Fenerbahçe Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Haziran'da bırakıyor! 'Yeni bir başkanımız olacak'

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Haziran'da bırakıyor! 'Yeni bir başkanımız olacak'

03.02.2024 - 14:06 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Ali Koç, yeni dönemde aday olmayacağını belirterek "Başkanlığımın devamına dair teveccühünüze teşekkür ederim. Onur duydum, gururlandım ancak Allah'ın izniyle haziran ayında yeni bir başkanımız olacak" dedi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Haziranda bırakıyor Yeni bir başkanımız olacak

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Başkan Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

"Futbolda yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. 23 hafta itibariyle 60 puanla kulüp tarihinin en yüksek puanına ulaştık. Avrupa'nın beş büyük ligi dahil olmak üzere 100 gole ulaşan ilk takım olmuşuz. Bizden sonra 85 golle Leverkusen geliyor. Bu iki istatistik bile takımın hedefine ne şekilde yürüdüğünün göstergesidir. İsmail Kartal ve futbolcularımıza camiamız adına teşekkür ediyorum. İsmail Hocamız tam 103 maça çıkmış. Yakaladığı puan ortalaması 2.27! Bu işleri takip edenler, bu ortalamanın ne kadar yüksek olduğunu bilirler. Bu sezon puan ortalaması ise 2.33! Bu başarısı için teşekkür ediyorum."

'İNŞALLAH YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK OLUR'

"Bir beraberlikte, bir mağlubiyette veya sıkışmış bir maçta gelen geç bir golde camiamızın kırılganlığı özellikle futbolcularımızı etkiliyor. Bu vesileyle tüm camiamıza seslenmek istiyorum; şampiyonluklar, uzun yollardır. Özellikle söz konusu Fenerbahçe ise. Ancak ne olursa olsun sezon sonuna kadar desteklemekten asla vazgeçmemeliyiz. Son dönemde Fenerbahçe'nin en büyük rakibi, daha evvel de ifade ettiğim gibi Fenerbahçe olmuştur. Sezon sonuna kadar sizden ricam budur. Özellikle maçlar sıkıştığında futbolcularımızın sizlere ihtiyacı var. Takımımıza güveniyoruz. İnşallah yolun sonu şampiyonluk olur."

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Haziranda bırakıyor Yeni bir başkanımız olacak

"Gerek yaz döneminde, gerek ara dönemde hızlı davrandık. Geçmişe nazaran ihtiyaçlarımızı hızlı karşıladık. Daha iyi bir kadro mühendisliği yaptık. Devre arasında, transferin ilk iki gününde Bonucci ve Krunic transferlerini gerçekleştirdik. 5 milyon ve üstü yazılıyor ama Krunic 3 milyonun altına bitmiş bir transferdir. Bazılarınız stoper rotasyonumuzun şiştiğini düşünebilir ama Nordsjælland maçında tüm stoperlerimiz sakatlanmıştı. Böyle bir şey ise sadece Fenerbahçe'nin başına gelir."

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Haziranda bırakıyor Yeni bir başkanımız olacak

'ÇAĞLAR MİLYON EURO SEVİYESİNDE BİR RAKAM BIRAKTI'

"Çağlar Söyüncü'yü kadromuza kattık. Çağlar transferinde Atletico Madrid ile aramızda finansal olarak uçurum vardı ve görüşmelerde masadan çekildik. Daha önce hiç görmediğim bir şey oldu. Sonra Çağlar dört ay Fenerbahçe'de oynamak için Atletico Madrid'den alacağı imza parasından fedakarlık etti. Milyon euro seviyesinde bir rakam bıraktı. Kendisine fedakarlığı için teşekkür ediyorum. Selahattin Baki'ye teşekkür ediyorum. İnşallah bu transfer Fenerbahçemiz ve Çağlar için hayırlı ve uğurlu olur."

Haberin Devamı

"Dünyanın en büyük spor kulübü mottomuz, bir hakikattir. Rakiplerimiz arasında her alanda başarı hedefleyen bir kulüp yoktur."

