Galatasaray Fatih Akyel'den Karagümrük maçı sonrası yıldız oyuncuya övgü: Galatasaray'ın lokomotifi!

Fatih Akyel'den Karagümrük maçı sonrası yıldız oyuncuya övgü: Galatasaray'ın lokomotifi!

21.12.2023 - 09:07 | Son Güncellenme:

Futbolculuk döneminde Galatasaray ve Fenerbahçe formaları giyen şu anda teknik direktörlük yapan Fatih Akyel, sarı-kırmızılı takımın Fatih Karagümrük'ü 1-0 yendiği maçı Fanatik'e yorumladı.

Fatih Akyelden Karagümrük maçı sonrası yıldız oyuncuya övgü: Galatasarayın lokomotifi

Süper Lig'in iki devinin formalarını giyen eski milli oyuncu Fatih Akyel, pazar günü oynanacak dev derbi öncesi Galatasaray-Fatih Karagümrük maçını değerlendirdi. 

Haberin Devamı

'Mental ve fiziksel yorgunluk'

"Kadıköy’e kazanarak gitmek her zaman çok önemli. Karagümrük maçı bu yüzden çok kritikti. Galatasaray’ın üzerinde Avrupa’da Şampiyonlar Ligi’nden elenmiş olmanın üzüntüsünün yanı sıra mental ve fiziksel yorgunluğu var. Bu bariz şekilde okunuyor takımın üzerinde. Bununla beraber de önemli mevkilerde önemli eksikleri var.

'Barış Alper'in pozisyon bilgisinde noksanlık var'

Okan hoca, Barış Alper’den bir sol bek yaratmaya çalışıyor ama oyuncu idare etmeye çalışsa da pozisyon bilgisindeki noksanlar aslında sahanın çok yerine sirayet ediyor. Stoper tandemindeki mecburi değişiklik de yine oyun gücünü etkileyen faktörlerden. Bu tarz maçlarda dolayısıyla kahramana ihtiyaç duyuluyor.

Haberin Devamı

Fatih Akyelden Karagümrük maçı sonrası yıldız oyuncuya övgü: Galatasarayın lokomotifi

'Kerem Aktürkoğlu sol kanatta oynar'

Dünün kahramanı da Kerem Aktürkoğlu oldu. Asıl mevkisinde oynuyor olmasının verdiği mutluluk bariz şekilde sahaya yansıyor. Bu istek; gol iştahına dönüştü ve kilidi açan isim oldu. Şu bir gerçek ki Kerem varsa sol tarafta farklı bir şey aramaya gerek yok. Lokomotif bir oyuncu...

'Günay, Muslera'yı hiç aratmadı'

Kuşkusuz maç öncesi en büyük tedirginlik Muslera’nın yokluğuydu. Ancak Günay, Uruguaylı kaleciyi hiç aratmadı. Özellikle iki üç net pozisyonda takımını ayakta tutan isimdi. Karagümrük tarafından bakınca Şota hoca ile beklemeyi ve çabuk çıkmayı tercih ettiler. İlk yarıda değil ama ikinci yarıda baskı fırsatları da yakaladılar. Bu da maçı daha heyecanlı hale getirdi. Skor olarak kısır ama mücadele gücü heyecanı yüksek bir karşılaşmaydı. Sonuçta Galatasaray hasarsız bir şekilde derbiye gidiyor."

Fatih Akyelden Karagümrük maçı sonrası yıldız oyuncuya övgü: Galatasarayın lokomotifi