Türkiye Kupası Fenerbahçe - Amed Sportif Faaliyetler: 3-0 (İşte maçın özeti)

Fenerbahçe - Amed Sportif Faaliyetler: 3-0 (İşte maçın özeti)

25.01.2017 - 19:45 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Amed Sporif Faaliyetler maçında gollü galibiyet. Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 6. ve son hafta maçında Fenerbahçe sahasında Amed Sportif Faaliyetler'i 3-0 yendi. Fenerbahçe bu galibiyetle grubu 2. sırada bitirdi.

Fenerbahçe - Amed Sportif Faaliyetler: 3-0 (İşte maçın özeti)

Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 6. ve son hafta maçında Fenerbahçe, sahasında Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Amed Sportif Faaliyetler'i 3-0 mağlup etti. Bu sonucun ardından grubu Fenerbahçe 11 puanla 2. sırada bitirirken, Amed Sportif Faaliyetler ise 2 puanla 4. ve son sırada kaldı.

Haberin Devamı

Goller: Dk. 8 Salih Uçan, Dk. 37 ve Dk. 44 (penaltıdan) Robin van Persie (Fenerbahçe)

FENERBAHÇE'NİN RAKİBİ BEŞİKTAŞ

Sonucun sıralamayı etkilemeyeceği mücadele öncesinde Fenerbahçe gruptan çıkmayı garantilemişti. C Grubu'nun 2.'si Fenerbahçe, son 16 turunda deplasmanda D Grubu'nun lideri Beşiktaş'a konuk olacak. 4 veya 5 Şubat'ta Vodafone Arena'da tek maç eleme usulüyle oynanacak karşılaşmayı kazanan takım direkt çeyrek finale yükselecek.

DAKİKA DAKİKA MAÇ ÖZETİ İÇİN TIKLAYIN

İLK YARI

8. dakikada Fenerbahçe, mücadelede öne geçti. Karavaiev'in pasıyla sağ çaprazdan ceza alanına giren Salih Uçan'ın kaleci Kazım Sarı ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0
37. dakikada sarı-lacivertli takım, farkı 2'ye çıkardı. Orta sahada kaptığı topu Karavaiev'e aktardıktan sonra koşusuna devam eden Salih Uçan, yeniden buluştuğu topla, sağdan ceza sahasına girdi. Rakiplerinden sıyrılarak son çizgiye inen Salih'in yerden çıkardığı topa altıpas gerisinde bekletmeden vuran Van Persie, ağları havalandırdı: 2-0
43. dakikada Caner Koca'nın sağdan ortasında hakem Özgüç Türkalp, Amed Sportif Faaliyetler takımından Hakan Ateş'in topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı kararı verdi. 44'üncü dakikada penaltıda topun başına geçen Van Persie, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-0

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI

İlk yarısı Fenerbahçe'nin 3-0'lık üstünlüğüyle tamamlanan maçın ikinci yarısında iki takım da gol bulamadı ve mücadeleyi sarı-lacivertli ekip, 3-0 kazandı.
C Grubu'nu 11 puanla ikinci sırada tamamlayan Fenerbahçe, kupanın son 16 turunda D Grubu'nu lider bitirmeyi garantileyen Beşiktaş ile karşılaşacak.

FENERBAHÇE: 3 - AMED SPORTİF FAALİYETLER: 0

Stat: Ülker
Hakemler: Özgüç Türkalp, Erdinç Sezertam, Osman Karakaş

Fenerbahçe: Fabiano, Savaş Polat, Yiğithan Güveli (Dk. 71 Neustaedter), Kadir Kaan Özdemir, İsmail Köybaşı, Caner Koca, Muammed Samed Karakoç, Salih Uçan (Dk. 60 Erdi Can Şehit), Karavaiev, Stoch, Van Persie (Dk. 60 Fernandao)
Teknik Direktör: Dick Advocaat

Haberin Devamı

Amed Sportif Faaliyetler: Kazım Sarı, Hakan Ateş, Şahin Şafakoğlu, Şevket Güngör, Erhan Eren, Bartu Kurtuldu (Dk. 46 Okan Dernek), Berat Han (Dk. 46 Mansur Çalar), Ercüment Balıkçı, Yusuf Yağmur (Dk. 73 Tekin Adar), Bertuğ Bayar, Deniz Naki
Teknik Direktör: Taner Taşkın