"Melissa Vargas'ın transferi... 31 Ocak'ta Türkiye'de transfer bitiyor. Biliyorsunuz Çin'de oynuyor ve sonra bize geliyor. Melisa'nın ülkemize gelebilmesi için takımın final serisini 3-0'da bitirip, 30 Ocak'ta lig bitimiyle gelmesini istiyorduk. Melissa Vargas'ın takımı 55 maçtır yenilmedi, neredeyse set bile vermedi. Ancak 55 maç sonra takımı ilk yenilgisini aldı. Final serisi uzadı ve bu şekilde lisans işlemlerini yetiştireme şansımız imkansız hale geldi. Voleybol Federasyonu ve yöneticilerimizin çalışmaları, Vargas'ın menajerlik şirketinin biraz itmesiyle birlikte Melisa Vargas'ın takıma döneceğini açıklıyorum. Lisans işlemleri tamamlandı. Kendisi hala sakat, yeni yeni oynamaya başladı. İnşallah Mart ve Nisan aylarında bize katkı sağlayacak. Bu transferin maliyeti oldu. Bize destek veren sponsorlarımıza teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı

"Bu kadar kısa sürede, bu kadar olağanüstü olayların yaşandığı ülkemizde futbol hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor. Emin adımlarla ilerliyoruz, camiamız da takımımızın en büyük destekçisi. Bu sezon takım ve taraftarlarla, özlediğimiz Fenerbahçe'yi görüyoruz. Ancak şampiyonluk mücadelesi için bunlar Türkiye'de yeterli olmuyor. TFF, hakemlerin saha içi ve saha dışında aldığı kararlar, yarışın kaderini etkilemektedir. Saha içindeki tartışmalar her hafta devam ediyor. Standartsız hakem performansları bir norm haline gelmiştir."

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç Haziranda bırakıyor Yeni bir başkanımız olacak

'ÇİFTE STANDART YOK EDİLSİN'

"Futbolda kurallar renklere göre farklı mı uygulanıyor? Sorumlu olanlar bu durumu nasıl düzeltecekler, merakla bekliyoruz. Tek dileğimiz maçlarda adil yönetim olsun, çifte standart yok edilsin. Hakem kararlarında standart yakalansın. Tek arzumuz bu."

Haberin Devamı

"Saha dışında da adaletsiz durumun nasıl devam ettiğini görüyoruz. Fenerbahçe kurullardan 7 Milyon 379 Bin TL ceza almış. Tahkim'de bu cezalar 6 Milyon 549 Bin TL'ye inmiş. Rakibimiz 4 Milyon 439 Bin TL ceza almış, 3 Milyon 591 Bin TL'ye inmiş. Şu sezonda Fenerbahçe ile Galatasaray arasında çok fark olmaması gerekir. Bize %12, onlara %20 indirim yapılmış. TFF'ye 12 mektup yazdık, sadece 1 tanesine cevap verdiler. TFF'ye sesleniyorum, hak yemeden sezonun adil tamamlanmasını sağlayın. Böyle bir iklimde zaten su yolunu bulacaktır."

'SÜPER KUPA FİNALİ SONRASINDA SİSTEMATİK SALDIRILAR DEVAM ETTİ'
"Maçın oynanması mümkün olmadı. Kulübümüz, Galatasaray Kulübü, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonun ortak kararıyla bu maç oynanmadı. Bunun detaylarını açıkladım. Tekrar bu konulara girmek istemiyorum. Bu konunun kapanması, tüm paydaşların hayrınadır. Son kez bazı görüşlerimi paylaşmak istiyorum. Son 6 sezondur pek çok konuda tanık olduğumuz gibi Süper Kupa finali sonrasında da gerek şahsıma gerekse de kulübümüze sistematik saldırılar devam etti. Yapılacak kapsamlı bir soruşturma sonunda neler yaşandığını, kimlerin sorumlu olduğunu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) söylediğinin aksine milli değerlerimiz ve Atatürk ilkelerimizin tartışma konusu olup olmadığını, maçın iptaline TFF'nin organizasyon beceriksizliği ve yetersizliği mi, yoksa kulüplerin son dakika talepleri sorun olduğu net şekilde ortaya çıkacaktır. Maçın iptaline giden süreçte bir kasıt olup olmadığı da ortaya çıkacaktır. Kamuoyunun gerçekleri öğrenme hakkı açısından bu soruşturmayı özellikle rica ediyoruz. Bu süreç boyunca başta sosyal medya olmak üzere kulübümüzün hakkını savunan herkese teşekkür ediyoruz, bize güç verdiniz, destek oldunuz."

