Anadolu Kulüpleri Evkur Yeni Malatyaspor - Adana Demirspor: 1-1

Evkur Yeni Malatyaspor - Adana Demirspor: 1-1

18.12.2016 - 20:34 | Son Güncellenme:

TFF 1. Lig'in 15. hafta maçında Evkur Yeni Malatyaspor sahasında Adana Demirspor ile 1-1 berabere kaldı.

Evkur Yeni Malatyaspor - Adana Demirspor: 1-1

TFF 1. Lig'in 15. hafta maçında Evkur Yeni Malatyaspor sahasında Adana Demirspor ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşma öncesi, Kayseri'de şehit olan askerler için saygı duruşunda bulunuldu.

Haberin Devamı

Evkur Yeni Malatyaspor: 1 - Adana Demirspor: 1

Stat: Malatya İnönü
Hakemler: Koray Gençerler, Mehmet Kapluhan, Osman Karakaş

Evkur Yeni Malatyaspor: Ertaç Özbir, Caner Arıcı, Sedat Ağçay, Yiğitcan Erdoğan, Ahmet Burak Solakel, Pereira (Dk. 76 Eren Tozlu), İrfan Başaran (Dk. 80 Sinan Özkan), Azubuike, Sadık Çiftpınar, Dialiba, Amutu (Dk. 53 Murat Akça)
Teknik Direktör: İrfan Buz

Adana Demirspor: Emrullah Şalk, Göksu Alhas, Servan Taştan, Mustafa Durak (Dk. 77 Mehmet Taş), Pote, Sercan Kaya (Dk. 86 Tevfik Köse), Ozan İpek, Onur Akbay, Oğuzhan Berber, Raspopovic, Berkay Samancı
Teknik Direktör: Engin İpekoğlu

Goller: Dk. 13 Dialiba (Evkur Yeni Malatyaspor); Dk. 63 Onur Akbay (Adana Demirspor)
Sarı Kartlar: Dk. 75 Azubuike, Dk. 87 Ahmet Burak Solakel, Dk. 90+2 Eren Tozlu (Evkur Yeni Malatyaspor)

Haberin Devamı

Maçın ardından

Evkur Yeni Malatyaspor cephesi

TFF 1. Lig'de sahasında Adana Demirspor'la 1-1 berabere kalan Evkur Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü İrfan Buz, "Futbolcu kardeşlerim sahada ellerinden geleni yaptılar ama maalesef 1-1 berabere kaldık, üzgünüz." dedi.

Buz, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, saha şartlarının iki takımı da zorladığını söyledi.

Karşılaşmanın ilk 10 dakikasında 3 önemli pozisyondan sonuç alamadıklarını ifade eden Buz, şunları kaydetti:

"Devre arasına daha farklı girebilirdik. Gerçekten maçı koparabilirdik. İkinci devrede de maalesef bireysel bir hatamızdan golü yedik ve skor 1-1 oldu. Bu sonucu kabul etmek durumundayız. Yakaladığımız pozisyonları gole çevirebilmiş olsaydık, farklı olabilirdi. Futbolcu kardeşlerim sahada ellerinden geleni yaptılar ama maalesef 1-1 berabere kaldık, üzgünüz. Kesinlikle bu yarışın içerisinde olacağız. Ataklarımızı daha iyi sonuçlandırdığımız zaman, daha farklı sonuçlar ortaya çıkacaktır."

Adana Demirspor cephesi

Adana Demirspor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu, karşılaşmanın olumsuz hava koşullarında oynandığını belirtti.

Sahada mücadele eden iki takım oyuncularını da tebrik eden İpekoğlu, "Bu havada oynanan böyle bir maçın değerlendirmesi olur mu? Maçın değerlendirmesini bir tarafa bırakıp, bizi eksi 16 derecede oynatan hakemlerimize, gözlemcilerimize ve federasyona teşekkür ediyoruz." ifadeleriyle sitemde bulundu.

Haberin Devamı

Engin İpekoğlu, 18 yıl profesyonel futbol oynadığını anımsatarak, şöyle konuştu:

"Karda, yağmurda, çamurda, doluda futbol oynadım ama ilk defa buz pateni gibi bir futbol sahasında maç oynanıyor. Bunu bir oturup düşünmeleri gerekiyor. Artık günümüz teknolojisinde 15 günlük, hatta bir aylık hava durumu veriliyor. Eksi 16 derece, kar yağmış, yürümekte bile zorluk çektiğiniz bir sahada bizi oynamaya mecbur ediyorlar. Federasyonun oturup düşünmesi gerekiyor. Böyle saçma bir şey olur mu? Bırakın futbol oynamayı, insan sağlığının tehlikede olduğu bir futbol zemininde bize maç yaptırıyorlar. Ne söyleyeyim?"