Futbol Fenerbahçe, Akhisar'ı 3-1 ile geçti! Van Persie korkuttu

Fenerbahçe, Akhisar'ı 3-1 ile geçti! Van Persie korkuttu

06.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Akhisar deplasmanında takılmadı. Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında karşı karşıya gelen Akhisar Belediyespor Fenerbahçe maçında gülen taraf Fenerbahçe oldu. Akhisar Fenerbahçe maçının yanı sıra Robin Van Persie'nin göz kapağına darbe alması taraftarları korkuttu..

Fenerbahçe, Akhisarı 3-1 ile geçti Van Persie korkuttu

Fenerbahçe, Galatasaray derbisi öncesinde Akhisar deplasmanında da 3-1'le güldü ve çıkışını sürdürdü. Sarı lacivertliler, böylece galibiyet serisini de 3 maça çıkardı.
Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Akhisar Belediyespor'a konuk olan Fenerbahçe'nin teknik direktörü Dick Advocaat, Kardemir Karabükspor maçının ilk 11'inde değişiklik yapmadı. Ligde geçen hafta Kardemir Karabükspor'u 5-0 mağlup eden Fenerbahçe, Akhisar Belediyespor'a karşı da aynı ilk 11'le mücadele etti. Teknik direktör Advocaat, hafta içi UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda 2-1 kazandıkları Manchester United karşılaşmasından farklı olarak Moussa Sow ve Alper Potuk'un yerine Aatif Chahechouhe ile Robin van Persie'yi oynattı.
Fenerbahçe'de ilk yarı van Persie de gözünden sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Göz kapağı yırtılan Hollandalı yıldız hastaneye kaldırıldı. İşte o görüntüler
Geçen hafta lider Medipol Başakşehir'e 5-1 mağlup olduktan sonra hafta içi Douglao ve Sami'nin kadro dışı bırakıldığı Akhisar Belediyespor'da teknik direktör Tolunay Kafkas, Fenerbahçe maçına kadroda 4 değişiklik yaparak çıktı. Kadro dışı bırakılan Douglao ve cezalı Miguel Lopes'in yanı sıra Custodio ile Kadir Keleş'in ilk 11'de yer almadığı Ege temsilcisinde, bu oyuncuların yerine Serdar Kesimal, Tolga Ünlü, Sissoko ve Muğdat Çelik forma şansı buldu.
Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başladı. Ancak Fenerbahçe ilk tehlikeli atağında golü buldu. 26. dakikada sol kanattan Chahechouhe'nun ceza sahasına ortasında altıpas önündeki Van Persie'nin şutunda, top filelere gitti. van Persie böyle bu sezonki 4. golünü attı. 30. dakikada Fenerbahçe ceza alanında Mervan Çelik'in Mehmet Topal'ın müdahalesiyle yerde kalmasına hakem Halil Umut Meler penaltı kararı verdi. Akhisar Belediyespor adına 32. dakikada penaltıyı kullanan Rodallega'nın vuruşunda, top üstten auta gitti. Bu pozisyonda sarı krt gören Mehmet Topal Galatasaray derbisinde cezalı duruma düştü.
İlk yarı bu skorla sona ererken, ev sahibi ekip, 2. yarıda duran toplarla pozisyon bulmaya çalıştı. Ancak golü bulan fenerbahçe oldu. 65. dakikada hızlı gelişen Fenerbahçe atağında Jeremain Lens'in pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Emmanuel Emenike, yerden pasını altıpasın hemen dışında bulunan Aatif Chahechouhe'ya verdi. Atııf topu sağına çektikten sonra topu boş kaleye gönderdi. Yıldız isim böylece karşılaşmada asistin ardından golü de bulmuş oldu.
77. dakikada mania'da ilgin bir gol geldi. Emenike'nin aşırtma vuruşunda topu tutmak isteyen Fatih Öztürk, Serdar'la yaşadığı anlaşmazluık sonucu topu kendi ağlarına gönderdi. Uzatmanın son anlarında Rodallega skoru 3-1 olarak ilan etti. fenerbahçe bu galibiyetle puanını 18'e yükseltti. Akhisar ise 9 puanda kaldı.
AKHİSAR BELEDİYESPOR-FENERBAHÇE
STAT: Manisa 19
HAKEM: Halil Umut Meler
AKHİSAR BELEDİYESPOR: Fatih, Ömer, Serdar, Caner, Tolga, Sissoko, N'Guemo, Muğdat, Mervan, Özer, Rodallega
TEKNİK DİREKTÖR: Tolunay Kafkas
FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Kjaer, Skrtel, Hasan Ali, M.Topal, Josef, Lens, V.Şen, Aatif, Van Persie
TEKNİK DİREKTÖR: Dirk Advocaat

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de ilk yarı van Persie de gözünden sakatlandı ve oyuna devam edemedi. Göz kapağı yırtılan Hollandalı yıldız hastaneye kaldırıldı.

Yazarlar