Turkish Airlines Euroleague Fenerbahçe Beko'nun yeni transferine olay sözler: Hata yaptı

Fenerbahçe Beko'nun yeni transferine olay sözler: Hata yaptı

31.07.2023 - 11:42 | Son Güncellenme:

Gelecek sezon EuroLeague'de zirveye geri dönmek için çalışmalarını sürdüren Fenerbahçe Beko, Partizan'dan Yam Madar'ı kadrosuna katmıştı. Olaylı transfer sonrası Sırp ekibinden çok konuşulacak bir açıklama daha geldi. İşte detaylar...

Fenerbahçe Bekonun yeni transferine olay sözler: Hata yaptı

Dimitris Itoudis yönetiminde gelecek sezon kadrosunu güçlendirmek için yıldız isimleri kadrosuna katan Fenerbahçe, geçtiğimiz ay Obradovic'in prensi Yam Madar'ı da renklerine bağlamış ancak transfer olay yaratmıştı.

Haberin Devamı

Partizan cephesinden genç yıldız için çok konuşulacak bir açıklama daha geldi.

F.BAHÇE'DEN 2+1 YILLIK SÖZLEŞME

Turkish Airlines Euroleague ekiplerinden Fenerbahçe Beko, Partizan'dan ayrılan Yam Madar'ı kadrosuna dahil ettiğini açıklamıştı. Sarı-lacivertlilerden yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, son olarak Partizan forması giyen ve EuroLeague’de 2022-23 sezonu 'Yükselen Yıldızı' seçilen oyun kurucu Yam Madar (2000, 1.90) ile 2+1 yıllık anlaşmaya vardı" denildi.

Fenerbahçe Bekonun yeni transferine olay sözler: Hata yaptı

FENERBAHÇE AÇIKLADI, ORTALIK KARIŞTI

Dimitris Itoudis yönetimindeki Fenerbahçe Beko'nun Yam Madar transferi sonrası ortalık karıştı. Sarı-lacivertlilerin genç oyun kurucuyu kadrosuna kattığını açıklamasının ardından Partizan'dan cevap gelmişti.

Haberin Devamı

PARTIZAN'DAN CEVAP GELDİ

Fenerbahçe'nin transferi resmen duyurumasının ardından Sırp kulübünden ortalığı karıştıracak bir açıklama geldi. Partizan'ın resmi internet sitesinden yayınlanan yazıda Yam Madar'ın sözleşmesinin tek taraflı feshinin mümkün olmadığı belirtilirken, hala oyunucunun kendi bünyelerinde olduklarını açıkladılar.

Oyuncunun durumu hakkında o günden bu yana bir gelişme yaşanmazken, Partizan cephesinden çok konuşulacak bir açıklama daha geldi.

Fenerbahçe Bekonun yeni transferine olay sözler: Hata yaptı

YAM MADAR'A OLAY SÖZLER

Sırp basınında yer alan habere göre Partizan Genel Menajeri Zoran Savic, Fenerbahçe Beko'nun olay yaratan transferi Yam Madar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Genç yıldızın hata yaptığını dile getiren Zoran Savic, şu sözleri dile getirdi: Öncelikle Yam Madar'ın harika bir genç olduğunu söylemek istiyorum ama gitmesini beklemiyorduk. İyi bir kontratı vardı, ona inandık ve işbirliğimizi genişletmek için yeni bir kontrat imzalamak istedik. Kimse onu tanımıyorken biz onu takıma getirdik, EuroLeague'in en iyi genç oyuncusu oldu, bu küçük bir şey değil. Ayrılma şekli nedeniyle hata yaptı. Eğer büyük bir oyuncu olmak istiyorsanız böyle ayrılmamalısınız. Onunla sezon boyunca konuştuk, onu takımda istediğimizi kendisine ilettik. Sabrımız vardı, ona çok şey verdik, önemli bir oyuncuydu. bizim için."

Haberin Devamı

YAM MADAR KİMDİR?

Geçen sezon EuroLeague Oyuncular Birliği tarafından 'En İyi Genç Oyuncu' ödülünün sahibi olan 1.90 boyundaki Yam Madar, 5.8 sayı, 1.2 ribaunt ve 1.6 asist ortalamaları yakaladı. Yam Madar, 2022/23 sezonunda THY EuroLeague'in genç oyunculara verdiği 'EuroLeague Yükselen Yıldız' ödülünün de sahibi oldu.

Hapoel Tel Aviv altyapısından yetişen İsrailli oyun kurucu, 2020 NBA draftında Boston Celtics tarafından 47. sırada seçilmişti.

Yazarlar