Skorer Fener işini yaptı

Fener işini yaptı

21.03.2010 - 00:38 | Son Güncellenme:

Coach Bogdan Tanjevic’in hastalığıyla sarsılan Fenerbahçe Ülker, Antalya Büyükşehir maçına konsantre olmakta zorlandı, ancak yıldız isimlerinin sayılarıyla rakibini devirerek, 24. haftada 20. galibiyetini aldı

Fener işini yaptı

Beko Basketbol Ligi’nde hafta içinde Darüşşafaka’ya yenilerek liderlikten olan, önceki gün de coach Tanjevic’in hastalığı ile sarsılan Fenerbahçe Ülker, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni 94-88 yenerek moral kazandı.
İlk dakikalarda Mirsad ile basketler bulan ve 5. dakikayı 16-11 önde geçen sarı-lacivertli ekip, Kinsey’in arka arkaya attığı 3 üçlükle farkı 8 sayıya çıkardı ancak rakibin pota altı basketlerine engel olamadığı için ilk periyot 26-25 kapandı.
İkinci çeyreğin başında Oktay’ın basketiyle öne geçmeyi başaran Antalya karşısında, Fenerbahçe Mirsad ile art arda skor üretti, üstünlüğü yeniden ele alıp, devreyi 50-44 üstün bitirdi.
İkinci yarıda Preldziç ile farkı 15 sayıya (62-47) kadar çıkaran Fenerbahçe, son çeyreğe de 74-65 üstün girmeyi bildi.
Ancak bir kez daha geri dönen ve üç ABD’lisi ile farkı 2 sayıya kadar indiren Antalya, son dakika içinde taktik faullere başvursa da, sonucu değiştiremedi, 24. haftanın açılış maçını Fenerbahçe Ülker 94-88 galip bitirdi.

Haberin Devamı

Fener işini yaptı

Tanjevic takımını yalnız bırakmadı
Midesinde hissettiği ağrı için gittiği doktorda, kolon kanseri riskiyle karşı karşıya kalan ve art arda testlere tabi tutulan Fenerbahçe Ülker coachu Bogdan Tanjevic, dün sabah da bazı kontrollerden geçti ancak ardından Antalya Büyükşehir mücadelesinde takımıyla birlikte sahaya çıktı. Deneyimli çalıştırıcı, oyuna fazla müdahalede bulunmazken, sarı-lacivertli ekibi, yardımcı coach Ertuğrul Erdoğan yönetti. Basın toplantısına da Erdoğan katılırken, coachun hastalığı nedeniyle herkesin aklının bir kısmının orada olduğunu ve bu ortamda maça konsantre olamadıklarını söyledi.
Öte yandan Coach Tanjevic’in durumunun yarın netlik kazanacağı, kesin sonuçların ardından tedavi için yurt dışına mı çıkacağı yoksa İstanbul’da mı kalacağı konusunda da salı günü resmi bir açıklamanın yapılacağı öğrenildi. Türkiye Basketbol Federasyonu ve Fenerbahçe Kulübü siteleri de birer açıklama yayınladı. Açıklamalarda, “Rahatsızlığı erken teşhis edilen tecrübeli koçumuzun testlerinin sonuçları önümüzdeki günlerde alınacak. Tanjeviç’e rahatsızlığının önemli olmaması temennisiyle acil şifalar diliyor, kısa sürede aramızda olmasını bekliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

Potada dün
Pınar KSK.-Tofaş: 96-71

Bayanlar Birinci Ligi
Kocaeli Kağıt-BOTAŞ: 65-75
Ceyhan Bld.-Beşiktaş: 75-77
İstanbul Ünv.-Samsun: 79-60

Yazarlar