Galatasaray Fatih Karagümrük - Galatasaray: 1-1

Fatih Karagümrük - Galatasaray: 1-1

07.11.2021 - 14:32 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Galatasaray deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşı karşıya geldi. Müsabaka 1-1 eşitlikle sona erdi.

Fatih Karagümrük - Galatasaray: 1-1

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında Galatasaray ile Fatih Karagümrük karşı karşıya geldi. Mücadele 1-1 eşitlikle sona erdi.

Haberin Devamı

Karagümrük'ün golünü 69. dakikada Bertolacci kaydetti. Galatasaray'ın golünü ise 88. dakikada Mohamed kaydetti.

Bu sonuçla Galatasaray, 21 puanla 4. sırada yer aldı. Karagümrük ise 19 puanla 7. sırada yer aldı.

KARAGÜMRÜK - GALATASARAY: 1-1 

GOLLER: 69' Bertolacci (Karagümrük), 88' Mostafa Mohamed (G.Saray)

11'LER

Fatih Karagümrük: Viviano, Hedenstad, Burak, Zukanovic, Caner Erkin, Biglia, Jimmy Durmaz, Borini, Ahmed Musa, Karamoh, Pesic

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Ömer, Berkan, Cicaldau, Kerem, Emre, Babel, Halil

MAÇTAN DAKİKALAR

27. dakikada Babel'in sağdan ortasında, kale sahası önünde Halil Dervişoğlu'nun savunmanın arasında yaptığı kafa vuruşunda, top kaleci Viviano'dan döndü.

Haberin Devamı

34. dakikada Borini'nin uzak mesafeden çektiği şutta, top üstten auta gitti. 

İki takımın da pozisyon üretmekte zorlandığı maçın ilk yarısı golsüz berabere tamamlandı.

67. dakikada Mustafa Muhammed'in ceza sahasının sol çaprazında çektiği şutta, kaleci Viviano topu kontrol etti.

69. dakikada VavaCars Fatih Karagümrük 1-0 öne geçti. Savunmada Emre Kılınç'ın hatalı pasında Borini topu ceza sahası önündeki Bertolacci'ye bıraktı. Bu futbolcunun sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Muslera'nın müdahalesine rağmen ağlara gitti.

74. dakikada Babel'in ceza sahası dışında sol çaprazdan attığı sert şutta, top üst direkten oyun alanına döndü.

88. dakikada Galatasaray beraberliği sağladı. Diagne'nin pasıyla ceza sahasına sokulan Feghouli yerde kalırken, oluşan karambolde Mustafa Muhammed önünde bulduğu topu filelere göndererek skoru 1-1 yaptı.

90. dakikada hızlı gelişen VavaCars Fatih Karagümrük atağında, savunmanın arkasına atılan pasla ceza sahasına girerek kaleci ile karşı karşıya kalan Pesic'in yerden vuruşunda Muslera yatarak topu kontrol etti.

Karşılaşma 1-1 berabere tamamlandı.

MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Süper Lig’in 12’nci haftasında VavaCars Fatih Karagümrük, Galatasaray’ı konuk etti. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 16.00’da başlayan mücadelede Atilla Karaoğlan düdük çaldı. Karaoğlan’ın yardımcılıklarını Kerem Ersoy ve Deniz Caner Özaral üstlendi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, perşembe günü iç sahada 1-1 sonuçlanan Lokomotiv Moskova mücadelesine göre ilk 11’de 3 değişikliğe gitti.  Tecrübeli teknik adam, sol bekte van Aanholt yerine Ömer Bayram’a, orta sahada Feghouli yerine Emre Kılınç’a, ileri uçta ise Morutan yerine Babel’e ilk 11’de şans verdi. Sarı-kırmızılı ekip, Fatih Karagümrük karşısına şu ilk 11 ile çıktı: Muslera - Yedlin, Marcao, Nelsson, Ömer Bayram, Berkan Kutlu, Cicaldau, Emre Kılınç, Babel, Kerem Aktürkoğlu, Halil Dervişoğlu.

ÖMER BAYRAM LİGDE İLK KEZ 11’DE

Fatih Terim’in VavaCars Fatih Karagümrük karşısında ilk 11’de şans verdiği Ömer Bayram, ligde ilk kez bir maçta ilk 11’de kendisine yer buldu. Bu sezon Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu’nda PSV Eindhoven’a karşı oynanan karşılaşmalarda ilk 11’de yer alan Ömer Bayram, Fatih Karagümrük maçına kadar olan süreçte ise ligde 7 maçta oyuna sonradan dahil oldu.

BABEL VE EMRE KILINÇ İLK 11’E GERİ DÖNDÜ

Galatasaray’da Fatih Karagümrük mücadelesinde ilk 11’de başlayan Ryan Babel ligde 3, Emre Kılınç ise 5 maç sonra kendisine ilk 11’de yer buldu. Hollandalı oyuncu Ryan Babel, Spor Toto Süper Lig’de son olarak 8’inci haftada oynanan Çaykur Rizespor karşılaşmasına 11’de başlarken Ömer Bayram ise 6’ncı haftada oynanan Yukatel Kayserispor karşılaşmasında ilk 11’de görev almıştı.

GALATASARAY’DA 2 EKSİK

Sarı-kırmızılı ekip, VavaCars Fatih Karagümrük karşısına 2 oyuncusundan yoksun olarak çıktı. Sakatlığı süren ve tedavisine Fransa’da devam edilen Sacha Boey ile düz koşulara başlayan Arda Turan, karşılaşmanın kadrosunda yer almadı.

FARIOLI’DEN 3 DEĞİŞİKLİK

VavaCars Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Francesco Farioli ise ligde geçtiğimiz hafta oynanan Yukatel Kayserispor maçının kadrosuna göre ilk 11’de 3 değişiklik yaparak Galatasaray karşısına çıktı. Genç teknik adam, cezalı olan Luckassen yerine Hedenstad’a, Bertolacci yerine Ahmed Musa’ya, Emre Mor yerine ise Karamoh’a şans verdi. Fatih Karagümrük, Galatasaray mücadelesinde sahaya, Viviano - Hedenstad, Burak Bekaroğlu, Zukanovic, Caner Erkin, Biglia, Jimmy Durmaz, Karamoh, Borini, Musa ve Pesic ilk 11’i ile çıktı.

JIMMY DURMAZ ESKİ TAKIMINA KARŞI İLK 11’DE, EMRE MOR YEDEK

VavaCars Fatih Karagümrük’te bir dönem Galatasaray formasını giyen iki isimden Jimmy Durmaz ilk 11’de kendisine yer bulurken, Emre Mor ise yedekler arasında yer aldı.

MEDHI BENATIA 4 MAÇ SONRA KADRODA

Fatih Karagümrük’ün yaz transfer döneminde bedelsiz olarak kadrosuna kattığı Faslı savunma oyuncusu Medhi Benatia, 4 maç aranın ardından kadroya geri döndü. Ligde son olarak 7’nci haftada oynanan Demir Grup Sivasspor karşılaşmasında ilk 11’de kendisine yer bulan 34 yaşındaki oyuncu, Galatasaray karşılaşmasına yedekler arasında başladı.

Haberin Devamı

Yazarlar