Turkish Airlines Euroleague Euroleague'de başımız dik! Temsilcilerimiz zaferle kapadı

Euroleague'de başımız dik! Temsilcilerimiz zaferle kapadı

11.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa’da iki temsilcimiz de haftayı zaferle kapadı. Lider Fenerbahçe Beko, Alba Berlin deplasmanında tam 8 oyuncusunun çift haneli sayılar ürettiği maçı farklı kazanırken, son iki yılın şampiyonu Anadolu Efes de Zalgiris deplasmanından başarıyla ayrıldı.

Euroleaguede başımız dik Temsilcilerimiz zaferle kapadı

THY Euroleague’de 12. hafta da geride kalırken, Türk takımları deplasmanda 2’de 2 yaparak göğsümüzü kabarttı.

Haberin Devamı

Aslında Fenerbahçe Beko için Almanya’daki Alba Berlin mücadelesi deplasman gibi olmadı. Çünkü, Mercedes Benz Arena tribünlerinin yüzde 75’i gurbetçilerimiz tarafından doldurulmuş, salon sarı-lacivert olmuştu.

Müthiş destek vardı temsilcimizin arkasında... Ve bu destek altında Wilbekin, Pierre ve Bjelica’nın yokluğuna rağmen kusursuz bir Fenerbahçe Beko oyunu izledik sahada. 11 oyuncu skor buldu, 8 tanesi çift haneli rakamlar üretti, içerisi dışarısı hiç durmadan çalışan fabrika gibiydi, daha bir hafta önce aynı salonda Barcelona’ya kök söktüren ve son topla kaybeden Alba Berlin hiç direnemedi bu tempo karşısında ve liderlik koltuğunu biraz daha sağlamlaştırdı temsilcimiz, Almanya’da.

Daha Larkin gelecek

Haberin Devamı

Anadolu Efes de 4 maçlık galibiyet serisi yakalayarak gitmişti Zalgiris deplasmanına. Bu sezon sahasında 1 kez kaybeden Litvanyalılar karşısında Micic maçın başını mükemmel oynadı. Beaubois ona eşlik etti.

2. çeyrekteki 6 dakikalık duraksama rakibi oyuna ortak etse de 2. yarıda hemen toparlandı temsilcimiz ve çok farklı galip geldi. İlk yarıda suskun olan yıldız isim Clyburn de özellikle son çeyrekte kalitesini gösterince Efes galibiyet serisini 5’ledi.

Hücumda bir şekilde çözüm buluyor temsilcimiz, daha bu takıma Larkin de eklenecek. Larkin, Micic, Beaubois, Clyburn gibi hücum potansiyelleri tavanda bu dörtlüyü durdurmak rakipler için çok daha zor hale gelecek. Ancak kritik nokta savunmaydı, 4 numarada yaşanan sıkıntı kaygılarımızı artırmıştı. Neyse ki, M’Baye’nin yükselen performansı, Clyburn’ün pozisyon değiştiğinde de azalmayan katkısı, bu maçın ilk bölümünde sahada olan Polonara’nın en azından mücadele kısmında ayakta kalması, umutlarımızı biraz daha artırdı. Art arda 3. şampiyonluk gerçekten çok zor ve büyük bir hedef ama Efes’in yükselen formu, herkese son iki yılı hatırlattı.

Olympiakos rekorlarla

Haftanın flaş galibiyetini Olympiakos elde etti. Sahasında Virtus Bologna’yı konuk eden Yunan temsilcisi 117 ile sayı, 33 ile asist rekoru kırdığı maçta İtalyan ekibini bozguna uğrattı ve çok önemli bir maç kazandı.

Haberin Devamı

Son sırada yer alan ve sezonun en büyük hayal kırıklığı olarak gözüken bir diğer İtalyan Milano da yenilgi serisini sonlandıramadı. Aslında büyük bölümünü önde götürdüğü maçın sonunda inanılmaz hatalar yaparak önce maçın uzamasına, ardından da Panathinaikos’un galibiyetine engel olamadı.

Obradovic derbiyi kaybetti

Euroleague’deki ilk Sırp derbisi de nefesleri kesti. Partizan, galibiyete çok yakın olsa da maç sonunda inanılmaz tercih hataları yaptı ve Kızılyıldız’ı maça ortak etti. O ana kadar 6’da 0 üçlükle oynayan Nedovic’in bitime saniyeler kala attığı üçlükle kazanmayı başaran Kızılyıldız, takımın başına Ivanovic’i getirdikten sonra 5’te 5 yaparken, Zeljko Obradovic’in takımı Partizan, bir kez daha son dakikaları oynayamadığı için kaybetti.

İspanyol devlerine şok

İki şampiyonluk adayı Barcelona ile Real Madrid haftayı iç saha mağlubiyetleriyle kapadı.

Barcelona, Asvel karşısında De Colo’nun son saniye basketiyle salondan yenik ayrılırken, Monaco’yu konuk eden Real Madrid de haftanın en ilginç yenilgilerinden birini yaşadı. Bitime saniyeler kala 4 sayı önde olsa da Tavares’in, Mike James’in üçlüğü sırasında faul yapması ve konuk takımın 4 sayılık bir hücum şansı bulmasıyla uzayan mücadeleyi kazanan Monaco, Fenerbahçe Beko’nun en yakın takipçisi olarak yarışa devam etti.

Haberin Devamı

Yazarlar