Goller: Dk. 8 Salih Uçan, Dk. 37 ve Dk. 44 (penaltıdan) Robin van Persie (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 34 Yiğithan Güveli (Fenerbahçe); Dk. 53 Ercüment Balıkçı, Dk. 54 Erhan Eren, Dk. 70 Mansur Çalar (Amed Sportif Faaliyetler)

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe'den farklı kadro

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 6. ve son haftasında Spor Toto 2. Lig temsilcisi Amed Sportif Faaliyetler ile yapılan maça, ligde az süre alan futbolcular ile gençlerden oluşan bir kadro çıkardı. Hollandalı teknik adam, Ülker Stadı'nda yapılan ve sonucun sıralamayı etkilemeyeceği mücadelede, Spor Toto Süper Lig'de Medipol Başakşehir ile yapılan maçın ilk 11'inden sadece bir futbolcuyu görevlendirdi. Medipol Başakşehir karşılaşmasına ilk 11'de başlayan Salih Uçan, Amed Sportif Faaliyetler müsabakasında da 11'de görev yaptı.

Haberin Devamı

Robin van Persie ilk 11'de başladı

Advocaat, Medipol Başakşehir mücadelesine ilk 11'de başlayan Jose Fernandao'yu ise yedekler arasında bekletti. Deneyimli teknik direktör, Salih ve Fernandao dışında Medipol Başakşehir maçında ilk 11'de oynayan hiçbir oyuncusunu Amed Sportif Faaliyetler maçının kadrosuna almadı. Fenerbahçe, Amed Sportif Faaliyetler maçına, Fabiano, Savaş Polat, Yiğithan Güveli, Kadir Kaan Özdemir, İsmail Köybaşı, Caner Koca, Muammed Samed Karakoç, Salih Uçan, Karavaiev, Stoch ve Van Persie 11'iyle çıktı. Sarı-lacivertli takımda 4 oyuncunun bulunduğu yedek kulübesi ise Ertuğrul Taşkıran, Fernandao, Neustaedter ve Erdi Can Şehit'ten oluştu.

Tribünler boş kaldı

Fenerbahçeli taraftarlar, Ülker Stadı'nda oynanan müsabakaya ilgi göstermedi. İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında alınan karar gereği, konuk ekip taraftarlarının izleyemediği maçı yaklaşık bin 500 sarı-lacivertli taraftar, tribünden takip etti.

Haberin Devamı

Fenerbahçe galibiyetle turladı

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası C Grubu 6. ve son haftasında Spor Toto 2. Lig temsilcisi Amed Sportif Faaliyetler'i 3-0 yenerek son 16 turuna yükseldi. Doğrudan katıldığı gruplarda yaptığı 6 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgiyle 11 puan toplayan sarı-lacivertli takım, C Grubu'nu 13 puanlı lider Gençlerbirliği'nin ardından ikinci sırada tamamladı. Fenerbahçe, son 16 turunda D Grubu lideri Beşiktaş ile karşılaşacak.

Salih Uçan bin 389 gün sonra gol attı

Fenerbahçe'nin genç orta saha oyuncusu Salih Uçan, 3 yıl 9 ay 18 gün sonra sarı-lacivertli formayla resmi bir maçta gol sevinci yaşadı. Sarı-lacivertli takımda son golünü 7 Nisan 2013'te kaydeden Salih, Amed Sportif Faaliyetler maçının 8. dakikasında takımını 1-0 öne geçirerek, bin 389 gün sonra fileleri havalandırdı. 2014-2015 ve 2015-2016 sezonlarında İtalya'nın Roma takımında kiralık olarak forma giyen Salih Uçan, Fenerbahçe kariyerinde Süper Lig'de 3, UEFA Avrupa Ligi'nde ise 1 gol attı. Salih, Amed Sportif Faaliyetler filelerine gönderdiği golle, kariyerinde ilk kez bir Türkiye Kupası maçında skoru değiştirdi. Sarı-lacivertli futbolcu, Robin van Persie'nin attığı ilk golün de pasını veren isim oldu.