Euro2016 Etkileyici ve iş bitirici!

Etkileyici ve iş bitirici!

23.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Oynadığı futboldan zevk almaya çalıştığını belirten Emre, “Teknik direktörüm bana ‘topla koşu yap, topu kaybedersen yine yap’ diye talimat verdi. Arkadaşlarım bana sakin ve kendim gibi oynamamı söylüyor. Takım olarak da iyi oynadık. Ekip iyi olmasa gol pasını veremezdim” dedi

Etkileyici ve iş bitirici

Herkesin dört gözle beklediği Emre Mor, ilk kez 11’de yer aldığı Çek Cumhuriyeti karşılaşmasında bir oynadı, pir oynadı. İlk golün asistini yapan Emre’yi durdurabilmek mümkün olmadı. Çek futbolcular, genç oyuncuyu engel olabilmek için sık sık faul yapmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

Ünlü Fransız spor gazetesi L’Equipe, Emre Mor için, “Etkileyici ve iş bitirici” değerlendirmesini yaptı. 19 yaşındaki futbolcunun maç sonu açıklamaları da Fransız gazetesinde yer aldı. İyi bir performans sergilediği için mutlu olduğunu ifade eden genç futbolcu, “Takım olarak da iyi oynadık, takım iyi olmasa gol pasını veremezdim. Takıma yardımcı olduğum için memnunum” diye konuştu.

Oynadığı futboldan zevk almaya çalıştığını dile getiren Emre, “Teknik direktörüm bana ‘topla koşu yap, topu kaybedersen yine yap’ diye talimat verdi. Arkadaşlarım bana sakin ve kendim gibi oynamamı söylüyor. Gazeteler, takım arkadaşlarımın beni sevmediğini yazıyor, bunlar aptalca. Onlar bana küçük kardeşleri gibi davranıyor ve bana takılıyor” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Modric ile selfie yapmasını da değerlendiren Emre, “Bu bir sorun değil ki... 19 yaşındayım ve bu seviyede ilk kez forma giyiyorum. Bu yüzden dünyanın en iyi futbolcularından biriyle selfie yapmak istedim” dedi.

Zor durumda kalmalılar
Alman basını, Çek Cumhuriyeti karşısında galip gelen Türkiye’nin başarısını Emre Mor üzerinden gördü.
Bild gazetesinin internet sitesi, “Borussia Dortmundlu Mor, Türkleri umutlandırdı” başlığını kullanırken, gelecek sezon sarı-siyahlılarda forma giyecek 19 yaşındaki futbolcunun performansına dikkati çekti. Haberde, Emre’nin Bayer Leverkusen’de oynayan Hakan Çalhanoğlu’nun yerine ilk 11’de oynadığı belirtildi.
“Sport1.de” internet sitesi ise Borussia Dortmund’a transfer olan Emre Mor’un Çek Cumhuriyeti’ne karşı gösterdiği performanstan sonra her yerden övgüler aldığına değindi.
Frankfurter Run dschau gazetesi de, “Anlaşılan Türklerin maksimum performans sergilemeleri için her zaman zor durumda kalmaları lazım” diye yazdı.
UEFA’dan övgü
EURO 2016’da yıldızını parlatan Emre Mor için UEFA tepkisiz kalmadı. UEFA’nın resmi internet sitesi üzerinden Emre için bir yazı kaleme alındı.
19 yaşındaki oyuncu için “Türkiye’nin yeni süperstarı” ifadeleri kullanıldı. Çek Cumhuriyeti maçında büyülediği belirtilen Emre’nin çok iyi bir futbolcu olacağı aktarıldı.