Fenerbahçe "Falcao geri dönüyor"

"Falcao geri dönüyor"

17.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

AFP muhabiri Corentin Dautreppe, Monaco’yu Milliyet için tartıya çıkarırken, Kolombiyalı golcünün eski günlerine dönmeye başladığına vurgu yaptı, “Geçen yıla göre çok iyi durumda. Ciddi bir tehlike olacaktır” ifadelerini kullandı.

Falcao geri dönüyor

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki rakibi Monaco’nun en etkili silahlarından biri Radamel Falcao olacak.

Kolombiyalı golcü kiralık geçirdiği sezonların ardından Fransız ekibine döndü. Eski günlerini mumla arayan 30 yaşındaki futbolcunun, yeniden doğmak adına önemli adımlar attığı ortaya çıktı.

Fransız Haber Ajansı (AFP) muhabiri Corentin Dautreppe, Falcao’nun son durumunu Milliyet ile paylaştı. Golcü oyuncunun yeniden form tutmaya başladığını belirten Fransız gazeteci, “Falcao eski günlerine dönmek istiyor ve bu uğurda büyük bir uğraş veriyor. Chelsea’deki performansının ardından kulüpte kimse bu oyuncuyla yola devam etmek istemiyordu. Ancak Monaco’ya döndüğünde herkes kendisindeki kararlılığı gördü. İlk yaptığı iş 14 milyon euro olan yıllık ücretini 7 milyon euroya düşürmek oldu. Yöneticileri ancak bu şekilde takımda kalmasına ikna etti, ayrıca hücum sıkıntısını çözeceğine de söz verdi” dedi.

Haberin Devamı

Falcao’nun antrenmanlarda çok sıkı çalıştığını da kaydeden Dautreppe şöyle devam etti:

‘Artık korkmuyor’

“Hazırlık maçlarında gollerini atıyor. Ayrıca tekrar sakatlanırım endişesinden uzak, cesurca oynuyor. Elbette şu an için Atletico’daki günlerine döndüğünü söyleyemesek de, geçen yıla göre çok daha iyi bir duruma geldi. Leonardo Jardim pragmatist bir teknik adamdır. İsme göre değil, iyi olana formayı verir. Falcao bunun farkında olarak hareket ediyor ve şu anki görüntü, Fenerbahçe karşısında sahada olacağı yönünde. Dolayısıyla Türk takımı için ciddi bir tehlike olacağını söyleyebilirim.”

‘Savunmada sıkıntı var’

“Monaco her sezon büyük paralar harcayan bir kulüp. Bu sezon da birçok oyuncu aldılar. Kamil Glik önemli bir savunmacı. Lille’den gelen sol bek Sidibe ve Marsilya’dan gelen Mendy takıma güç katacak. Ancak bu oyuncuların uyumu zaman alacaktır. Fenerbahçe bu durumdan faydalanabilir.”

Gizli tehdit: Thomas Lemar

“Herkes Falcao, Moutinho, Silva gibi isimlere odaklanmış durumda. Ancak bence takımın en etkili ismi Thomas Lemar’dır. Orta sahada ve kanatta oynayan bu genç Fransız, bana göre Monaco’nun en istikrarlı isimlerinden biri. Hem gol yollarında etkili, hem de gole giden ataklarda ve paslarda kilit bir isim. Şutlarıyla da çok büyük bir tehdit.”

Haberin Devamı

Radamel Falcao’nun ikinci yarıda forma giydiği maçta Monaco dün Basel’i 1-0 yendi. Fransız ekibinin golünü 33. dakikada Boschilia kaydetti.

Yazarlar