Skorer Federasyonun Terry kararı İngilizler’i böldü

Federasyonun Terry kararı İngilizler’i böldü

07.02.2012 - 14:16 | Son Güncellenme:

.

Federasyonun Terry kararı İngilizler’i böldü

İngiltere Futbol Federasyonu’nun ırkçılık iddiaları nedeniyle John Terry’yi milli takım kaptanlığından alması farklı tepkileri de beraberinde getirdi.

Manchester United Menajeri Alex Ferguson, meslektaşı Capello’nun federasyona gösterdiği tepkiyi haklı bulurken, Spor Bakanı Hugh Robertson alınan kararın doğru olduğunu savunarak federasyona destek verdi.

Federasyonun zor bir karar aldığını belirten Bakan Robertson, "Doğru karar verdiler, çünkü Terry’nin bu şartlar altında kaptanlığı sürdürmesi zordu.

Her basın toplantısında, İngiltere Milli Takımıyla ilgili her şeyde bu konuyla ilgili sorularla karşı karşıya kalacaktı" dedi.

Menajer Ferguson ise İtalyan teknik adamın federasyonun kararıyla ilgili görüşlerini açıklamasının normal olduğunu söyledi.

Ferguson, "Önümüzdeki günlerde federasyon yetkilileri ve Capello biraraya gelecektir. Çünkü o milli takımın menajeri ve önemli bir pozisyonda" değerlendirmesinde bulundu.

İskoç teknik adam, daha önce de "Carlos Tevez bu takımda bir daha forma giyemez" diyen Manchester City Menajeri Roberto Mancini’ye sahip çıkmış ve İtalyan mevkidaşının haklı olduğunu savunmuştu.

Premier League ekiplerinden QPR’da oynayan Anton Ferdinand’a ırkçı ifadeler kullandığı gerekçesiyle hakkında dava açılan Terry, federasyon tarafından milli takım kaptanlığından alınmıştı.

Federasyona tepki gösteren 65 yaşındaki milli takım menajeri Fabio Capello ise kararı kesinlikle kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

Yazarlar