Fenerbahçe Fenerbahçe Beko'da ayrılık kapıda! Yeni başantrenör için sürpriz iddia

Fenerbahçe Beko'da ayrılık kapıda! Yeni başantrenör için sürpriz iddia

26.05.2022 - 12:38 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe gelecek sezon hem futbolda hem basketbolda büyük başarılar elde etmek içi kolları sıvadı. THY Avrupa Ligi'nde gruplardan çıkamayan Fenerbahçe Beko'da başantrenör Sasha Djordjevic ile yolların ayrılması beklenirken yeni isim belli oldu.

Fenerbahçe Bekoda ayrılık kapıda Yeni başantrenör için sürpriz iddia

Futbol ve basketbolda yeniden fark yaratıp hem Türkiye hem de Avrupa’da büyük başarılar hedefleyen sarı lacivertli yönetim, radikal bir değişim için düğmeye bastı.

Haberin Devamı

Yunan basınında çıkan haberlere göre; THY Euroleague gruptan çıkamayan Fenerbahçe Beko, Sasha Djordjevic ile yollarını ayıracak. Sarı-lacivertli kulübün yerine getirmek istediği başantrenör de belli oldu. Gelen haberlere göre Fenerbahçe, Sasha Djordjevic ile yolları ayırması halinde tazminat ödemeyecek.

SAVAŞ NEDENİYLE AYRILACAK
CSKA Moskova ile 1 yıl daha sözleşmesi olan ancak Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş nedeniyle kulüpten ayrılacak olan Itoudis'in Fenerbahçe'den gelen teklifi kabul ettiği belirtildi.

Geçmişte Panathinaikos’ta tam 13 yıl Zeljko Obradoviç’in asistan koçluğunu yapan Dimitris Itoudis'in sarı-lacivertli kulüp için uygun aday olduğu konuşuluyor. Ayrıca Itoudis'in Fenerbahçe Beko'da geniş yetkilere sahip olacağı da vurgulandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Bekoda ayrılık kapıda Yeni başantrenör için sürpriz iddia

Tarafların önümüzdeki günlerde konuyu tamam netliğe kavuşturacağı ve resmi işlemlerin de tamamlanacağı ifade edildi.

OBRADOVİC: ARTIK BEN ONUN TAVSİYELERİNİ İSTİYORUM
Fenerbahçe Beko’dan ayrılarak dinlenmek istediğini belirten, aranın ardından Partizan'a dönen efsanevi koç Obradovic, Itoudis hakkında “Neredeyse her gün birbirimizi arıyoruz. Eskiden benim tavsiyelerimi isterdi ancak artık ben onun tavsiyelerini istiyorum.” ifadelerini kullanmıştı.

Itoudis için Obradovic, “Benden daha genç olması önemli değil. Onun görüşlerine çok değer veriyorum. Birbirimizi her gördüğümüzde basketbol hakkında konuşuyoruz ve bu bizim ilişkimizin doğası” şeklinde konuşmuştu.

DIMITRIS ITOUDIS KİMDİR?
1970 yılında Yunanistan'da dünyaya gelen Dimitris Itoudis, 20 yaşında Zagreb 18 Yaş Altı Takımı ile başladığı koçluk kariyerinde daha sonra sırasıyla; KK Zagreb ve PAOK takımlarında asistan koçluk görevinde bulunmuştur.

1996'da bir dönem PAOK'un baş antrenörü olan Itoudis ardından Panionios'ta yine yardımcı koç olmuştur. Philippos Thessaloniki ile MENT'i çalıştıran Dimitris Itoudis, daha sonra 1999-2012 arası Panathinaikos'ta koç Zeljko Obradoviç'in asistanlığı görevini icra etmiştir.

2013-2014 sezonunda temsilcimiz Banvit'e gelen Yunan koç, 2014'ten bugüne Avrupa devi CSKA Moskova'da görev yapmaktadır. Deneyimli koç, CSKA Moskova ile çok sayıda başarıya ve şampiyonluğa imza atmıştır.

Haberin Devamı