Galatasaray F.Bahçe ve G.Saray Alper'i istiyor ama...

F.Bahçe ve G.Saray Alper'i istiyor ama...

09.05.2013 - 01:02 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın transferi için yarıştığı Alper Potuk'un, daha önce 5 milyon euro olarak belirlenen bonservis bedeli ikiye katlandı. İşte Alper'in bonservis bedelinin bu rakamlara ulaşmasının sebepleri...

F.Bahçe ve G.Saray Alperi istiyor ama...

BURAK AKIN / SKORER ÖZEL

Haberin Devamı

Ezeli rakipler Fenerbahçe ve Galatasaray, Eskişehirsporlu Alper Potuk için kıyasıya bir yarış içine girerken genç oyuncunun hangi takıma transfer olacağı şimdiden merak konusu oldu. Fenerbahçe, geçen sezon Alper Potuk transferi konusunda Eskişehirspor kulübü ile 5 milyon euro karşılığında anlaşmaya varmış ancak son anda çıkan pürüzlerin ardından genç oyuncu kulübünde kalmıştı. 2012-2013 sezonunun sonuna geldiğimiz şu günlerde ezelin rakiplerin gündemi yine aynı: Alper Potuk.

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın kadrosuna katmak istediği oyuncunun bonservis bedeli için önce 5 milyon euro fiyat biçilirken Alper'in değeri bir anda iki kat arttı ve 9-10 milyon euro gibi rakamlar konuşulmaya başlandı.

BEDELİ YÜZDE YÜZ ARTTI! NEDENLERİ...

Haberin Devamı

1- Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri, yabancı sayısının gelecek sezondan itibaren kademeli olarak azalacak olması sebebiyle kaliteli Türk oyunculara yöneliyor. Bu durum haliyle piyasadaki kaliteli Türk oyuncuların fiyatının yükselmesini sağlıyor.

2- Kulüpler 2013-2014 sezonunda 10 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalayabilecek. Bu 10 futbolcunun 6'sı müsabaka isim listesine yazılabilecek. 2014-2015 sezonunda ise en fazla 8 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalanabilecek ve 5 isim müsabaka listesine yazılabilecek. An itibariyle Galatasaray kadrosunda 10 yabancı futbolcu var. Fenerbahçe’de ise bu rakam 9. Yani hem talimatlara uymak hem de yeni yabancı oyuncu transferi yapabilmek için 'temizlik' şart.

3- Yabancı hakkını diğer mevkiilerde kullanmayı düşünen Galatasaray ve Fenerbahçe için en uygun tercih, oyunu iki yönlü oynayabilen Alper Potuk. Öyle ki an itibariyle Türk oyuncu piyasasında oyunu çift yönüyle oynayabilen ikinci bir transfer adayı yok.

4- Tüm bu etkenlerin birleşmesi ve ezeli rakiplerin transfer rekabeti en çok 'tok satıcı' pozisyonundaki Eskişehirspor’un işine geliyor. Durumun farkında olan Eskişehirspor yönetimi de Alper'in fiyatını 'tavan' seviyesine çekiyor.

UĞUR MELEKE YAZDI: "ALPER 9 MİLYON EURO EDER Mİ?"

'G.SARAY'LA ANLAŞTIK' VE 'F.BAHÇE DEVREDE' AÇIKLAMALARI

Haberin Devamı

Eskişehirspor cephesinden Alper transferiyle ilgili farklı açıklamalar geliyor... Kırmızı-Siyahlı kulübün basın sözcüsü Erdal Şahbaz, “Alper konusunda G.Saray ile prensipte ve mali konularda anlaştıklarını belirtmişti. Şahbaz, daha sonra yaptığı açıklamada ise Fenerbahçe'den daha yüksek bir teklif aldıklarını, transferde neler olacağını kestirmenin güç olduğunu ifade etti.