'HAZİRAN AYINDA YENİ BİR BAŞKAN OLACAK'

"Başkanlığımın devamıyla ilgili teveccühünüze teşekkür ederim. Allah'ın izniyle inşallah haziran ayında yeni bir başkan ve yönetim kurulu olacak. Bu kararımın Fenerbahçe'nin hayrına olduğuna inanın. Fenerbahçe'ye başkan olacak çok değerli üyelerimiz vardır ve her zaman ortaya çıkacaktır. Muhtemel başkan aday ve adaylarının mümkün olan en kısa zamanda adaylıklarını açıklamaları, gerekli imzaları toplayıp seçim sürecine kadar mevcut yönetimle bilgi alışverişinde olmalarını ilettim. Buradaki esas amaç kulübümüzün idaresini devralacak başkan ve yönetimin en hazır şekilde göreve başlayıp birinci günden koşabilmesiydi. Zira göreve başladığımızda kulübümüze dair finansal konular, sportif konular, devam eden projeler ve yapıyla ilgili bilgilendirilmedik. Devir teslim süreci de işletilmedi. Tüm yapıya hakim olmak fazla süre aldı. Önümüzdeki genel kurulun Fenerbahçe için hayırlı olmasını ve demokrasi şöleni olarak gerçekleşmesini diliyorum. Sadettin Saran konusuna değinmek istiyorum. Burada ciddi bir yanlış anlama var. 21 Kasım'da yemek yemişiz, 30 Ocak'ta da yanılmıyorsam yüksek divan kuruluna imza teslimatını yapmış. Burada bir haksızlık yapılıyor. Şampiyonluğa giderken imza toplamak neyin nesi deniliyor.

'BİZİM BİR ADAYI DESTEKLEME LÜKSÜMÜZ YOK'

Sayın Sadettin Saran, benim bir dönem daha devam etmem gerektiğini, bu nedenle kendisinin aday olmak istemediğini, ben de kesinlikle devam etmeyi düşünmediğimi, o yüzden aday olmasının iyi olacağını söyledim. Her görüşmemizde, aday olmam durumunda kendisinin aday olmayacağını söylüyor. Bu Fenerbahçe menfaatleri açısından son derece mert ve şeffaf bir durumdur. Kendisine imza toplaması gerektiğini ilettik. Bilgileri paylaşmamız gerekiyor. İmzaları toplayanlarla bilgi paylaşacağız. Biliyorsunuz reklam için adaylığını açıklayanlar oluyordu, bu nedenle imza toplayanlarla paylaşacağımızı ilettik. Şu ana kadar bu imzayı toplayan tek isim Sadettin Saran'dır. Bilgilerimizi de kendisiyle paylaşacağız. Bir diğer yanlış da, benim ve yönetimin Sadettin Saran'ı desteklediği iddiasıdır. Biz bir an önce adayların çıkmasını istedik. Burada en önemli konu Fenerbahçe'nin menfaatleridir. Şampiyonluğa da koşarız, demokrasi şölenini de yaşatırız. İmza toplama hususu, bizim bilgimiz çerçevesinde olmuştur. Ama bizim bir adayı destekleme lüksümüz de tavrımız da yoktur. Hepinizi saygıyla selamlıyorum."