Türkiye Kupası Eskişehirspor, kupada sonradan açılıyor

Eskişehirspor, kupada sonradan açılıyor

20.12.2013 - 11:18 | Son Güncellenme:

Ziraat Türkiye Kupası 5. Turu'nda Fethiyespor'un yenerek gruplara kalmaya hak kazanan Eskişehirspor'un, kupa maçlarında attığı 16 golün 12'sini ikinci yarıda kaydetti.

Eskişehirspor, kupada sonradan açılıyor

Es-Es'ler Ziraat Türkiye Kupası 2. Tur maçında karşılaştığı Çıksalınspor'u sahasında 7-0 mağlup etti. Siyah-kırmızılıların gollerini bu maçta, Bienvenu (2), Serol Demirhan, Goran Causic, Erkut Şentürk, Bertul Kocabaş, Rodrigo Tello attı.

Haberin Devamı

"Kırmızı şimşekler", bir üst turda eşleştiği Alanyaspor'u da Diego ve Necati Ateş'in golleriyle 2-0 yenmeyi başardı. Kupanın 4. Turu'nda sahasında Belediye Vanspor'u ağırlayan Eskişehirspor, rakibini Bienvenu (2), Sezgin Coşkun ve Aytaç Kara'nın attığı gollerle 4-1 mağlup etti. Van temsilcisinin tek golünü de Aykut Çiftçi, attı.

Siyah-kırmızılıların, dün sahasında kupanın 5. Turu'nda konuk ettiği Fethiyespor'u, Alfred N'Diaye, Necati Ateş ve Diomansy Kamara'nın golleriyle yendi.

Maçın 76-90. dakikalarında 5 gol

Es-Es'lerin kupadaki en golcü ismi fileleri 4 kez havalandıran Kamerunlu futbolcusu Bienvenu, oldu. Necati Ateş de kupada iki gol bularak takımının ikinci skorer ismi oldu. Sezgin Coşkun, Kamara, Rodrigo Tello, Serol Demirhan, N'Diaye, Diego, Aytaç Kara, Goran Causic, Erkut Şentürk ve Bertul Kocabaş da birer gol kaydetti.

Haberin Devamı

Siyah-kırmızılılar, 16 golün 2'sini 1-15. dakikalarda, 2'sini 31-45. dakikalarda, 4'ünü 46-60. dakikalarda, 3'ünü 61-75. dakikalarda, 5'ini de 76-90. dakikalarda buldu.

Eskişehirspor'un 9 golünü yabancı futbolcular kaydederken, yerli futbolcular 7 gol attı.

Yazarlar