ING Basketbol Süper Ligi Fenerbahçe Beko, Sertaç Şanlı transferini resmen açıkladı

Fenerbahçe Beko, Sertaç Şanlı transferini resmen açıkladı

13.07.2023 - 12:21 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Beko, Barcelona'dan ayrılan milli pivot Sertaç Şanlı'yı kadrosuna kattığını açıkladı.

Fenerbahçe Beko, Sertaç Şanlı transferini resmen açıkladı

Fenerbahçe Beko, Barcelona'dan ayrılan Türk milli pivot Sertaç Şanlı'yı transfer ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Kulüpten yapılan açıklamada "Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, son olarak Barcelona forması giyen ve ülke basketbolumuzun en değerli uzun oyuncularından biri olan Sertaç Şanlı (2.12, 1991) ile iki yıllık anlaşmaya vardı." ifadelerine yer verildi.

SERTAÇ ŞANLI: TARAFTARLARIMIZLA BULUŞMANIN HEYECANINI YAŞIYORUM

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı'nın yeni oyuncusu Sertaç Şanlı, "Şampiyonluklar yaşamak hedefiyle yeri her zaman zirve olan Fenerbahçe Beko forması giyecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum" dedi.

Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı, son olarak İspanya ekibi Barcelona forması giyen pivot ile 2 yıllık anlaşmaya sağladı.

Milli oyuncu sosyal medya hesabından yaptığı açaklamada şu ifadeleri kullandı:

Haberin Devamı

"Şampiyonluklar yaşamak hedefiyle yeri her zaman zirve olan Fenerbahçe Beko forması giyecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bana gösterilen ilgiye teşekkür ediyor, taraftarlarımızla buluşmanın heyecanını yaşıyorum. Yakında görüşmek üzere" diye konuştu.

SERTAÇ ŞANLI KİMDİR?

5 Ağustos 1991 tarihinde Edirne’de dünyaya gelen Sertaç Şanlı, basketbola Anadolu Efes ve Pınar Karşıyaka altyapılarında başladı. Ardından Genç Telekom’a geçen Sertaç, 2008-2009 ve 2009-2010 sezonlarında bu ekibin formasını giydi. 2010 yazında Galatasaray’a transfer olan Sertaç Şanlı, burada üç sezon geçirdikten sonra, o dönemki adıyla Royal Halı Gaziantep’e geçti. Bu tecrübesinin ardından sırasıyla Uşak Sportif ve Trabzonspor Medical Park formaları giyen Sertaç Şanlı, 2016-17 sezonunda Beşiktaş Sompo Japan’a transfer oldu. Sertaç, Beşiktaş ile özellikle 2017-18 sezonunda gösterdiği etkili performansla dikkatleri çekti ve 2018 yazında Anadolu Efes’in yolunu tuttu.

2018-2021 yılları arasında lacivert-beyazlıların formasını giyen ve performansıyla kendisini EuroLeague’in en etkili uzun oyuncularından biri olarak kanıtlayan Sertaç Şanlı, 2021 yazında ise İspanya’nın güçlü ekibi Barcelona’ya transfer oldu.

Katalan ekibiyle iki sezon boyunca başarıyla forma giyen Sertaç Şanlı, Fenerbahçe Beko’ya katılmadan önce Barcelona formasıyla şampiyonluk sevinci de yaşadı.

Haberin Devamı

Oyuncumuz, son sezonunda Barcelona ile 36 EuroLeague maçında forma giydi ve 6.2 sayı, 3.1 ribaund istatistikleri tutturdu. Kariyerinde 135 EuroLeague maçında boy gösteren Sertaç, Barcelona ile ACB’deki son sezonunda ise 38 maçta 7.3 sayı, 3.4 ribaund ortalamaları yakaladı.

Sertaç Şanlı hem çember etrafında etkili olabilen hem de dış atışlardaki başarılı yüzdesiyle oyuna katkı sağlayabilen çok tecrübeli bir pivot. Başarılı oyuncumuz, aynı zamanda Milli Takımımızın da en etkili isimlerinden biri olarak dikkat çekiyor.

Bu anlaşmanın Kulübümüze ve Sertaç Şanlı’ya hayırlı olmasını diliyor, oyuncumuzun sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu sezonlar yaşamasını temenni ediyoruz.