıkacak.

Haberin Devamı

DENAYER VE SELÇUK İNAN KADROYA ALINMADI

Sneijder, Hakan Balta, Selçuk İnan ve Denayer'in bulunmadığı Eskişehirspor maç kadrosunda şu isimler bulunuyor:

"Fernando Muslera, Bilal Kısa, Yasin Öztekin, Umut Bulut, Lukas Podolski, Jose Rodriguez, Ryan Donk, Aurelien Chedjou, Lionel Carole, Semih Kaya, Martin Linnes, Koray Günter, Volkan Pala, Kerem Çalışkan, Muhammet Yeşilyurt, Tarık Çamdal, Emre Çolak, Cenk Gönen."

SELÇUK İNAN VE DENAYER'İN SAĞLIK DURUMU

Sarı-kırmızılı kulüp sakatlıkları bulunan Selçuk İnan ve Jason Denayer'in durumları hakkında açıklama yaptı. Galatasaray'ın resmi internet sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Oyuncularımızdan Selçuk İnan, Eskişehirspor maçı öncesi bugün yapılan son antrenmanda sağ üst arka adale grubunda ağrı hissederek antrenmanı yarıda bırakmıştır. Oyuncumuzun yapılan ilk tetkiklerinde, sağ üst arka adale grubunda orta düzeyde zorlanma tespit edilmiştir.

Haberin Devamı

Belçika Milli Takımı dönüşü sağ adduktor adalesinde ağrı hisseden Jason Denayer'in ilk yapılan tetkiklerinde hafif zorlanma tespit edilmiştir. Oyuncumuz, tedbir amaçlı olarak Eskişehirspor maçı kamp kadrosuna alınmamıştır" denildi.

3 MAÇTIR GALİBİYETE HASRET
Aldığı sonuçlarla Süper Lig’de adeta havlu atan sarı-kırmızılı ekip, sezonun ikinci yarısında sahaya çıktığı 8 maçtan yalnızca ikisini kazandı. İkinci yarıya 3-1’lik Medicana Sivasspor galibiyetiyle başlayan Galatasaray, ardından Osmanlıspor (2-3), Torku Konyaspor (0-0) ve Mersin İdman Yurdu (1-2) maçlarından 3 puan çıkaramadı. Trabzonspor karşısındaki 2-1’lik galibiyetle nefes alan sarı-kırmızılılar, sonrasında Gaziantepspor (0-2), Medipol Başakşehir (3-3) ve Gençlerbirliği (1-1) karşılaşmalarında yine hayal kırıklığı yaşadı. Galatasaray son 8 maçında, 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı.
DEPLASMANDA KÖTÜ SERİ
Bu sezon özellikle rakip sahalarda oynadığı maçlarda sonuca gitmekte sıkıntı yaşayan Galatasaray, son 9 deplasman maçını kazanamadı. Ligdeki son deplasman galibiyetini 7. haftada Medipol Başakşehir’i 2-0 yenerek elde eden sarı-kırmızılı takım, ardından Fenerbahçe (1-1), Çaykur Rizespor (3-4), Kasımpaşa (2-2), Beşiktaş (1-2), Kayserispor (1-1), Osmanlıspor (2-3), Mersin İdman Yurdu (1-2), Gaziantepspor (0-2) ve Gençlerbirliği’ne (1-1) üstünlük sağlayamadı.